De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

D66 Vlaardingen vraagt om onderzoek naar loden leidingen

D66 Vlaardingen vraagt om onderzoek naar loden leidingen

Vandaag werd bekend dat zeker 165 gemeenten niets weten over lood in de waterleidingen. Vlaardingen blijkt een van deze gemeenten te zijn.

Vlaardingen heeft aangegeven aan de NOS, niet te weten of er basisscholen, kinderopvangen of gemeentelijke panden zijn met loden leidingen. Er is aangegeven dat Vlaardingen hier op dit moment geen onderzoek naar doet. Ook is de gemeente niet van plan dit in de toekomst wel te gaan onderzoeken.

Omliggende gemeentes, waaronder Rotterdam, Westland en Delft, kiezen er wel voor om te onderzoeken of er loden leidingen in hun gemeente voor komen.

Daarom hebben we de volgende vragen:
 

  1. Bent u bekend met de schadelijke gevolgen die water uit loden leidingen kunnen hebben, waaronder de afname van het IQ van kinderen tot 7 jaar met 2 tot 5 punten?
     

  2. Bent u ervan op de hoogte dat de Gezondheidsraad aangeeft dat 230.000 tot 460.000 Nederlanders nog altijd water uit loden waterleidingen drinken?
     

  3. Kunt u aangeven waarom u tot op heden geen plannen gemaakt hebt, om te gaan onderzoeken of er in Vlaardingen loden leidingen in de grond liggen?
     

  4. Ben u alsnog bereid een dergelijk onderzoek in te (laten) stellen? Zo nee, waarom niet?

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: