De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

'99 politieke luchtballonnen als onfatsoenlijk ervaren'

B&W ontstemd over Fractie Boers

B&W ontstemd over Fractie Boers

Het manifest vol artikel 34 vragen en premature gevolgtrekkingen van Fractie Boers richting burgemeester Jetten is door het college van B&W als "onfatsoenlijk", zeg maar: "boers", ervaren. Alvorens tot beantwoording van de liefst 99 vragen over te gaan doet het college een beroep op de gemeenteraad om zich uit te spreken over deze vragen. Tevens gaat het college in gesprek met fractielid en opsteller/ondertekenaar Tim Thiel van Fractie Boers aangaande de aanstootgevende teneur van het schrijven.

Hierbij plaatsen wij integraal de inhoud van deze brief:

Geachte raadsleden,

Op dinsdag 29 januari heeft het raadslid de heer T. Thiel (Fractie Boers) een brief met 99 schriftelijke vragen gestuurd aan de burgemeester.

In de vergadering van dinsdag 29 januari heeft het college deze brief besproken en zijn wij tot de conclusie gekomen dat wij - los van het grote aantal vragen - de inhoud van een deel van de vragen, de toonzetting in het algemeen en de totale bejegening van de burgemeester als uiterst ongepast en onfatsoenlijk ervaren.

Alvorens wij er toe overgaan de organisatie te belasten met de beantwoording van deze vragen ingevolge artikel 34 van het Reglement van Orde, doen wij een beroep op u als gemeenteraad om u uit te spreken over deze vragen en vragen wij met de heer Thiel  in gesprek te gaan en hem er van te overtuigen, dat een dergelijke toonzetting en aanval op de burgemeester niet past in de Vlaardingse raadscultuur en geen positieve bijdrage levert aan de vernieuwende en constructieve wijze van samenwerking waarvoor de gemeenteraad vorig jaar heeft gekozen.

De brief is ondertekend door B&W van Vlaardingen namens mr. drs. A.G. Knol-van Leeuwen (de secretaris) en F.G.C. Hoogendijk (de loco burgemeester).

6 commentaar(en) op artikel "B&W ontstemd over Fractie Boers"

En terecht. Laten Boers en Thiel hun vrije tijd maar besteden aan het straatvegen, daar zijn ze veel beter in

Door: Pollie Op:

Ik heb me door de 99 vragen zoals eerder gepubliceerd door de Vlaardinger heen geworsteld en kan me geheel vinden in de oproep van B&W.

Ongepast en beneden elke vorm van waardig gedrag en respect naar elkaar. Ik heb ook nog begrepen dat indien deze vragen allemaal beantwoord worden dat ongeveer €11000 aan gemeenschapsgeld gaat kosten

Door: John Huf Op:

Alvorens een mening te hebben zou ik die 99 vragen ook wel eens willen lezen@onvolledig stuk journastiek

Door: Tilly Op:

Ga je gang Tilly: https://devlaardinger.nl/actueel/artikel/99-politieke-luchtballonnen

Door: Pollie Op:

Eindelijk iemand die op komt voor de vlaardingers, beetje jammer dat het deze twee zetel dieven zijn. Weg er mee!

Door: Anomien Op:

Toonzetting, onfatsoenlijk, bejegening, 🤔, dat is een mening hierover en interpretatie van woord in schrift; dat is dan een antwoord daarop. Ik mis echter antwoord op de gestelde vragen ofwelde inhoudelijke kant??🤔🤔

Hoe iets is verwoord mag geen excuus zijn om dat niet te beantwoorden. Ga anders zeker niet verder voor een politieke carrière. Tweede kamerdebat of/en kamervragen; daar worden de vragen directiever gesteld en is vrije meningsuiting, woordgebruik mogelijk te heftig voor een aantal Vlaardingse raadslieden, wethouders of de burgemeester. Zijn er scheldwoorden gebruikt of een grove belediging gedaan wat buitenproportioneel bleek?

Door: Nicky Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: