De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Wout den Breems: ‘Voorbeeld en historische krachtpatser’

Wout den Breems: ‘Voorbeeld en historische krachtpatser’

Oud-Vlaardinger Jos Werkman en stadgenoot Donald Tick zonden onafhankelijk van elkaar een persoonlijke necrologie, of beter: een hommage, in verband met het overlijden van Wout den Breems.

Jos Werkman
‘Tja, ineens geconfronteerd met het overlijden van een man waarvan de heer Buischwater dacht: Dat kan nooit dat is verzonnen, die man die kan niet dood, die man die mag niet dood. Die man is veel te hard nodig om Vlaardingen op de rails te houden voor wat betreft historisch belangrijke bezittingen voor zover aanwezig.

De heer Buischwater heeft de heer Den Breems meegemaakt als een kordaat persoon die de belangen van zijn Vlaardingen hoog in zijn vaandel had staan.

De heer Buischwater kan zijn onderliggende kwaadheid, wat beslissingen betreft van, ja hoe noem je dat, de bestuurlijke vandalen is een mooie metafoor voor onkunde en verregaande blindheid aangaande de historische staat van de goede stad V, vaak maar moeilijk onderdrukken.

Op dit moment, vanuit een ander woonperspectief is een blik op Vlaardingen een blik op een stad die is gebouwd zonder geduld, maar ten faveure van de wethouderlijke figuren die een idee hadden van een stad die de hunne was en niet de Vlaardingse bewoners zullen bekoren.

Beste Wout, wat jij gedaan hebt voor de stad, chapeau. Ik hoop dat je een standbeeld op de Markt tegenover het stadhuis krijgt om de Heren op datzelfde stadhuis eraan te herinneren dat het ook heel anders kan. En, telkens als men het stadhuis uitloopt na een vruchteloze raadsvergadering, denkende: Hadden we maar naar hem geluisterd, dan hadden we een mooie historische stad gehad. Eentje waar we trots op hadden kunnen zijn in plaats van een dertien in een dozijn negorij.

Beste Wout, jij bent klaar wij gaan verder.’

Groet Tejo Buischwater.sr.

Donald Tick
'
Vandaag (maandag 14 januari 2019) werd Wouter den Breems begraven. Hij was de krachtpatser, die zorgde ervoor dat de interesse voor de historie en cultuur niet terzijde werd geschoven. Waarlijk een inspirerend man.'

2 commentaar(en) op artikel "Wout den Breems: ‘Voorbeeld en historische krachtpatser’"

Wout verdiend inderdaat een standbeeld zoals Jos het prachtig verwoorde....sterkte voor de nabestaanden en een groot verlies voor zijn vereniging.....

Door: Fred Trooster Op:

Geschokt dit te horen, inderdaad heeft Wout de Vlaardings historie geschreven en bewaakt. Ben zelf nog in Australia tot April, maar mijn condelences aan familie en vrienden.

Door: Pieter Groen Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: