De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Presentatie en uitreiking boekje begraafplaats Emaus

Presentatie en uitreiking boekje begraafplaats Emaus

In overleg met de Gemeente Vlaardingen hebben drie auteurs een boekje geschreven over Begraafplaats Emaus, als afsluiting van de ingrijpende en omvangrijke restauratie en herinrichting.

Het is het laatste boekenproject waar de voormalige voorzitter van de HVV, Wout den Breems, voor zijn overlijden aan heeft gewerkt. Zijn betrokkenheid bij Begraafplaats Emaus was groot, zo heeft hij zich ingezet voor en bemoeid met de renovatie,en was hij de drijvende kracht achter de Werkgroep Emaus van de HVV en de website http://www.emaus.hvv-vlaardingen.nl. Zijn kennis over Emaus wilde hij graag vastleggen. Dat heeft hij samen met Frits van Ooststroom in dit boekje gedaan. Het bevat daarnaast ook een interessant overzicht van verschillende typen grafmonumenten van de hand van kennerLeon Blok, en een overzicht van de belangrijkste grafmonumenten van bekende personen op Emaus. Er staan heel veel mooie monumenten op Emaus, die samen met het mooi gerenoveerde park een bezoek zeker waard maken. Het boekje is opgedragen aan Wout, omdat hij de publicatie helaas niet meer heeft mogen meemaken.
Het boekje is al in de boekhandel verkrijgbaar, maar we willen er toch graag met een bijeenkomst extra aandacht aan geven.

De presentatie zal plaatsvinden op maandag 13 januari 2020 in de koffiekamer van Begraafplaats Emaus, waarna het “eerste” exemplaar overhandigd zal worden aan wethouder Bart de Leede. De bijeenkomst begint om 16.00 uur. U bent van harte uitgenodigd om de bijeenkomst bij te wonen.

Het boekje is voor € 9,50 te koop bij de boekhandel.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: