De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Joris Lutz kruipt in de huid van

Dirk III Superstar

Dirk III Superstar

Dirk III heeft gewonnen en we halen hem op vrijdagavond 15 juni met tromgeroffel binnen: Dirk’s Zegetocht & Dirk III Superstar.

Graaf Dirk III krijgt als overwinnaar van de Slag bij Vlaardingen op vrijdag 15 juni vanaf 20:00 uur een warm onthaal met een grote optocht van 't Hof naar het Veerplein. Het belooft een ware zegetocht te worden.

De Rotterdamse acteur en presentator Joris Lutz betreedt als graaf, en in de huid van in Dirk III in vol ornaat het middeleeuwse Flardinga. Op het Veerplein ontvangt burgemeester Annemiek Jetten de overwinnaar op gepaste wijze.

Graaf Dirk III verruilt op het Veerplein om 21:30 uur zijn klassieke zwaard voor een moderne gitaar. Hij ontpopt zich op dat moment als de muzikant en theaterman Joris Lutz, die hij al jarenlang is. Op het podium trakteert de muzikant/acteur Lutz als graaf Dirk III het publiek op zijn versie van de Slag bij Vlaardingen, een vermakelijk staaltje muziekentertainment.

Maar hierin staat Dirk III niet alleen: Vlaardingse boeren, burgers, strijders en krijgers vertellen ook hun verhaal over de veldslag. Dit levert een wervelende show op met dans, zang en muziek. In de spectaculaire finale komen alle verhalen samen.

Meer weten over het Stadsspektakel van vrijdag 15 en zaterdag 16 juni ? Klik hier :
https://www.vlaardingen1018.nl/Agenda/Stadsspektakel

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: