Stadswandeling Oostwijk

Zondagmiddag 3 november staan de stadsgidsen van ServiceTeam Vlaardingen weer paraat voor een wandeling door historisch Vlaardingen.
 

Vlaardings Monopoly in het Museum

Exact een jaar na het uitkomen van het populaire Vlaardings Monopoly is het nu één van de nieuwste stukken in Streekmuseum Jan Anderson.

Het Rottahuis, een stukje Rotterdam...

Op vrijdag 11 oktober is het herbouwde Rottahuis geopend door burgemeester Annemiek Jetten van Vlaardingen en wethouder Bert Wijbenga van Rotterdam..

''Het ontstaan van de Nieuwe Waterweg''

De Vrienden Museum Vlaardingen nodigen u uit voor de lezing ;''Het ontstaan van de Nieuwe Waterweg''' door Henk van der Lugt, voorzitter van het Historisch Genootschap Hoek van Holland,

Het Rottahuis is klaar

Op vrijdag 11 oktober wordt het herbouwde Rottahuis geopend door burgemeester Annemiek Jetten van Vlaardingen en wethouder Bert Wijbenga van Rotterdam. Het Rottahuis is een getrouwe kopie van een woning van rond het jaar 1000 AD,...

Stadswandelingen Vlaardingen

Oktober is de Maand van de Geschiedenis. De stadsgidsen van ServiceTeam Vlaardingen verzorgen daarom deze maand naast de reguliere maandelijkse stadswandeling, 2 extra, bijzondere stadswandelingen.

De vis als gebruiksvoorwerp

Wie kent niet de griesmeelpudding in een aardewerk visvorm. Maar ook chocolade en marsepein werden in een vorm van een vis verkocht. 

Expositie PIETER KIKKERT (1775-1855)

Het Vlaardingse Stadsarchief wist op een veiling de hand te leggen op twee handgeschreven delen met ‘verhandelingen en voorlezingen’ van Pieter Kikkert. Zijn zoon Pieter Jacobus Kikkert (1801-1886) heeft deze in 1849...

Watertoren open op Monumentendag

Op zaterdag 14 september is het Open Monumentendag 2019. De Watertoren in het Hof is één van de vele monumenten in Vlaardingen die dan open staat voor het publiek.

"Vlaardingen Toen en Nu"

Op 30 september start een nieuwe serie van "Vlaardingen Toen en Nu" (voorheen "Ken Uw Stad"). 

“Plekken van Plezier”

Misschien hebt u ze al gezien; de grote doeken die ter gelegenheid van de Open Monumentendag op de tweede zaterdag in september op verschillende plaatsen in de stad zijn opgesteld.

Museum als plaats van plezier

Het thema van de landelijke Open Monumentendagen (14 en 15 september) is  dit jaar ‘plaatsen van plezier’. Museum Vlaardingen is natuurlijk bij uitstek een plaats van plezier. Het Museum haakt dan ook graag aan bij het...