Het grote Rembrandt voorleesboek - Koos de Wilt (red.)

Het grote Rembrandt voorleesboek - Koos de Wilt (red.)

Alweer zes jaar geleden verscheen Het Grote Rijksmuseum Voorleesboek. Dat werd een groot succes, want er zijn inmiddels tienduizenden exemplaren van verkocht. Dit jaar wordt herdacht dat Rembrandt van Rijn 350 jaar geleden werd geboren. In het Rijksmuseum is tot en met 15 september de expositie Lang leve Rembrandt te zien. En bij uitgeverij Rubinstein zag Het Grote Rembrandt Voorleesboek in februari al het licht, onder leiding van Koos de Wilt. Zeven gerenommeerde schrijvers van kinderboeken leverden vierentwintig verhalen aan, die samen met reproducties dit boek vormen.

Ton Lebbink: Lange Jas & Stil Thuis

Ton Lebbink: Lange Jas & Stil Thuis

Weer heeft Ton Lebbink een café gekozen waarin het naar zijn idee goed gedichten schrijven is. Dit keer zit hij in een bruine kroeg met de naam De Lange Jas. Ondanks dat het flink zomert is het hier een drukte van belang.

Schrijf een boek

Schrijf een boek

De cursus 'Schrijf je eigen boek' gaat van start op maandag 7 oktober om 20.00 uur in Kade40 aan de Westhaven 40 in Vlaardingen. Schuilt er een tweede Jan Cremer in je bloed? Of voel je je meer een Marion Bloem? Misschien ben jij wel de nieuwe Hugo Claus ... Kortom: Aspiraties? Zorg dat je er bij bent!

Kunstmarkt in Het Zonnehuis

Kunstmarkt in Het Zonnehuis

Op zaterdag 17 augustus wordt er een kunstmarkt gehouden in Het Zonnehuis van 14.00 tot 17.00 uur. Hier zullen verschillende kunstenaars hun werk te koop aanbieden en demonstraties geven. Denk hierbij aan schilderijen, keramiek, weven, vilten, sieraden en mozaïeken. Ook enkele bewoners zullen op de markt hun werk te koop aanbieden en gaan schilderen.

Wat is jouw ‘Mesdag Moment?

Wat is jouw ‘Mesdag Moment?

In Museum Vlaardingen zijn tot en met 10 november bijzondere schilderijen met strandtaferelen behorende tot de kunsttentoonstelling ‘Schoon aan de haak. Schilderachtig vissersleven’ te bewonderen. Van visserskinderen die spelen met houten bootjes in de branding tot bomschuiten die landen op het strand en wandelingen op zondagmorgen op de boulevard met uitzicht op zee.

Meest gelezen:

De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Vuile huichelaar (reprise)

Vrouwen die geen mannen haten!?

Vrouwen die geen mannen haten!?
Sommige mannen schrikken van een overdaad aan op oorlogspad zijnde vrouwen. Een enkeling beleeft de show ongezien en ongehoord vanaf een kaal en gebarricadeerd theatraal toilet. De veilige geurbunker, waar het mannelijk ego nog enige kans van lachsalvovrij, maar anoniem overleven van een avondje Vuile Huichelaar heeft.

Voor de meeste gasten zal het een voorstelling lang ongegeneerd inhaken met de buurvrouw worden. Of misschien de meeste tijd zelfs op de schoenen doorbrengen. Want de polonaise is een welhaast hormonale kriebel, die de meeste dames in hun enthousiasme maar moeilijk kunnen onderdrukken. Mama, Iedereen is van de Wereld of Bloed Zweet en Tranen … Hou daar je temperament maar eens mee droog en verbazend koel onder het vriespunt.

Als man mag je een zware avond tegemoet gaan, het ego wordt hooguit op de hoge naaldhak of stiletto genomen. Saskia en Paulette hebben als vertegenwoordigers van het vrouwelijk deel der maatschappij zo hun eigen, heus niet al te vileine trekjes. De uitbundige hilariteit geeft de heren zelfs een betere kijk op de wereld. Je komt er nooit minder vandaan.

Momenteel vieren de dames hun 2e Vuile Huichelaar seizoen. Het Zal je Kind maar Wezen is daarmee de voorloper van Vluchten Kan niet meer. Dat wordt dan versie nummer 3 van de succesrijke serie. En waarom zou je ook weglopen van een gezellige avond! Aan een Mrs. Robinson om mannen te plezieren wordt echter nog niet gedacht. Eén steen, muzikaal en harmonieus door Saskia en Paulette met onophoudelijke regelmaat de zaal in geworpen, voldoet voorlopig meer dan een prettig zittend korset alleen, kan bewerkstelligen.

De koninginnen van deze humor, Saskia van Zutphen en Paulette Willemse, geven samen met stermuzikanten Nicolaas Duin (Jaja … Een man!) en Astrid Akse een hilarische meezingshow weg. De man wordt onder een vergrootglas en op het hakblok gelegd. Voor vrijwel elke vrouw een feest. Voor de man een onomkeerbare komische gruwel en een vrolijk hilarische aantasting van een jarenlang zorgvuldig opgebouwd imago: gevuld met gebakken lucht. Als je Saskia en Paulette mag geloven.

Avondje meebeleven binnen de regio?

10 december 2011
Maassluis, Koningshof
Telefoon: 010-59 11 430

29 mei 2012

Rotterdam, oude Luxor Theater
Telefoon: 010-484 33 33

Website:
www.vuilehuichelaar.nl

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen