De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Wethouder met goudgele lange duinjurk

Stadsstrand Somers geopend

Stadsstrand Somers geopend

Terwijl de waterstanden volgens welingelichte kringen almaar zakken en het nemen van een bad, het sproeien van de tuin of het poetsen van een al-dan-niet echt gebit wellicht wordt verbonden stijgt aan de andere kant de menselijke hoop op een vrijer en kleurrijker leven dan het afgelopen kwartaal.

Per dag wordt ambtelijk gewikt en gewogen op alle niveaus van belangrijkheid en ruim 17 miljoen landgenoten moeten het doen met een Mark Rutte die zegt dat we alleen maar zachtjes mogen juichen als ons clubje scoort en dat meezingen met De Wannebiezz in het bijzonder niet is toegestaan.

Noem het coronamoeheid, maar wie bij het verse Stadsstrand door Dokter Bibber 2.0 bij de poort voor de zoveelste keer omzichtig uitgelegd krijgt hoe het handen was-ritueel in elkaar steekt en dat je met de klok mee het terrein dient te ronden, die is in staat bij het hek direct rechtsomkeert te maken en elders enig heil te zoeken.
   Zeker als je ziet dat op het Stadsstrand van enige opvolging van dit medisch deurbeleid geen sprake is. Mensen dansen alle kanten op, stappen over hektouwen en zitten op hooguit een meter van elkaar.

Nu is dat ook precies wat het Stadsstrand haar charme geeft. Lekker enigszins bijeen en toch op afstand. Mensen zijn kuddedieren en dat moeten we lekker zo houden. Daar is de soort op gebaseerd.

Maar genoeg nu van deze schijnrealiteit. Het Stadsstrand is geopend. Nadat Guido de Jong als een ervaren causeur alle ins en outs over het terrein schalde had wethouder Ivana Somers niet meer te doen dan op afstand de door ex-maritiem entrepreneur Coert de Heer schalks verborgen gehouden gouden windvaan met de kop de wind in te duwen; fier als een haan die de wind trotseert vanaf de vuurtoren.

Ten opzichte van vorig jaar oogt het Stadsstrand volwassener. De zitjes, pallets, ogen lichaamsrust genererend en de drankjes en hapjes van Café de Waal zijn zeer genietbaar. Nu nog wat culturele toevoegingen en dan is het feest compleet.
   Misschien dat Stadsgehoorzaal-directeur Renske Verbeek nog cabaretiers en muzikanten uit haar ampele netwerk voor een appel-en-een-ei kan strikken op een weekendmiddag de toegestroomde massa een uurtje te komen vermaken. Dat zou het Stadsstrand pas echt op de kaart zetten.

Zoals Guido de Jong in zijn enthousiasme vertelde ieder weekeind tot einde december open te zijn, zo ver gaat dit feest niet. Maar tot eind september kan ieder een bruine huid halen met zicht op deze of gene vochtige golf van ’t Scheur.

En die gepaste maatregelen … dat weten we nu wel en hoe minder je ervan zegt hoe beter de opvolging, want hoewel kuddedier overheerst het besef dat de kudde wel moet kunnen voortbestaan. Dat is prioriteit nummer één. De eerste uurtjes waren al pareltjes. En alle maatregelen, terecht of niet, staan haaks op de beleveing zoals ons met de paplepel ingestort.

De prijzen zijn conform we heden gewend zijn in de reguliere horeca. Let op: vergeet niet uw pinpas mee te nemen. Voor meer informatie: hetstadsstrand.nl of facebook.com/hetstadsstrand

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker