De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

'Terug naar Vlaardingen'

Platenreus strikt Robby Valentine

Platenreus strikt Robby Valentine

Platenreus, de platenzaak van Vlaardingen, haalt op vrijdag 8 maart Robby Valentine en zijn band Valentine naar De Kroepoekfabriek voor de ‘The Alliance Tour’. Een aanrader voor liefhebbers van glam- en stadionrock of bijvoorbeeld Queen en Adam Lambert.

Valentine
Robert Kempe, beter bekend onder zijn artiestennaam Robby Valentine, is een Nederlandse zanger en frontman van de band Valentine. Hij beheerst naast diverse toetsinstrumenten ook de gitaar, de basgitaar en drums en percussie. Zijn werk is sterk beïnvloed door bands als Queen, Toto, The Beatles en in zijn meer recente werk ook door Placebo, Marilyn Manson, Muse en 30 Seconds to Mars.

In 1986 speelde hij in het Vlaardingse Line met onder andere Ben Visser (Café de Hommel), zanger Jan Klapwijk en drummer Karl Splinter. Wie goed zoekt vindt op YouTube nog een zwartwit clip uit de Ad Visser TopPop-stal.

In 1992 lukte het Robby Valentine om met zijn debuutsingle ‘Over And Over Again’ een gigantische hit te scoren. Dit debuutalbum werd bekroont met een Zilveren Harp, waarna een succesvolle carrière volgde in Japan.

Na de release van zijn tiende studioalbum ‘Bizarro World’ in 2014 en de daaropvolgende Bizarro World-tour, bleef het een tijdje stil rondom de multi-instrumentalist. In 2016 werd Robby getroffen door een ooginfectie. Dit persoonlijke leed zette Robby weer op het muzikale spoor waar hij lang naar op zoek was geweest. Het resultaat is het volledige zelf ingespeelde nieuwe album ‘The Alliance’, mét bijbehorende tour.

PLATENREUS
Platenreus is een platenzaak in het hart van het centrum in Vlaardingen, aan de Hoogstraat. De winkel biedt een groot assortiment vinyl, lp’s en singles, cd’s, boeken en dvd’s. Eigenaar Walter Romberg is groot fan van Robby Valentine en zijn band, wat hem deed besluiten de band naar Vlaardingen te halen.

Valentine
Vrijdag 8 maart
Open: 20:30 uur | Aanvang: 21.00 uur
Kaarten zijn verkrijgbaar op www.kroepoekfabriek.nl

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: