De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Overzichtstentoonstelling Leen Droppert in Museum Vlaardingen

Meer dan het oog kan zien. Leen Droppert 90 jaar

Meer dan het oog kan zien. Leen Droppert 90 jaar

De Vlaardingse kunstenaar Leen Droppert (24 april 1930) viert dit jaar zijn 90ste verjaardag en 70 jaar kunstenaarschap. Speciaal voor deze gelegenheid stelde Henk Horsten, voormalig directeur van de Vrije Academie Vlaardingen, een tentoonstelling samen uit het omvangrijke oeuvre van de kunstenaar. De tentoonstelling is te zien van 11 juli t/m 14 oktober 2020 in Museum Vlaardingen.

Vanaf het begin van de vijftiger jaren is Droppert werkzaam als beeldend kunstenaar en ruimtelijk vormgever. Hij bouwt al snel een reputatie op als oorspronkelijk, gedegen, onafhankelijk en vakbekwaam kunstenaar. Dit levert hem een gestage stroom aan kleine en grote opdrachten op, variërend van muurschilderingen, mozaïeken, penningen, glasramen en beelden tot complete inrichtingsprojecten. Naast zijn vele driedimensionale werken vervaardigt hij tientallen schilderijen en grafische werken. Een van zijn meest bekende werken is het Geuzenmonument op de Markt in Vlaardingen, dat in 1983 door Koningin Beatrix is onthuld.

In de tentoonstelling wordt een beeld geschetst van een leven gewijd aan de kunsten.  De getoonde selectie uit het omvangrijke oeuvre van Droppert laat zijn verbeeldingskracht, veelzijdigheid en artistiek vakmanschap zien. Maar ook zijn niet aflatende zoektocht naar de essentie van het beeld, want er is meer dan het oog kan zien….

Naast het Geuzemonument zijn er nog 19 kunsttoepassingen van Droppert in de openbare ruimte van Vlaardingen te vinden. Ter gelegenheid van de tentoonstelling is bij het museum een speciale plattengrond verkrijgbaar met de locaties van de twintig grote en kleinere kunstuitingen van Droppert in de stad. Deze werken geven een goed beeld van zijn ontwikkeling als beeldhouwer; zowel in stijl als in onderwerp- en materiaalkeuze.

 

1 commentaar(en) op artikel "Meer dan het oog kan zien. Leen Droppert 90 jaar"

Ik heb geweldige herinneringen aan bezoeken met leerlingen aan Leen Droppert. Bij verschillende projecten "Bevrijding" op Spieringshoek mochten we Leen in Vlaardingen bezoeken - en hij hield enthousiaste (voor vrede!) ongekend overtuigende

verhalen voor jongelui van 14 - 15 jaar.

Bezoek van scholen aan tentoonstelling van Leen zeer zeer aanbevolen!

Bijkomend aardig dat het museum straks rondom Vredesweek ook een kleine expositie van vredeswerk van Len Munnik laat zien.

Door: Han Raeijmaekers Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker