De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

‘In het kader van de themaweek "Een gekleurd verhaal"

Kunstlezing ‘Tell me your Story’

Kunstlezing ‘Tell me your Story’

Op woensdag 4 november om 20.00 uur organiseert De Windwijzer in het kader van de themaweek ‘Een gekleurd verhaal’, een kunstlezing over zwarte Afrikaans-Amerikaanse kunst. In de Kunsthal Kade in Amersfoort was er dit voorjaar voor het eerst in Europa een expositie te zien van Afrikaans-Amerikaanse kunst gebaseerd op storytelling.

De tentoonstelling was ingedeeld in vijf tijdvakken: Harlem Renaissance, Post Harlem Renaissance, Civil Rights, Black Renaissance en Bloom Generation. De gemeenschappelijke deler van de verschillende kunstenaars is de noodzaak om zich uit te drukken en daarmee een belangrijke Afrikaanse traditie in leven houden: Storytelling.

Bijna 50 kunstenaars toonden de visueel overweldigende rijkdom van deze cultuur, getekend door slavernij, apartheid, verzet en black power bewustzijn. Kunst van de jaren ’50 tot nu. Kunsthistoricus Rob Perrée die de tentoonstelling samenstelde, volgt sinds de jaren 90 de Afrikaans-Amerikaanse kunst intensief. Hij komt naar De Windwijzer om ons kennis te laten maken met die mooie, rijke geschiedenis van de Afrikaans-Amerikaanse kunst.

Toegang tot de lezing € 7,50. Aanmelden vooraf is i.v.m. de coronamaatregelen verplicht en kan via info@dewindwijzer.nl. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95 in Vlaardingen.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker