De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Geslaagd openingsweekend Museum Maassluis

Geslaagd openingsweekend Museum Maassluis

Vrijdag 3 juli j.l. was het zover, Museum Maassluis kon haar deuren weer openen voor bezoekers. Zaterdag 14 maart gingen de deuren op slot, noodgedwongen vanwege de uitbraak van het Coronavirus en alle gevolgen van dien. De opening van de tentoonstelling ‘\\ Maassluis bezet, vrijheid beperkt’ die op die zaterdag gepland stond en waar burgemeester Edo Haan de opening zou verrichten werd afgelast. De tentoonstelling waar zo hard door de museumvrijwilligers en medewerkers aan was gewerkt bleef in het donker staan.

Stukje bij beetje kon Museum Maassluis wel al een tipje van de sluier oplichten met filmpjes op Facebook en de website. Filmclub Maassluis kwam zelfs speciaal in deze bijzondere tijd een teaser maken van de tentoonstelling. Gelukkig zijn de maatregelen inmiddels zo versoepeld dat het museum de tentoonstelling nu eindelijk kon openstellen voor het publiek!

Daarom was het dit weekend dubbel feest: het museum weer open, en de aftrap van de nieuwe tentoonstelling ‘\\ Maassluis bezet, vrijheid beperkt’ over de impact van de Tweede Wereldoorlog op het dagelijks leven in Maassluis. Deze tentoonstelling is in het kader van 75 jaar Vrijheid georganiseerd. Helaas kon er nog geen grootse opening georganiseerd worden, maar burgemeester Edo Haan kwam samen met zijn vrouw toch als een van de eersten de tentoonstelling bekijken. Ook wethouder van cultuur, Corine Bronsveld-Snoep, Mischa Koorneef namens de Culturele Raad van Maassluis en stadsmakelaar cultuur, Gertjan van de Velden waren hierbij aanwezig.

Gertjan had hierin een mooie dubbel rol, want naast stadsmakelaar cultuur is hij ook een van de belangrijke bruikleengevers voor deze tentoonstelling. Niet alleen in materieële zin, hij heeft ook veel van zijn kennis over Maassluis in de Tweede Wereldoorlog met Museum Maassluis gedeeld. Samen met de Historische Vereniging Maassluis, in het bijzonder met Ineke Vink heeft Museum Maassluis met deze informatie de basis kunnen leggen voor de vele informatie die bij de expositie te lezen is. Nieuwe verhalen en nog nooit eerder vertoonde objecten en foto’s zijn in deze bijzondere expositie te zien.

Het eerste openingsweekend is goed verlopen, de bezoekers weten Museum Maassluis gelukkig nog te vinden, en het was alle dagen gezellig druk. Uiteraard wel binnen de regels van het RIVM, op dit moment mogen er een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd naar binnen om zo de 1,5 meter afstand tot elkaar te kunnen blijven waarborgen.

Bent u inmiddels ook nieuwsgierig naar de nieuwe tentoonstelling? Wandel of fiets gerust eens langs bij Museum Maassluis op vrijdag, zaterdag of zondag tussen 14.00 uur en 17.00 uur! U bent van harte welkom!

Locatie
Museum Maassluis
Zuiddijk 16
3143 AS Maassluis
010 – 5913813
info@museummaassluis.nl
www.museummaassluis.nl
 
Facebook
 
 
Website
 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker