Wie het geluk heeft nog voor de opening een voet binnen Flynn’s te mogen zetten zal zich direct thuis voelen in de voormalige pizzeria. De zaak is lang en sfeervol. De keuken, deels afgeschermd met glas, staat centraal; eten is van groot belang.
Voor het maken van wat foto’s en een kort gesprek met eigenaar Junior Flynn en rechterhand Kelsey Houting is de dag voor de officieuze en testopening wellicht een wat ongelukkig gekozen moment. Overal is iemand bezig ergens de laatste loodjes te leggen.
Koks Jeroen Smaling en Rick van der Hoek buigen zich nogmaals over menukaart en een lange lijst van keukenattributen. Willem van Dijen is druk achter de bar. Roxánne Gijbels, Sanne Hoogendijk en Cindy van Vliet poetsen en ruimen op.
Wie vanaf de Hoogstraat de zaak binnenstapt ziet links en rechts een aantrekkelijke zithoek waar het urenlang goed toeven is. Dan wat statafels met kruk en een wijnklimaatkast. Vlak voor de keuken de ruim voorziene bar. Dan, ter rechterzijde en parallel aan de keuken, een lange bank en een hele trits tafels om uiteindelijk aan de Westhavenkade weer bij het raam en iets breder te eindigen.
Het interieur is een mix van stijlen die goed bijeen passen en het oog trakteren en toch met rust te laten. Flynn’s ademt een prettige sfeer. Nu al, terwijl nog niet alles 100% op orde is.
Kelsey Houting: ‘Flynn’s heeft het milieu hoog in het vaandel. Plastic wordt zoveel mogelijk geweerd’ Ze laat bamboe rietjes zien en losse verse thee. De Chardonnay is van Jordan uit Zuid-Afrika. Uit de schappen van KnaapWijnen en aangezien De Vlaardinger een proeverij heeft meegemaakt weten we op voorhand dat dit voor de liefhebber een traktatie is.
De menukaart is er eentje met een nostalgische tintje. ‘Denk aan vergeten Vlaardingse gerechten en ingrediënten,’ zegt Rick van der Hoek. Maar veeleer is het een prima plek voor de stevige eter die hand en maag niet omdraait voor: de Tomahawk Steak van 1,2 kilo voor 2 personen of een Chateau Briand met paddenstoelen-cognacsaus, een Ribeye Steak of de Porterhousesteak.
Uiteraard ontbreken vis en vega niet. Online reserveren is mogelijk.
Vrijdag 27 en zaterdag 28 juli is het proefdraaien met een gezelschap van liefst vijftig personen. ‘Kijken of alle kinderziekten zijn ingedamd,’ zegt Junior Flynn. ‘Zondag 29 juli zijn mensen vanaf 17.00 uur welkom voor een drankje. De officiële opening zal na de zomer zijn, als alle vakanties tot het verleden behoren.’
Op 1 augustus gaan de deuren helemaal open voor het publiek. ‘We starten van woensdag t/m zondag,’ deelt Junior Flynn mee. ‘Eerst het diner perfectioneren. Na circa een maand kom daar de lunch bij. Is er koffie mét gebak. We kiezen er bewust voor alle fases stapsgewijs in te passen. Elke keer een treetje en niet ineens van de gehele trap afvallen.’
Nog een paar uurtjes dus en de voor- en achterdeur gaan open. Nog even geduld.
Bedrijfsgegevens
Flynn’s
Hoogstraat 167
3131 BB Vlaardingen
Telefoon: 010-22 35 229
E-mail: info@flynnsvld.nl
Website: www.flynnsvld.nl/nl/