Het grote Rembrandt voorleesboek - Koos de Wilt (red.)

Het grote Rembrandt voorleesboek - Koos de Wilt (red.)

Alweer zes jaar geleden verscheen Het Grote Rijksmuseum Voorleesboek. Dat werd een groot succes, want er zijn inmiddels tienduizenden exemplaren van verkocht. Dit jaar wordt herdacht dat Rembrandt van Rijn 350 jaar geleden werd geboren. In het Rijksmuseum is tot en met 15 september de expositie Lang leve Rembrandt te zien. En bij uitgeverij Rubinstein zag Het Grote Rembrandt Voorleesboek in februari al het licht, onder leiding van Koos de Wilt. Zeven gerenommeerde schrijvers van kinderboeken leverden vierentwintig verhalen aan, die samen met reproducties dit boek vormen.

Ton Lebbink: Lange Jas & Stil Thuis

Ton Lebbink: Lange Jas & Stil Thuis

Weer heeft Ton Lebbink een café gekozen waarin het naar zijn idee goed gedichten schrijven is. Dit keer zit hij in een bruine kroeg met de naam De Lange Jas. Ondanks dat het flink zomert is het hier een drukte van belang.

Schrijf een boek

Schrijf een boek

De cursus 'Schrijf je eigen boek' gaat van start op maandag 7 oktober om 20.00 uur in Kade40 aan de Westhaven 40 in Vlaardingen. Schuilt er een tweede Jan Cremer in je bloed? Of voel je je meer een Marion Bloem? Misschien ben jij wel de nieuwe Hugo Claus ... Kortom: Aspiraties? Zorg dat je er bij bent!

Kunstmarkt in Het Zonnehuis

Kunstmarkt in Het Zonnehuis

Op zaterdag 17 augustus wordt er een kunstmarkt gehouden in Het Zonnehuis van 14.00 tot 17.00 uur. Hier zullen verschillende kunstenaars hun werk te koop aanbieden en demonstraties geven. Denk hierbij aan schilderijen, keramiek, weven, vilten, sieraden en mozaïeken. Ook enkele bewoners zullen op de markt hun werk te koop aanbieden en gaan schilderen.

Wat is jouw ‘Mesdag Moment?

Wat is jouw ‘Mesdag Moment?

In Museum Vlaardingen zijn tot en met 10 november bijzondere schilderijen met strandtaferelen behorende tot de kunsttentoonstelling ‘Schoon aan de haak. Schilderachtig vissersleven’ te bewonderen. Van visserskinderen die spelen met houten bootjes in de branding tot bomschuiten die landen op het strand en wandelingen op zondagmorgen op de boulevard met uitzicht op zee.

Meest gelezen:

De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Culinaire luxe voor iedereen

Flynn’s (Steaks & Bites) opent deuren

Flynn’s (Steaks & Bites) opent deuren

Wie het geluk heeft nog voor de opening een voet binnen Flynn’s te mogen zetten zal zich direct thuis voelen in de voormalige pizzeria. De zaak is lang en sfeervol. De keuken, deels afgeschermd met glas, staat centraal; eten is van groot belang.

Voor het maken van wat foto’s en een kort gesprek met eigenaar Junior Flynn en rechterhand Kelsey Houting is de dag voor de officieuze en testopening wellicht een wat ongelukkig gekozen moment. Overal is iemand bezig ergens de laatste loodjes te leggen.
   Koks Jeroen Smaling en Rick van der Hoek buigen zich nogmaals over menukaart en een lange lijst van keukenattributen. Willem van Dijen is druk achter de bar. Roxánne Gijbels, Sanne Hoogendijk en Cindy van Vliet poetsen en ruimen op.

Wie vanaf de Hoogstraat de zaak binnenstapt ziet links en rechts een aantrekkelijke zithoek waar het urenlang goed toeven is. Dan wat statafels met kruk en een wijnklimaatkast. Vlak voor de keuken de ruim voorziene bar. Dan, ter rechterzijde en parallel aan de keuken, een lange bank en een hele trits tafels om uiteindelijk aan de Westhavenkade weer bij het raam en iets breder te eindigen.

Het interieur is een mix van stijlen die goed bijeen passen en het oog trakteren en toch met rust te laten. Flynn’s ademt een prettige sfeer. Nu al, terwijl nog niet alles 100% op orde is.

Kelsey Houting: ‘Flynn’s heeft het milieu hoog in het vaandel. Plastic wordt zoveel mogelijk geweerd’ Ze laat bamboe rietjes zien en losse verse thee. De Chardonnay is van Jordan uit Zuid-Afrika. Uit de schappen van KnaapWijnen en aangezien De Vlaardinger een proeverij heeft meegemaakt weten we op voorhand dat dit voor de liefhebber een traktatie is.

De menukaart is er eentje met een nostalgische tintje. ‘Denk aan vergeten Vlaardingse gerechten en ingrediënten,’ zegt Rick van der Hoek. Maar veeleer is het een prima plek voor de stevige eter die hand en maag niet omdraait voor: de Tomahawk Steak van 1,2 kilo voor 2 personen of een Chateau Briand met paddenstoelen-cognacsaus, een Ribeye Steak of de Porterhousesteak.

Uiteraard ontbreken vis en vega niet. Online reserveren is mogelijk.

Vrijdag 27 en zaterdag 28 juli is het proefdraaien met een gezelschap van liefst vijftig personen. ‘Kijken of alle kinderziekten zijn ingedamd,’ zegt Junior Flynn. ‘Zondag 29 juli zijn mensen vanaf 17.00 uur welkom voor een drankje. De officiële opening zal na de zomer zijn, als alle vakanties tot het verleden behoren.’

Op 1 augustus gaan de deuren helemaal open voor het publiek. ‘We starten van woensdag t/m zondag,’ deelt Junior Flynn mee. ‘Eerst het diner perfectioneren. Na circa een maand kom daar de lunch bij. Is er koffie mét gebak. We kiezen er bewust voor alle fases stapsgewijs in te passen. Elke keer een treetje en niet ineens van de gehele trap afvallen.’

Nog een paar uurtjes dus en de voor- en achterdeur gaan open. Nog even geduld.

Bedrijfsgegevens
Flynn’s
Hoogstraat 167
3131 BB Vlaardingen

Telefoon: 010-22 35 229
E-mail: info@flynnsvld.nl
Website: www.flynnsvld.nl/nl/

10 commentaar(en) op artikel "Flynn’s (Steaks & Bites) opent deuren"

leuk stukje

Door: Joop Op:

Ga het zeker een keer komen proberen.

Ben benieuwd.

Door: Cathy van Tienen Op:

Heel benieuwd hoor! Ziet er zo prachtig uit! Wij zijn een paar van de geluksvogels die mogen komen proef eten.

Volgens mij een aanwinst voor Vlaardingen.

Heel veel succes!!

Door: Mirjam Houting Op:

Ziet er prachtig uit, zeg! Goed stukje ook. Ben heel erg benieuwd. Heb er zin in!!

Door: Christa Doelman Op:

Heel veel Suc6 het ziet er veel belovend uit!!!

Door: Marry van Spronsen Op:

Succes met de nieuwe zaak!!

(Jeroen we komen zeker eten bij jullie)😘

Door: Rosalie Op:

Junior &Ursula en iedereen die zijn/ haar steentje bijdragen aan deze geweldige zaak van harte gefeliciteerd.

De Duckies komen snel jullie kant op.xxx

Door: Leonie Dudok Op:

Wij komen zeker langs en gefeliciteerd ziet er geweldig uit Junior en Ursula,

Door: Dirk Verburgh Op:

Gefeliciteerd wat een geweldige mooie zaak wel komen zeker eten heel veel succes

Door: De maatjes Op:

Heel veel succes!

Kom zeker een keer eten!

Door: Bea de Jager Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen