De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Un Homme et une Femme

Filmtheater Het Zeepaard op 2 en 5 juli

Filmtheater Het Zeepaard op 2 en 5 juli

Un Homme et une Femme
(Frankrijk, 1966, 102 min.)
Regie:
Claude Lelouch
Met: Anouk Aimée, Jean-Louis Trintignant, Pierre Barouh e.a.


Jean-Louis Trintignant en Anouk Aimée, twee iconen van de Franse film, vormden ruim vijftig jaar geleden een liefdespaar in de klassieker Un Homme et une Femme uit 1966 van Claude Lelouch (bekend van Les Uns et les Autres).

Een man, een vrouw, een toevallige ontmoeting. Hij is autocoureur, zij werkt als scriptgirl. Een ontmoeting op de kostschool van hun kinderen is het startpunt van een romance. Voorzichtig, want beiden hebben hun eerdere partners verloren. Kan de liefde opnieuw ontbranden? Jean-Louis en Anne ontdekken elkaar voorzichtig, beminnen hartstochtelijk en laten weer los.

Deze klassieker won destijds de Gouden Palm in Cannes en Oscars voor Beste Buitenlandse Film én Beste originele scenario en betekende voor Lelouch de doorbraak naar het grote publiek. Nu uitgebracht in een prachtig gerestaureerde versie en gelijktijdig in de bioscoop met de première van Les Plus Belles Années d’une Vie waarin Trintignant en Aimée, nu als tachtigers, elkaar opnieuw ontmoeten!


Donderdag 2 juli om 20.30 uur en zondag 5 juli om 16.15 uur.
Reserveren is nu verplicht.
Kijk voor alle informatie op: www.hetzeepaard.nl
Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in Vue Vlaardingen.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker