De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Hopelijk weer feest in juni 2021

Corona haalt streep door Haring- en Bierfeest

Corona haalt streep door Haring- en Bierfeest

Gezien de huidige maatregelen dat vergunde evenementen tot 1 september verboden zijn, is het aannemelijk dat er ook na 1 september nog altijd gezondheidsrisico’s spelen en maatregelen gelden voor zowel publiek, deelnemers als organisatie van een dergelijk groot evenement als het Haring- en Bierfeest. Immers, mocht het zo zijn dat er na 1 september weer wat vrijheid komt is de verwachting dat niet meteen alle deuren weer opengaan. Het Haring- en Bierfeest (dat uitgesteld was naar 18 en 19 september) trekt duizenden mensen en het vergunningtraject neemt 8-12 weken in beslag. Na de mededeling van de burgemeester van Vlaardingen dat op zijn vroegst vanaf 1 augustus mogelijk weer binnengekomen vergunningaanvragen in behandeling worden genomen, kunnen we niet anders dan dit te accepteren en onze verantwoordelijkheid nemen om het jaarlijkse haven-, stads- en verjaardagsfeest van Vlaardingen te annuleren. Elke versoepeling die wordt doorgevoerd zorgt voor een stijging van besmettingen. De versoepelingen zullen echt stap voor stap gaan.

Citaat uit brief burgemeester d.d. 28 april jl.

Ik begrijp dat u al aan het nadenken bent over het eventueel verplaatsen van uw evenement, wellicht nog dit jaar. Hierbij wil ik u er wel graag op wijzen rekening te houden met onderstaande: tot en met 1 september 2020 vinden er in Vlaardingen geen evenementen plaats. Aanvragen voor evenementen die na 1 september 2020 gepland zijn en nu binnenkomen of al in behandeling zijn, worden opgeschort tot 1 augustus 2020. Pas als de coronamaatregelen voor evenementen niet meer van kracht zijn, kunnen wij aanvragen voor evenementen weer in behandeling nemen en kunt u zekerheid krijgen of het evenement door kan gaan.”

Binnen de grenzen van de intelligente lockdown verwachten we niet aan de 1,5m cultuur te kunnen voldoen. Het Haring- en Bierfeest is immers een feest van ontmoeting, proeven, doen, horen, zien, beleven, slenteren enz.

In afwachting van een succesvolle medicatie en vaccin gaan we ons voorbereiden op een groot Haring- en Bierfeest in juni 2021. Hopelijk kunnen we dan weer in alle vrijheid de keuzes maken die zo typerend zijn voor dit evenement. Laten we eerlijk zijn: de uitstraling op de foto hiernaast past niet bij het Haring- en Bierfeest en is ook niet uitvoerbaar.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker