De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Stadsgehoorzaal laat tickets onverkocht

Amazing verjaardagsfeest jubilerende Stroopwafels

Amazing verjaardagsfeest jubilerende Stroopwafels

Afgelopen donderdag 21 maart stond de Stadsgehoorzaal in het teken van veertig jaar The Amazing Stroopwafels. In een net niet uitverkochte Grote Zaal werd een reguliere theatervoorstelling ‘Hiero’ langzaam omgebouwd tot een heuse party, met verschillende bijzondere gasten.

Wim Kerkhof gaf het in het begin van het optreden al aan: vandaag weinig ruimte om liedjes op verzoek te spelen. Dat was om twee redenen: The Amazing Stroopwafels wilden graag de liedjes van hun vorig jaar verschenen c.d. Hiero laten horen en er waren een aantal gasten uitgenodigd, die met speciaal uitgezochte liedjes zouden meespelen en -zingen.

En dan moet ook nog vermeld worden dat Merlijn Kerkhof een stukje voorlas uit het net verschenen boek over de band van zijn vader. Deze uitgave, Oude Maasweg kwart voor drie - Het verbazingwekkende verhaal van The Amazing Stroopwafels, is een week voor dit verjaardagsfeest verschenen. Niet toevallig dat deze uitgave nu verschijnt. De zoon van Wim was dan ook de eerste gast die op het podium werd geroepen. Dat Merlijns optreden niet ophield na de presentatie van het boek, bleek toen hij een glimmende Fender Stratocaster in zijn handen nam. Met de band speelde hij een wervelende uitvoering van het lied Rijbewijs, dat in 1983 verscheen op de l.p. ‘Wat een leven’.

Natuurlijk gaf Wim Kerkhof - zoals gewoonlijk - tussen de liedjes door korte uitleg over de nieuwe nummers die van de vorig jaar verschenen c.d. Hiero werden gespeeld. Opvallend is dat twee van de nieuwe liedjes handelen over lokale thema’s: over Feike Asma in Maassluis en over de Hudsonstraat in Vlaardingen. Ook bijzonder: gitarist Arie van der Graaf excelleerde in een door hem gecomponeerde instrumentale bijdrage: het vrolijke Badmuts verplicht. In de periode dat Arie van der Graaf ziek was heeft Bob Struik veel ingevallen. Op zijn verzoek werd Heiden gespeeld, waarbij hij zich natuurlijk uitleefde op de gitaarpartij.

Na de pauze betrad in de finale Fred Piek het podium, de zanger die samen met Wim Kerkhof veertig jaar geleden aan de wieg van The Amazing Stroopwafels stond. Tot verrassing van veel fans was het eerste liedje dat gespeeld werd Rick Rack, een Engelstalige compositie van Gerry Rafferty, verschenen in 1980 op de debuutelpee. Een jaar later verscheen deze song ook als b-kant van de single Ome Kobus, dat als tweede lied van Freds bijdrage aan het publiek werd gepresenteerd. En natuurlijk kon Oude Maasweg ook niet ontbreken, een compositie die eerder op de avond al in het Tsjechisch en in het Deens was vertolkt. De vrolijke voorstelling eindigde met de verkoop van c.d.’s van Wim en Arie.

Een half uur later dan gepland verliet het publiek de Vlaardingse Stadsgehoorzaal, in de wetenschap dat, als de gezondheid van de leden het toelaat, dit zeker niet het laatste optreden van deze jubilerende band was.

foto’s, gemaakt door Ton Delfos:
1.  Merlijn Kerkhof leest voor uit eigen werk.
2.  Fred Piek op het podium van de jubilerende band.

Meer foto’s zien?  Klik op:  https://tondelfos.nl/amazing-stroopwafels  

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker