De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman kleurt (in een ogenblik) een beetje bij

Zonnige en natte komkommertijd

Zonnige en natte komkommertijd

Ach, de zomer. Dat is het jaargetijde waarnaar we allemaal snakken. Maar eenmaal in volle gang vervloeken we het gelijk een keuterbaas die ressorteert onder het ministerie van Land- & Tuinbouw. Te droog is funest, maar te nat weer niet best. En vergeet de aanstaande wespenplaag vooral niet.

Boeren en tuinders hebben altijd wat te klagen. Maar stadsmensen kunnen er ook wat van.

Beide opa’s van Waarman waren bloemenkwekers. Moedersvader teelde rozen in Aalsmeer, terwijl zijn vaders ouweheer anjelieren grootbracht en veilingklaar stoomde in het nabijgelegen Rijsenhout. Zelf bracht Waarman ettelijke zomers in het Westland door en schiep in hoog tempo afstand tussen tomaat en plant.

Tot zover de historische mededelingen van land- en tuinbouw. Of moest het zijn dat Waarman in zijn jonge en Sturm & Drangjaren, waarin de pc nog slechts een boze droom was en de enige die wereldwijd behoorlijk werkte nu 50 jaar en een paar dagen geleden voor oud vuil naar de maan ging, nog een poging heeft gewaagd om de term Komkommertijd te vervangen door Tomatentijd.

Dit bleek niet aan te slaan.

Twee weken geleden is een heftig emotionele Leo(nardus) IJdo door dag variant Annemiek Jetten in de relatieve adelstand der Nachtburgemeesters verheven. Nog weer twee jaar mag Leo zijn verbindende en veelal muziek gerelateerde werk liefdevol en met alle denkbare betrokkenheid doorzetten. Wat Waarman betreft tot het einde der tijden. Daarin is hij niet de enige. Wie de foto van Leo en Annemiek nog scherp op het netvlies heeft, weet dat de stadse moeder intens genoot. Van het moment alleen al, dat ze naast deze kleinsteedse Deelder haar innerlijk tot beheerste maar intense spasmen moest bedwingen om niet in heftige jolijt en werkelijke pret uit te barsten. Dat zit wel goed, tussen die twee.

Leo IJdo: Er is geen betere. Of het moest een (Hans) Miele zijn.

Verder almaar positieve verhalen over het tijdelijke strand op de kop van de Oosthavenkade. Al is er een minpuntje namens de pure bierdrinkers: die willen pils en niet enkel Vulcaan. Mag het verder almaar zomer zijn.

Waarman zelf verpoosde zich muzikaal in/bij Kofa. Op de blow na een light variant op de Maassluisse Toverbal. Lekker bandje luisteren, biertje voor een schappelijk bedrag en af-en-toe een fijn gesprek. Kofa: Dat zouden meer mensen moeten doen.

Walman: ‘Vind jij Vlaardingen een uitgaansstad?’
Biermaker: ‘Ja, het nodigt nog niet uit om er te blijven.’

Tot slot is het bijna weer Zomerterrastijd. Benieuwd wat Frank Tomeï nu allemaal weer voor vermakelijks uit de hoge hoed heeft getoverd. Voor de rest geldt Code Z van zonnestraal. Dus: op tijd smeren.

Tot slot is er weer iemand afgetuigd bij de Krabbeplas. Iemand een oplossing?

 

 


 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: