De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman's ogenblik

Wispelturig afscheid

Wispelturig afscheid

In een vriendelijke (vriendin betreffende) LinkedIn-boodschap van circa 5 januari laat ex-burgemeester Annemiek Jetten weten dat ze nog niet weet waar ze (beroepshalve?) naar toe gaat. Ze schrijft voorts: ‘Het vertrek was niet gepland maar de politiek in Vlaardingen is wispelturig. Ben dus in een “transitie” fase.’ Tot zover de ad-interim voorganger van Bas Eenhoorn.

De huidige rijkdom van Vlaardingen valt te verwaarlozen. Dat weet de provincie ook. Om de stad roch van financiële warmte te voorzien en het gebrek aan visie op te heffen door alle mistgordijnen op te trekken ontstaat er perspectief voor de toekomst. De gaten in de financiering moeten niet langer met modern-historische 1018-putdeksels afgedicht. Het pokdalige lokale politieke landschap kan worden geëgaliseerd en het zal even pijn doen, als het breken ervan, maar de neuzen gaan, goedschiks of kwaadschiks, dezelfde kant op. Er gaan geruchten dat Bas Eenhoorn de gebroeders Costello en Gino van Steenis al voor deze klus heeft benaderd.

Verder zal er nog veel water door de Maass stromen aleer alle ietjes weer puntjes hebben, maar net als tepels en andere gummidopjes … het is er koud genoeg voor.

Vlaardingen gaat zich dit jaar definitief richten op toerisme. Met Bas Eenhoorn is de eerste welkome gast al binnen gehaald. Rijk (ook aan ideeën), bestuurskundig, karaktervol, humoristisch, geen roker, geen drinker, laaft zich graag aan goede literatuur, schreef zelf node een boekje. Heeft hij - naar het schijnt - Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer in één lange ruk uitgelezen. Weet van de praktische rand en de filosofische hoed als het om mensen uit den vreemde gaat die tijdelijk - met camper of boot - of wat langer - in een door een buitenlands consortium aangekochte woning of perceel - willen verblijven.

Hoe het verder ook zal zijn, deze burgemeester kun je geen wispelturigheid verwijten.

Verder het definitieve afscheid van Annemiek Jetten. Een drukke bijeenkomst, waarbij het opviel dat Vlaardingen e.o. wel degelijk over een grote en indrukwekkende politiemacht beschikt. Dat schept vertrouwen in een veilige toekomst.

Wachtend in een schier eindeloze rij afscheidnemers onderscheidde Waarman twee soorten: Zij die, met betraande ogen en een trieste snik, tegen de columnist zeiden: “Wat zullen we haar missen, die Annemiek,” en verbeten koppies die er zeker van wilden zijn dat ze niet meer terug zou komen.

Een korte blik op Annemiek leerde aan het aantal omarmingen en kussen dat zij buiten de politiek populairder was dan binnen eigen bestuur. Er was nagenoeg geen politiek concollega aanwezig. De Vlaardinger besluit derhalve namens Waarman met de woorden: “Het ga je na Vlaardingen (en Sluis) verder beter in het leven dan de afgelopen tijd, M. Maar pas op voor Breda en haar justitiële vangnet.”

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: