De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman's ogenblik

Winterdip?

Winterdip?

Tijdens het afscheid van Hans van Dijk van Café d’Oude Stoep (Hij start in maart De Kast, red.) kwam Ben Trooster naar Waarman. Hij zei: ‘Je moet eens een goed verhaal maken over het Winterterras.’ Daarna gingen we over tot de prefluïdale orde van de dag. Toch schuurde er iets in het perfide brein van Waarman: Waarom een doorwrocht stuk schrijven als alles soepel glijdt? Het deed hem denken aan een hilarisch interview dat Hans Verhagen op 23 november 1967 namens tv-programma Hoepla op Coney Island had met Jan Cremer.

Maar dan in spiegelbeeld.

Het interview ging ongeveer als volgt:
   Hans Verhagen: ‘Alles goed Jan?’
   Jan Cremer: ‘Jawel, druk.’
   …
   Hans Verhagen: ‘En hoe is het met de literatuur?’
   Jan Cremer: ‘Goed, goed, goed. Mag niet klagen.’ … ‘Alles goed hier.’
   Hans Verhagen: ‘En met de verdiensten?’
   Jan Cremer: ‘Goed. Is ’t voor televisie, dit?’
   Hans Verhagen: ‘Ja, voor de Hollandse televisie.’
   Jan Cremer: ‘Nou, slecht, heel slecht.’ ...

Een paar dagen later, het kan ook vorig jaar zijn geweest, zei Waarvrouw: ‘Dit moet je lezen, stukje van Cees Oosterom op Facebook.’

Cees schreef letterlijk: ‘Pers en Winterterras. Bij de activiteiten in Vlaardingen mis ik regelmatig het Winterterras. Hoe kan dat? In Groot Vlaardingen niets, op Vlaardingen24 niets, AD minimaal. Moet we het persbericht in de brievenbussen stoppen?
   Een activiteit waar ouderen en jongeren, Vlaardingens met verschillende achtergronden ontmoeten elkaar en hebben samen plezier. Ik denk dat iets meer aandacht voor het Winterterras niet te veel gevraagd is.’

Waarman krabde zich achter het oor en mompelde: ‘Nu begrijp ik de vraag van Trooster. Zou het niet goed gaan met het Winterterras? Waarom anders die hulpkreet? Ik weet van geen persbericht. En bovendien is er in de aanloop al aandacht geweest. Dat is zat en eerlijk naar andere organisatoren toe.’

Cees Oosterom was, en ouderen weten dat nog, wethouder in Vlaardingen. Eentje die, wethouders eigen, niet stond te trappelen als de pers lastige vragen had. Cees doet nu pr. Nogal een omslag. Van ontduiking bij politieke tegenwind naar promotie bij ijselijke vrieskou.

Nu was het zo dat Waarman al als bij toeval moest vernemen van het Winterras. Als laatste schoof hij aan in de rij der vooraf verslag leggende media. Waarom niet tegelijkertijd een persbericht aan alle pers gezonden?

Tijdens de opening slechts Waarman en wat enthousiaste mensen met een camera. Verder geen pers. Geen persbericht ook, trouwens. Heeft Oosterom zitten slapen? Waarom was Waarman er wel? Die belde naar Oosterom om te vragen of hij welkom was bij het lintje knippen van wethouder Bart de Leede. ‘Natuurlijk,’ zei Cees.

Nu dus dat stukje. Een kreet om hulp. Zoiets doe je als de nood hoog is en de sneeuw je tot aan lippen staat. Beter had Oosterom een vaatje cognac om zijn nek gebonden en was de Alpensneeuw in gehold om skislachtoffers van dienst te zijn.
   Waarman denkt dat het Winterterras als trekpleister niet aan (alle) hooggespannen verwachtingen voldoet. Zou Oosterom, niet geheel gek natuurlijk, een financieel debacle aan zien komen glijden op roestige ijzers en wil hij niet voor wanbestuur op het matje geroepen worden?
   Vlaardingen is benieuwd naar de cijfers. 200.000 euro erin en ??? euro eruit = ??? saldo. Batig of negatief.

De reactie luidt ongetwijfeld dat de pers zijn woorden verkeerd heeft geïnterpreteerd en dat het stukje een eigen leven is gaan leiden.

Een ander, pers en indirect de Vlaardingse schaatsliefhebber, de schuld geven als je product niet verkoopt … het lijkt wel politiek. Misschien dat de vacante functie van burgemeester iets is voor Cees?

En wat de reden was dat Ben Trooster aan de bel trok voor een goed verhaal, waarvoor hij overigens wel aan het goede adres was? Het is, en ere wie ere toekomt, wel zijn idee geweest, dat Winterterras. Misschien had hij zich beter iets meer met de organisatie kunnen bemoeien.

1 commentaar(en) op artikel "Winterdip?"

Mooi altijd die typisch vlaardingse kritische benadering.

1: De naam Winterterras is verzonnen en gekocht door de penningmeester overigens na raadpleging en goedkeuring van Mister Zomerterras Frank Tomeï.

2: Er is heel wat meer dan 200 K in gegaan...

3: De Penningmeester heeft nog van geen enkele vlaardingse journalist een belletje gehad hoe het gaat aflopen.

Wel heeft de gehele vlaardingse gemeenschap genoten van het Winterterras en zie je maar weer dat het Succes ineens weer vele vaders kent.

Een welgemeende groet aan de Waarman, de column rommelt een beetje! Maar dat is ook Vlaardingse Humor! 😉

Door: Aad Verwater Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: