De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Burgemeester weigert op te treden

Westwijk vrijplaats voor criminelen

Westwijk vrijplaats voor criminelen

De Vlaardingse Westwijk lijkt een vrijplaats voor criminelen, stelt fractie Boers. Auto’s met wisselende kentekens, criminelen die met stapels geld rondlopen, en een gemeente die niet optreedt. Burgemeester Jetten antwoordt al dagen niet op de vraag van fractie Boers om in te grijpen. Op een e-mail en een sms-bericht hierover reageerde zij überhaupt niet.

Ook bewoners die meldingen over de auto’s deden, zien geen effect van hun inzet, en zijn daar inmiddels moedeloos van geworden.

Nummerplaten

Aan de Dirk de Derdelaan staan al vele weken lang auto’s zonder kentekens. Met enige regelmaat komen er vage types die er twee nummerplaten opzetten, en dan wegrijden. Bij terugkomst gaan de nummerplaten er weer af. De mannen die bij de auto’s horen, lopen met stapels bankbiljetten rond.

Stickers

Nadat omwonenden herhaaldelijk meldingen hadden gedaan, heeft de gemeente vorige maand stickers op de auto’s geplakt met de mededeling dat de wagens uiterlijk 3 november verwijderd moesten zijn. Inmiddels is het 18 november, en de auto’s staan er nog steeds.

Optreden

Kortom, gemeentebestuur, Toezicht & Handhaving en politie weten ervan, maar weigeren op te treden. Fractie Boers kreeg van de burgemeester geen enkele reactie op de pogingen om contact met haar te leggen. 
Ron Boers: “Het lijkt erop dat de instanties hun zaakjes niet onder controle hebben. Deze auto’s had de gemeente meteen op 3 november weg moeten slepen en in beslag moeten nemen. We gaan nu toch maar weer ook nog eens officiële schriftelijke vragen stellen. Want voor een college dat zegt goed te communiceren en samen te willen optrekken, is dit een heel rare houding.”

 

4 commentaar(en) op artikel "Westwijk vrijplaats voor criminelen"

hallo ik woon in de vossiusstraat 85.

en mijn vriend parkeert de auto even op de stoep omdat hij spullen aan het in en uitladen was. en wat denk je een beukring???

hoe is dit mogelijk..??

daar kunnen al die auto's ongestoord staan en wordt geen reet aan gedaan en krijgen geen bekeuring of iets.

en mijn vriend wel.

ik ben hier heel boos om!!!

kunnen we hier niet iets aan doen....

Door: Wendy van slobbe Op:

Nee, kunnen en willen ze niets aan doen. Alles met een buitenlandse achtergrond heeft bij het gemeentebestuur een streepje voor. De Net gaat voor kutmoslims als een raket maar niet voor eigen volk. Die kunnen de pest krijgen.

Door: R.oetmop Op:

Heel Vlaardingen moet zelf de burgemeester gaan mailen. Als het goed is is er een e-mailadres bekend. Blijf het gek vinden dat we dit allemaal maar accepteren. Zolang niemand wat doet, in actie komt gebeurd er niks. Is tijd dat ze is naar de Vlaardingers zelf gaan luisteren!

Door: K. Op:

Heb die lamzakken van veiligheid wel minstens 10 keer gebeld en eenzelfde aantal gemaild via buiten beter app. Ze doen werkelijkheid niets voor de leefbaarheid in de westwijk. Kan een foute burgemeester trots op zijn!!!!!!

Door: Jay Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker