De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman wenst ogenblikkelijk spetterend nieuwjaar

VLAARDINGEN IS HEMELS!

VLAARDINGEN IS HEMELS!

Aangestoken door het John & Yoko virus, waarvan de ongekend lange incubatietijd van bijna 50-jaar zelfs ex-wethouder en Beatle-fan Cees Oosterom verbaast, durft Waarman ruim na Driekoningen tegen alle lezers te zeggen:

 

VLAARDINGEN IS HEMELS!
(Als je dat wil)
Waarman wenst iedereen ogenblikkelijk een spetterend nieuwjaar

 

Veelgehoorde klacht: ‘Het vervelende aan Vlaardingen is het gebrek aan kritisch kundig bestuur.’ Natuurlijk werkt een potje bekvechten op zijn tijd verhelderend. Het moet alleen niet de boventoon gaan voeren; in een rode draad veranderen die, dunnetjes als strengen zijn, leidinggeven vervangt door een schaamteloze parodie zonder ruggengraad.

Waarman sprak rond de kerst Loco 1. Die beweerde, met droge ogen, of het moest van de regen zijn, dat de laatste raadsvergadering van 2018 van een verheffend niveau was en de hoop bij hem groeit (en aanstonds: bloeit) dat het dit jaar allemaal beter wordt. Of dit kwam door het (te) vroege afscheid van carrièrejager en politiek biels (dwarsligger c.q. terecht criticaster) Arnout Hoekstra kwam niet ter toog.

Hij, wiens Europese pad van doornen wordt ontdaan door partijgenoten en die met terugwerkende kracht (al schreef Waarman reeds anders) op zijn galgenvergadering van de Vlaardingse raad beweerde 'Niet langer zo te kunnen functioneren' heeft een keurig politiek spelletje gespeeld. Verwacht de lezer iets anders.

Eerder nog die termijn regende het opruiende taal. De verongelijkte Hoogste Chef van de Stad, met haar Limburgse hooggehakte pumps eind 2016 rücksichloss door de lokale middenstand uit de Zeeuwse klei gerukt, zou ook hier onder vuur liggen en de kerst niet halen, tenzij geroosterd en met een appel in haar kokette mond opgediend aan een wraaklustige raad.

Het kwam er niet van.

De angel lijkt eruit, maar het zou nog altijd rommelen. Dreigend als onweer in de verte lijkt het raadzaam de kannibalistische kookboeken bij de hand te houden. Maar eerst op naar de provinciale.

Walman: ‘Net als je denkt dat deze column afschuwelijk is, gebeurt er iets geweldigs.’
Biermaker: ‘Wat?’
Walman: ‘Het eindigt.’

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: