De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman's ogenblik

Stroomopwaarts bergafwaarts?!

Stroomopwaarts bergafwaarts?!

‘Leuk werken hier.’
   De tekst kan zomaar uit de immer goedlachse mond van Stroomopwaarts-directeur Desirée Curfs komen. ‘Maar intussen ploeteren wij voort in weer-en-wind voor een appel en een ei,’ aldus boze en teleurgestelde reacties van Stroomopwaarts-afhankelijke cliënten.

Het is nogal niet wat, weet ook Waarman, die gniffelt dat het juist de OuderenPartij Schiedam is die met kritische vragen kwam over het totaalinkomen van Desirée Curfs. Wie nu nog geen respect heeft voor grijs, kaal, rollator duwend en politiek bevlogen snapt er niets van.
   Haar inkomen bij Stroomopwaarts bedroeg in 2018 €158.711,74, bruto. Daarbij vier nevenfuncties en de kennelijk in haar tijd zwemmende Desirée Curfs is nog eens €28.500,00 rijker. Alles bijeen een som van €187.058,51. Daarmee haal je het eind van de maand wel.
   Stroomopwaarts staat niet bekend staat als een soepel werkende instantie. Het aantal klachten van cliënten is hoog. Hierbij vergeleken is de Mount Everest een erwt op een plankje.
   Om kort te gaan: 1 + 4 = 187.058,51. Dat weet toch iedereen!

Waarman hoorde van medewerkers dat alle disorganisatie valt op te lossen met een klein team dat een jaar met baan-/functiegarantie aan de slag gaat.
   Nu is werken bij Stroomopwaarts overleven en de kunst werkdruk niet uit te laten monden in ziekteverzuim. Mensen vallen om, de formatie is te laag en het bouwwerk Stroomopwaarts stort in. Die laatste alinea heeft betrekking op eigen kantoorpersoneel. Ook daar geen pais noch vree.

Dat Desirée Curfs een asociaal inkomen heeft als directeur van een instantie waar het minimumloon hoogtij viert en de eigen organisatie een kaartenhuis is, kun je haar niet kwalijk nemen. Waarman kent weinig arbeiders die “Nee” zeggen tegen een prima loon. Dat zij tijd heeft voor nog vier baantjes, ter meerdere glorie van de eigen huishoudportemonnee, terwijl chaos troef is, geeft pas echt te denken.
   Maar waar zijn verantwoordelijke wethouders mee bezig? Is het dat Jacky Silos en haar Maassluisse en Schiedamse evenknieën hiervan geen weet hebben of is er meer aan de hand?
   En waar blijven ex-wethouders en vorige verantwoordelijken in dit verhaal? Haar salaris zal niet ineens na de vorige termijn, vanwege grote tevredenheid over Stroomopwaarts, zijn opgehoogd en regulier overgemaakt.

Het artikel Sprake van ongepaste inhaligheid? (LINK) is geen donderslag bij heldere hemel, geen losse flodder. De OuderenPartij Schiedam heeft dit verhaal terdege voorbereid.
   Dat belangrijke cijfers met betrekking tot de interne organisatie ontbreken geeft ook te denken. De partij vraagt zich af of de gemeente Schiedam de eigen administratie op orde heeft. Hoe is dit in Vlaardingen en Maassluis? Beiden toch ook voor 1/3e verantwoordelijk voor de gang van zaken.

Het lijkt erop dat er in Schiedam in 2016 meer mensen in de bijstand zijn geraakt dan in referentiegemeenten, ondanks gelijksoortige uitdagingen. Heeft iedereen vandaag hulp gekregen? En worden alle cliënten nu wel tijdig uitbetaald?

Betreft deze column alleen Schiedam … en als Desirée Curfs haar bijbaantjes laat vallen en zich voor de volle 100% inzet voor haar Stroomopwaarts-salaris … dit instituut naar behoren functioneert … dan hoor je binnen de kortste keren niemand meer mopperen.

 

1 commentaar(en) op artikel "Stroomopwaarts bergafwaarts?!"

Visie en missie, de gevolgde strategie en behaalt succes valt te controleren. Gewoon het interview uit 2015 met Desirée Curfs in B-Elle lezen. Hierbij al enkele citaten:

Trots zijn op het be­drijf.

Als mensen trots zijn dat ze bij het bedrijf Stroomopwaarts werken, dan ben ik geslaagd in mijn werk. Ik vind dat enorm belangrijk. Als daarnaast ook de ondernemers zullen zeggen dat zij met ons willen samenwerken, dan heb ik het helemaal goed voor elkaar. Beide aspecten zullen er namelijk voor zorgen dat we veel mensen uit de uitkeringssituatie hebben gekregen en dat is voor mij een enorm groot goed. "Voor mij is het van be­lang om re­gel­ma­tig te be­schou­wen of ik nog wel vol­doen­de aan­dacht geef aan mijn ba­sis".

www.b-elle.nl/interviews/succesverhalen/aan-de-slag-tegen-de-stroom-in-desiree-curfs-stroomopwaarts

Door: Kuil Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker