Wie Wil Weten Waar Jetten Woont?

Wie Wil Weten Waar Jetten Woont?

Hoe lang of kort is het nog maar geleden dat de vierjaarlijkse flyer met de titel Uw gemeenteraad, nota bene uitgegeven door de gemeente Vlaardingen, bol (35 stuks) stond van raadsleden, hun adres met postcode, een telefoonnummer, het e-mailadres en een pasfoto alsof de wereld enkel uit zonneschijn bestond.

OV? Oh, Vergeet het maar!

OV? Oh, Vergeet het maar!

Waarman sprak met een zo op het oog keurig heer. Strak in het zomerpak alsof ‘ie zo uit Max Havelaar was weggelopen. Fijne dictie, waar het gemiddelde raadslid annex collegedeel nog het een en ander van kon leren, en een verder vriendelijk voorkomen zoals je tegenwoordig nog zelden treft.

Columnist iedereen voor

Columnist iedereen voor

Consternatie in de Schelvispekelenclave. Volgens Waterweg Actueel was er 10 juni sprake van een primeur. De boze burgerstiefmoeder A.J. zou deels in Breda wonen. Wie de columns van Waarman leest kon op 28 mei al tussen de regels van dit feit kennisnemen: https://devlaardinger.nl/columns/artikel/staking-ov-niks-gemerkt

AH werkloos: ‘Nu beter op kleintjes letten!’

AH werkloos: ‘Nu beter op kleintjes letten!’

Waarman kuierde relaxed tussen 2.699 enthousiastelingen door en rond Vlaardingen. Na het ei-loze gekakel van M en de cabareteske en tot gemeend lachen stemmende teksten van Dorpsomroeper Peter de Jong, die van 04.00 t/m 09.30 uur de stad ludiek promootte, sloot de scribent naadloos aan in een schier oneindige rij kleurige wandelaars. Stuk-voor-stuk vanaf de start op weg naar de finish. Een enkele domme automobilist (met) haast(,) massaal de Westhavenkade induwend.

Staking OV? Niks gemerkt!

Staking OV? Niks gemerkt!

Het is weer eens een verontrustend bericht als het Journaal aankondigt dat er weer eens een staking is bij het Openbaar Vervoer. Zeker als de Belg er ook van bericht een feit om rekening mee te houden. Waarom dit (OV) met hoofdletters geschreven wordt is een raadsel. In Vlaardingen e.o. weet nog haast niemand wat dat is: OV. Alleen heel oude mensen als Waarman hebben nog een vaag idee van groene treinen en een redelijk kloppend dienstschema.

Meest gelezen:

De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman's ogenblik

Sprookjes van Andersson (Advies)

Sprookjes van Andersson (Advies)

Na te zijn bekomen van de komische maar zinloze impact van de moderne Sprookjes van Andersson, die het nieuwe Wetboek voor Politieke Kleuters voor € 17.000,- aan het Vlaardings bestuur kwam slijten, werd het voor Waarman tijd zich weer op serieuze zaken te storten.

‘Alle kosten, voortkomende uit sociale non-cohesie en ander ongepast gedrag door raadsleden, worden voortaan hoofdelijk verrekend,’ zei een ex-wethouder in de stadhuiselijke krochten (of was het toch een kroeg?) tegen Waarman. ‘Dus dit gevalletje bestuurlijke onwil kost per raadslid € 485,71. Te verrekenen met de volgende wedde. Probleem opgelost. Wedden?’

Immers, bij iedere stichting worden bestuursleden op het matje geroepen als sprake is van moedwillig wanbestuur. Waarom dus niet de raad.

1001 nacht, dat is zeer globaal het aantal etmalen dat raad en college binnen een termijn (van vier jaar) de stad besturen, minus weekenden en andere vrije dagen. Maar het behoort geen sprookje van Andersson te zijn.
   Hoewel de raad sterke overeenkomsten vertoont met Het lelijke eendje en de Hoogste Chef van de Stad er als een Meisje met de zwavelstokjes doorheen banjert is het op termijn de bedoeling dat bestuurlijk Vlaardingen zo snel als mogelijk de contouren krijgt van De standvastige tinnen soldaat zodat Ivana Somers er op haar Rode schoentjes en Stefanie Solleveld gelijk een Prinses op de erwt aan het beoogde effect gestalte gaan geven als De nieuwe kleren van de keizer.
   Voor de rol van De kleine zeemeermin en De Chinese nachtegaal worden nog gegadigden gezocht. Nu als eerste zorgen dat de vergaderingen interessant en opbouwend worden.
   Alle zinloze en persoonlijke commotie dient te worden uitgebannen, maar het moet natuurlijk ook niet steevast eindigen alsof Klaas Vaak er gul strooiend met slaappoeder alle pluche en haar bezitters mee heeft bezoedeld.

Tips voor de lokale politiek en andere groenzoeters:

  1. Achter elk stadsbestuur moet de kracht of de idee zitten, die haar onderscheidt van andere stadsbesturen.
  2. Een stadsbestuur met weinig geld in kas moet op financieel gebied een kundige kern hebben met een brede blik en durf, die het stadsbestuur met toewijding inspireren.
  3. Een goed functionerende stad is deels afhankelijk van raad en college, wier achtergrond en loyaliteit matchen met de globale doelstellingen van die organisatie en wier identiteit ondergeschikt is aan het hogere doel.
  4. Het succes van het stadsbestuur is afhankelijk van haar voornaamste facilitering of service. Het is een vereiste dat inwoners ervan overtuigd worden dat deze facilitering of service essentieel is.  

Tot slot een mededeling betreffende de Hoekse Lijn: “Eén oude fiets in de schuur is in Vlaardingen e.o. meer waard dan tien abonnementen op het openbaar vervoer.”

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen