De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman's ogenblik

Salaris, gevarengeld en afscheid

Salaris, gevarengeld en afscheid

Even was er niet corona-gerelateerde commotie; het salaris van Stroomopwaarts-directeur zou te hoog zijn ten opzichte van de geleverde prestaties. Om kort te gaan: het klopt volgens de regels, de groei van het eigen vermogen en nog zowat zaken. Althans volgens politieke kopstukken. Waarman heeft er, met een zucht van jaloezie, vrede mee.

Ter vergelijk: de directeur van het Rode Kruis verdient jaarlijks €125.000. Hierbij inbegrepen een toeslag voor het bezoeken van gevaarlijke landen; iets waar Desirée Curfs normaal gesproken niet mee te maken heeft, valt ook dit “emolument” vanwege de coronacrisis te billijken. Op dit moment is Nederland namelijker gevaarlijker dan pakweg ieder gemiddeld Afrikaans land. Zou Desirée, als een heuse Wag the Dog, tyrouwens zelf het virus hebben rondgestrooid om aan alle speculaties een einde te maken?

Bij Omroep Vlaardingen heeft voorzitter Paul Marseille de handdoek gegooid. In een nietszeggend kattenbelletje maakte hij kenbaar het na drie jaar genoeg te vinden. Na Vincent Kevenaar en John Knieriem trekt nu ook Paul Marseille aan zijn stutten.
   Hij laat, naar eigen zeggen, een gezonde omroep achter. Dus: geen mediale coronacrisis aan de Hoogstraat. Margriet Kleijn, Chiel Harte en Micha Ingenkamp gaan aan de slag een opvolger te vinden en aan te stellen. Mocht er bij liefhebbers worden aangebeld: doe gerust open, want het kan dit drietal zijn.

De verhalen gingen, criticasters heb je overal, dat Paul wekelijks tussen de twintig en dertig uur achter de microfoon zat en programma’s presenteerde. Dat beaamde hij met inbegrip van het getal twintig. Alleszins is dit geen voorzittersklus. Met andere woorden: dit keer wordt een echte voorzitter gezocht.
   Eentje die achter adverteerders aanjaagt, zich als een terriër vastbijt in de dagelijkse gang van zaken, een mensenvriend en -kenner is, geen ruzie zoekt met medewerkers en oog en vooral oor heeft voor goed beluisterde programma’s van allerhande stijl en soorten muziek en niet zelf de Herman Emmink van Omroep Vlaardingen willen zijn.

Beneden wordt geroepen. Het is Waarvrouw en of haar amant nog een kopje koffie belieft in de zonovergoten tuin. Nou, dat wil hij wel. Maar niet vooraleer hij heeft medegedeeld dat de band Rammstein in corantaine moet. Hij pakt een cd in een vorm van piëteit van deze door de VARA in jaren negentig weggehoonde band, zet die op, draait de knop op 10 en geniet met in zijn hand een steeds duurder betaalde zware van de Weduwe: Sirb nicht vor mir!

Laat de boeren maar dorsen, want corona zal het voorlopig zijn. Voorzichtigheid troef (handjes wassen en afstand bewaren in vrijwel solitaire groepjes van drie maximaal) en iedereen tot na de crisis in goede gezondheid.

Gelukkig laat de lokale middenstand de moed niet zakken en worden allerlei thuisbezorgacties op poten gezet. Waarman heeft op die manier al gebruik gemaakt van Traiteur de Culinair; een aanrader en thuis afgeleverd.

En in Vlaardingen zijn deze week de eerste mensen beboet die in het openbaar niet genoeg afstand van elkaar hielden. Het betrof hier een Siamese tweeling.

 

3 commentaar(en) op artikel "Salaris, gevarengeld en afscheid"

Betaal Contant!!!

Alleen pinnen? Pik dit niet!

Indien winkels contant geld weigeren, leg het bedrag wat je de winkel verschuldigd bent gepast neer en loop weg.

De reden van het ‘alleen pinnen’ protocol wat sommige winkels denken te kunnen handhaven is een drogreden. De caissière pakt de producten die jij (en de vakkenvullers) hebben aangeraakt ook beet. Er dus dus geen enkele reden om dan wel ineens moeilijk te gaan doen over briefjes en muntjes.

Als jij hieraan toegeeft, zal de onvermijdelijke contant-loze toekomst veel sneller voor de deur staan. Dat zal betekenen dat altijd en overal inzichtelijk is voor mensen die jij niet kent wat jij doet, waar jij jouw geld aan uitgeeft, hoeveel je daaraan uitgeeft, hoevaak je daar je geld aan uitgeeft enzovoorts.

Als jij denkt “niets te verbergen te hebben” dan vraag ik je nu:

-waarom jij gordijnen in huis hebt?

-waarom je je pincode geheimhoudt?

-of je een foto van de inhoud van je nachtkastje kan plaatsen?

-of je je maandsalaris even openbaar wilt maken?

-wat je uitgeeft aan genotsmiddelen of junkfood?

-wat je stiekem aan seksspeeltjes uitgeeft?

-waarom je eigenlijk kleren draagt?

-enzovoorts

-enzovoorts

Het gaat er niet om dat je ‘iets te verbergen hebt’. Het gaat er om wat je te beschermen hebt. Je IK, je privacy. Zonder privacy geen IK.

Contant geld is een wettig betaalmiddel. Het is het enige tastbare betaalmiddel waar jij zelf de controle over hebt omdat jij dit in je bezit hebt. Jouw digitale geld wat je denkt te hebben is niets meer dan ‘een vordering die je hebt op de bank’. Als de bank zegt: nee, dan heb je niets.

Nu, heb je (als je slim bent) thuis tastbaar contant geld liggen waar je altijd anoniem mee kunt betalen. Als je met je pinpasje in een winkel staat en om wat voor reden dan ook de bank besluit deze te blokkeren (dit kan én gebeurt vaak op last van de overheid) dan heb je niets.

In een wereld zonder contant geld ben je volledig overgeleverd aan de grootste criminelen op aarde: de bank en de overheid.

Pik het niet, betaal contant. Hou dat laatste stukje vrijheid in ere. Ze mogen het niet weigeren, en dat kost even een stukje “principiële vastberadenheid” , daar ik ervaringsdeskundig ben in het erop wijzen van winkeliers wat enige oponthoud veroorzaakt en ‘gezucht’ van de mensen achter mij in de rij, maar als ik het eenmaal kort en krachtig aangeef zie je ergens een blijk van bewustwording bij de mensen die gewend zijn dat ontiegelijk domme plastic pasje te gebruiken.

Pik het niet. Betaal contant. Red je vrijheid.

https://i.ibb.co/gggQ1th/contantvspinnen.jpg

Door: Johan Op:

Electronisch geld heeft een groot aantal voordelen. Er wordt niet afgerond dus je betaald niet teveel. Je hebt niet onnodig geld bij je. De winkels hebben geen geld meer in kas dus het aantal winkelovervallen zullen afnemende daarmee ook het aantal opgelopen trauma’s bij veelal jong winkelpersoneel. Ik ben dus voorstander van het digitaal betalen. Is ook meer van deze tijd.

Door: Patrick Op:

Ben benieuwd waarom u van mening bent dat de "overheid" de grootste crimineel op aarde is, Kunt u a. dat beargumenteren en b. Wie bedoelt u met de "overheid "? Zijn dat de ambtenaren, gemeenteraad, kamerleden, ministers of wie? Kunt u dat ook aangeven.

Ik dank u bij voorbaat voor uw antwoord

Door: Westhoff Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker