Zomerfeesten

Zomerfeesten

Als je er op het gemak eens goed over nadenkt is Vlaardingen allesbehalve een saaie zomerstad waar niets valt te beleven, en hijst de ware muzikale stapper zich maar weer van de Westhavenplaats naar ’t Hof of Oranjepark om daar, ongemakkelijk staand op wankele houten vlonders en als het tegenzit tot de enkels in de boerse prut, een duurbetaalde pils uit plastic soldaat te maken.

Zonnige en natte komkommertijd

Zonnige en natte komkommertijd

Ach, de zomer. Dat is het jaargetijde waarnaar we allemaal snakken. Maar eenmaal in volle gang vervloeken we het gelijk een keuterbaas die ressorteert onder het ministerie van Land- & Tuinbouw. Te droog is funest, maar te nat weer niet best. En vergeet de aanstaande wespenplaag vooral niet.

K*tzooi, dat Vlaardingen!

K*tzooi, dat Vlaardingen!

Het is al heel lang geleden dat Vlaardingen een hele goede en daadkrachtige burgermeester heeft gehad. En eigenlijk ook een goede gemeenteraad met mensen die een invoelend geweten hebben en zich inzetten voor de noden van de stad en niet alleen maar met hun eigen ego bezig zijn.

Bierfeest en goed haringweer

Bierfeest en goed haringweer

Waarman had zijn wandellaarzen aan. Geld in zijn zak en lekker genieten van Vlaardingen op zijn best. Nog worden de aantallen van vroeger tijden niet gehaald, maar het Haring- & Bierfeest is op zijn positieve retour. Van oude ambachten en hedendaagse leut. Zo moest de stad altijd kunnen zijn.

Wie Wil Weten Waar Jetten Woont?

Wie Wil Weten Waar Jetten Woont?

Hoe lang of kort is het nog maar geleden dat de vierjaarlijkse flyer met de titel Uw gemeenteraad, nota bene uitgegeven door de gemeente Vlaardingen, bol (35 stuks) stond van raadsleden, hun adres met postcode, een telefoonnummer, het e-mailadres en een pasfoto alsof de wereld enkel uit zonneschijn bestond.

Meest gelezen:

De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman's ogenblik

Pollie is geen Trollie

Pollie is geen Trollie

Er waren er die de hand voor de mond sloegen toen ze lazen dat criticaster Pollie de nomme de plume was van ene Trol Kegel. Zelfs Pollie sloeg alarm - een belediging op zijn tijd is best, maar uitgemaakt worden voor een Kegel van het trollensoort gaat zelfs een Pollie te ver. Al is er niemand die weet wie Trol kegel is.

Waarman, van alle markten thuis, draaide er Die Dreigroschenoper nog maar eens op na. Een muzikaal product van Kurt Weil, opgevuld met tekst van Bertje Brecht. Het was de originele opname van 1958 in 2016 nog maar eens door SONY commercieel en wederom op vinyl opgepompt tot kraakvrije digi-klasse. Dus: historisch verantwoord tot op het bot.

Die Dreigroschenoper
De Driestuiversopera speelt zich af in de penoze van het Londense Soho, waar Macheath (Mack the Knife) omgang heeft met Polly (Pollie), dochter van bedelaarskoning Peachum en tegen diens zin met haar trouwt.
   Peachum probeert Macheath aan de galg te brengen. Hij belandt in de gevangenis, maar weet te ontsnappen. Peachum is woest en dreigt met een massale opkomst van bedelaars tijdens de kroning van de koningin. Politiechef Brown wordt zo bang dat hij Macheath alsnog laat oppakken.
   Op het eind als Macheath alsnog dreigt te worden terechtgesteld krijgt alsnog gratie van de koningin en wordt in de adelstand verheven. Eind goed, al goed - het is tenslotte maar een sprookje.

De Driezetelsoap
Onze Pollie bevindt zich kritiek leverend in de penoze van het Vlaardingen stadhuis waar de politiek omgang heeft met haar, de volle nicht van stadsvrouwe nummer I; de onvolprezen M. Vanwege kans op inteelt komt Trol Kegel niet in aanmerking voor een huwelijk met M.
   Pollie probeert dit aan het licht te brengen en zorgt ervoor dat Kegel niet in eenmaal, maar met een Spare de gemeenteraad moet verlaten. Zeker nu de landelijke D66 al afscheid van hem (?) heeft genomen is trendvolging van een enorme normaliteit.
   Op het eind en als Kegel alsnog dreigt de politiek een onbetrouwbaarder imago mee te geven krijgt hij een knal van en met de scepter van M. Zij scoort hiermede de allereerste politieke homerun en wordt uit dank van het Vlaardingse volk tot ereburger en wederom burgemeester van het Zeeuwse Sluis verheven. Inclusief woning aldaar - een aanbieding die je beter niet kunt weigeren.
   Eind goed, al goed - gelukkig is niet elke verhaal een sprookje.

De Driestuiversopera werd in Nazi-Duitsland verboden.

Biermaker: ‘Ik heb erg genoten van de muziek én de sport vanavond.’
Walman: ‘Bij dit soort harmonieuze bowlingwedstrijden hoor je mij niet klagen.’
Biermaker: 'Wist je trouwens dat Kegel er landelijk uit is geflikkerd met dat dubbele zelfverzonnen paspoort?'
Walman: 'Ja, maar de ware democratie gaat niet zo ver dat lokaal de landelijke trend wordt gevolgd.'
Biermaker: Dat was enkel nog maar in 1966.'

2 commentaar(en) op artikel "Pollie is geen Trollie"

Beste Waarman,

Laten we eerlijk zijn Trollen doe je niet! Maar wat waterweg actueel/schiedamsnieuws heeft gedaan kan je volgens mij ook niet maken! Elk bericht wordt namelijk gecontroleerd door deze website voordat deze geplaatst wordt! Hadden ze dan niet kunnen zien dat er een zelfde ip adres gebruikt is!? Misschien is dat over het hoofd gezien maar binnen een half uur na plaatsen van het bewuste trol bericht aangeven dat er getrolt is doet mij vermoeden dat er bekend was dat er getrolt werd en dan hoor je in mijn optiek het trol bericht niet te plaatsen laat staan dit dan ook nog eens kenbaar te maken om die persoon dan bewust te schaden!? Wat vindt u hiervan? Of heeft u hier geen mening over? Is ook goed maar dan ben ik van mening dat u, ondanks de vrijheid van meningsuiting en het vrije woord, geen recht heeft over dit onderwerp te schrijven en de persoon in kwestie blijven schaden door je stukken. Ik hoor graag van u!

Door: Eric Schroder Op:

Men heeft van horen zeggen... staat er geschreven...

Waarom dit soort dingen schrijven? Is journalistiek niet de bron en berichtgeving controleren? Navragen in Den Haag bij D66 of dit klopt?

Nu staat het met een vraagteken!

Mvg, fijne zondag! Beja

Door: Beja Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen