De verloedering van een samenleving

Het stuit de heer Buischwater ernstig tegen de borst dat zijn leefomgeving en dat van vele anderen bedreigd wordt door een vorm van gedrag dat niet gedragen wordt door het sociaal zo gewone voor een samenleving. Kort gezegd het is een zooitje qua. Men is zijn spullen niet meer zeker, kwetsbare ouderen worden met een goedkope smoes ontdaan van kostbaarheden. Op straat lopend heeft men de kans, door een verkeerde blik op personen, klappen te krijgen. De heer Buischwater heeft menigmaal gedacht: Waar gaat dit naar toe? Komende uit een tijdperk, vele jaren geleden, toen alles nog heel gewoon en respectvol functioneerde, heeft de heer Buischwater de glijdende schaal in de afgelopen decennia meegemaakt. Van spruitjescultuur naar kebab.

Peter Kuipers Munneke

Waarman was uitgenodigd eens te komen kijken in een volkstuint. Geïntrigeerd keek hij rond en bibberde, van kou en genot. Hij zag een Salon Socialiste en haar Naamloze Vennootschap, die nieuwe rozen plantten. Zij hadden de moed dus nog niet opgegeven, van twee stokrozen er meer te maken.

Vlaardingers motten geen passie voor hun vuilbakkie

Ik hou niet van rommel. Niet op straat, niet in m’n huis en niet in de politiek. Zeker als het gaat om beleid dat iedereen raakt. De gemeenteraad van Vlaardingen heeft een ambitie: Het aantal kilo’s aan restafval verminderen. Dat is goed voor iedereen natuurlijk. Maar de raad heeft wel een klein geldprobleem ... van 12 miljoen euro.

Slaaf Pietje slaaf

Ja, de Sint is weer binnen. Ieder jaar met iets meer tegenzin gaat zijn stoomboot, komende vanuit het zuiden, bij Hoek van Holland hard stuurboord om ter hoogte van Vlaardingen idem bakboord op het centrum af te stevenen. En ook ieder jaar een festijn met iets meer slag of stoot en mediale aandacht.

Burgerlijke vervangingswaarde

Als Vlaardingen visie heeft, moeten het zich op de toekomst richten. Natuurlijk, de vermogende medemens moet ook ergens kunnen wonen, maar dat is maar een kleine groep van de bevolking. Bouw voor iedereen, waarbij Jan Modaal de ruggengraat is. Hij en zijn maatjes hebben in positieve zin de stad gemaakt tot wat het is geworden. Zij horen er ook bij. Zij horen er vooral bij.

Eliminering ener stadscentrum

De Hoogstraat had ooit, voor de totale verloedering en sloop van alles dat Vlaardingen was, een taak. Het was het epicentrum van de stad. Maar goed in de vaart der volkeren is het waarschijnlijk nodig om dingen te herzien.

Ollie B. Bommel naar Vlaardingen?

Ivo Opstelten maakt zaterdag 16 november zijn opwachting bij Plantage Pontier om zijn biografie te promoten. Zijn Vlaardingse fan-base krijgt de kans om huiswaarts te keren met een gesigneerd exemplaar. Plaatselijke neoliberale adepten als wethouder Bart Bikkers en VVD-fractieleden Kees Rijke, Leonie Claessen en Ruben van der Zande zullen ongetwijfeld van de partij (sic.) zijn om - trillend van vreugde - hun met persoonlijke opdracht opgesierde versie in ontvangst te nemen in hun grijpgrage handen. Graaiend met Ruttige glimlach.

Boekje open, oogjes dicht!

Zelf vind ik dat ik te weinig lees, immers van lezen leert men. In dit informatietijdperk is het echter lastig om goed te gaan zitten en een boek te lezen. Zo dacht ook mijn favoriete wethouder blijkbaar; Bart de Leede van GroenLinks. In juli boden wij hem namens ONS.Vlaardingen een boekje aan. Dankzij dit informatietijdperk ontworpen door uw columnist. U kunt zelfs de e-book versie nog altijd inkijken via onderstaande link: https://drive.google.com/file/d/1-0PAnl76rueMe3OO57UiC0xjBmT_3Gnx/view?usp=sharing.

Geachte mevr. Jetten

Beste mevr. Jetten, burgemeester der Stede Vlaardingen en aldus daardoor verantwoordelijke, dat is geen sinecure, dat is heel wat. De eerste vrouwelijke Vlaardingse burgemeester. Dat is nogal wat, zeker voor u.

Goed dat de Hoogstraat zo Kort is

Een prachtig gebaar: De Korte Hoogstraat weer de glans en glamour geven die het verdient. Een hartelijke toejuiching van de heer Buischwater bij dit ongetwijfeld goed doordachte plan. Tenminste dat dacht hij, goedgelovig als hij is. De waarheid werd anders. Wellicht door allerlei glijdende schalen langs elkaar heen bewegend. Zoals het bij een goed gemeenteapparaat gewoon is zijn de dingen uitgevoerd zoals waarschijnlijk niet gedacht en verwacht.

Het tij kan keren

Met het nodige bazuingeschal kondigde wethouder Arnout Hoekstra (SP) in mei 2017 aan dat Vlaardingen financieel weer gezond was. Het college van B&W volledig in euforie van de blijde boodschap, glimlachte mee om het behaalde resultaat.

Broodje Maffia

Door: Frank Maarleveld

Volgens Burgemeester Annemiek Jetten heeft Vlaardingen te maken met zogenaamde ondermijningsproblematiek.

Meest gelezen:

De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman's ogenblik

Pollie is geen Trollie

Pollie is geen Trollie

Er waren er die de hand voor de mond sloegen toen ze lazen dat criticaster Pollie de nomme de plume was van ene Trol Kegel. Zelfs Pollie sloeg alarm - een belediging op zijn tijd is best, maar uitgemaakt worden voor een Kegel van het trollensoort gaat zelfs een Pollie te ver. Al is er niemand die weet wie Trol kegel is.

Waarman, van alle markten thuis, draaide er Die Dreigroschenoper nog maar eens op na. Een muzikaal product van Kurt Weil, opgevuld met tekst van Bertje Brecht. Het was de originele opname van 1958 in 2016 nog maar eens door SONY commercieel en wederom op vinyl opgepompt tot kraakvrije digi-klasse. Dus: historisch verantwoord tot op het bot.

Die Dreigroschenoper
De Driestuiversopera speelt zich af in de penoze van het Londense Soho, waar Macheath (Mack the Knife) omgang heeft met Polly (Pollie), dochter van bedelaarskoning Peachum en tegen diens zin met haar trouwt.
   Peachum probeert Macheath aan de galg te brengen. Hij belandt in de gevangenis, maar weet te ontsnappen. Peachum is woest en dreigt met een massale opkomst van bedelaars tijdens de kroning van de koningin. Politiechef Brown wordt zo bang dat hij Macheath alsnog laat oppakken.
   Op het eind als Macheath alsnog dreigt te worden terechtgesteld krijgt alsnog gratie van de koningin en wordt in de adelstand verheven. Eind goed, al goed - het is tenslotte maar een sprookje.

De Driezetelsoap
Onze Pollie bevindt zich kritiek leverend in de penoze van het Vlaardingen stadhuis waar de politiek omgang heeft met haar, de volle nicht van stadsvrouwe nummer I; de onvolprezen M. Vanwege kans op inteelt komt Trol Kegel niet in aanmerking voor een huwelijk met M.
   Pollie probeert dit aan het licht te brengen en zorgt ervoor dat Kegel niet in eenmaal, maar met een Spare de gemeenteraad moet verlaten. Zeker nu de landelijke D66 al afscheid van hem (?) heeft genomen is trendvolging van een enorme normaliteit.
   Op het eind en als Kegel alsnog dreigt de politiek een onbetrouwbaarder imago mee te geven krijgt hij een knal van en met de scepter van M. Zij scoort hiermede de allereerste politieke homerun en wordt uit dank van het Vlaardingse volk tot ereburger en wederom burgemeester van het Zeeuwse Sluis verheven. Inclusief woning aldaar - een aanbieding die je beter niet kunt weigeren.
   Eind goed, al goed - gelukkig is niet elke verhaal een sprookje.

De Driestuiversopera werd in Nazi-Duitsland verboden.

Biermaker: ‘Ik heb erg genoten van de muziek én de sport vanavond.’
Walman: ‘Bij dit soort harmonieuze bowlingwedstrijden hoor je mij niet klagen.’
Biermaker: 'Wist je trouwens dat Kegel er landelijk uit is geflikkerd met dat dubbele zelfverzonnen paspoort?'
Walman: 'Ja, maar de ware democratie gaat niet zo ver dat lokaal de landelijke trend wordt gevolgd.'
Biermaker: Dat was enkel nog maar in 1966.'

2 commentaar(en) op artikel "Pollie is geen Trollie"

Beste Waarman,

Laten we eerlijk zijn Trollen doe je niet! Maar wat waterweg actueel/schiedamsnieuws heeft gedaan kan je volgens mij ook niet maken! Elk bericht wordt namelijk gecontroleerd door deze website voordat deze geplaatst wordt! Hadden ze dan niet kunnen zien dat er een zelfde ip adres gebruikt is!? Misschien is dat over het hoofd gezien maar binnen een half uur na plaatsen van het bewuste trol bericht aangeven dat er getrolt is doet mij vermoeden dat er bekend was dat er getrolt werd en dan hoor je in mijn optiek het trol bericht niet te plaatsen laat staan dit dan ook nog eens kenbaar te maken om die persoon dan bewust te schaden!? Wat vindt u hiervan? Of heeft u hier geen mening over? Is ook goed maar dan ben ik van mening dat u, ondanks de vrijheid van meningsuiting en het vrije woord, geen recht heeft over dit onderwerp te schrijven en de persoon in kwestie blijven schaden door je stukken. Ik hoor graag van u!

Door: Eric Schroder Op:

Men heeft van horen zeggen... staat er geschreven...

Waarom dit soort dingen schrijven? Is journalistiek niet de bron en berichtgeving controleren? Navragen in Den Haag bij D66 of dit klopt?

Nu staat het met een vraagteken!

Mvg, fijne zondag! Beja

Door: Beja Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen