De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman's ogenblik

Peter Kuipers Munneke

Peter Kuipers Munneke

Waarman was uitgenodigd eens te komen kijken in een volkstuint. Geïntrigeerd keek hij rond en bibberde, van kou en genot. Hij zag een Salon Socialiste en haar Naamloze Vennootschap, die nieuwe rozen plantten. Zij hadden de moed dus nog niet opgegeven, van twee stokrozen er meer te maken.

Op een boekenbeurs vond Waarman enige dagen later een alleraardigst boekwerkje van Karin Pullen. Het 64 pagina’s tellende A-6 formaatje heette De laatste tekst en als subtitel kon je lezen: Handreiking bij het opstellen van rouwadvertenties en -kaarten.

‘Dat is iets voor Vlaardingen en haar almaar aftredend stadsbestuur,’ zei hij tegen Waarvrouw. ‘Ik ga wat post mortem rouwteksten aanpassen, wil de lachers wel weer op mijn hand, na alle serieuze Sinterklaas apenkool.

Hij dacht aan het laatste […] slachtoffer en kwam bij het zichzelf bewust weggecijferd hebbende financiële genie Arnoud Hoekstra; de man die met een VMBO-opleiding stadse miljoenen mocht beheren.

Plotseling ging jij heen
Nu is de stad alleen
Onuitsprekelijk verdriet
Maar rekenen kon je niet
Vaarwel

Waarvrouw las over de schouder van haar ego mee en zei: ‘Laat de rest maar rusten. Dat is pas echt geschiedenis. Wie weet nu nog wie ze zijn, of beter, wie ze waren?

Weerman, een alternatieve Waarman, Peter Kuipers Munneke (PKM) wees maandag 25 november subtiel op lokale slordigheid. Hij zei aan het eind van het NOS Journaal na het zien van twee identieke, met een jaar tussentijd, lokale foto’s: ‘Het viel me trouwens ook op, dat een jaar geleden dit verkeersbord scheef stond en nu nog steeds. Misschien een mooi moment voor de gemeente Vlaardingen om er iets aan te doen.’

Wie het komisch intermezzo is ontgaan. Klik hierop: Link of op: LINK II. En het zal de lezer niet verbazen dat het weerbericht aan het slot van het Journaal is. Start: circa 2 minuten voor het eind.

Een scherp stadgenoot viel het op dat de gemeentelijke buitendienst reeds een dag later en eerste werk het kleine euvel had verholpen. Q.e.d.: Wil je iets gedaan krijgen in Vlaardingen? Laat het PKM landelijk mededelen! Dat het achterstallig onderhoud is en het bestuur laks, het moet maar eens afgelopen zijn!

Om niet elke keer voor joker te staan tijdens het weerbericht verdient het wellicht aanbeveling PKM te ronselen als nieuwe burgemeester of als stand-in voor de slechts lintjes knippende wethouder Bart de Leede (*). Dan wordt er dus geluisterd. Iets waaraan het momenteel ontbreekt.

Tot slot kon Waarman het toch niet laten. Hij schreef vast een rouwtekst, al is hij dan geen Nostradamus.

Ik ga slapen
Want ik ben moe
Sluit mijn beide oogjes toe
Zij, houd nu dag en nacht
In Breda de wacht

(*) Opmerking die Waarman uit het politieke veld heeft opgetekend.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: