Salaris, gevarengeld en afscheid

Even was er niet corona-gerelateerde commotie; het salaris van Stroomopwaarts-directeur zou te hoog zijn ten opzichte van de geleverde prestaties. Om kort te gaan: het klopt volgens de regels, de groei van het eigen vermogen en nog zowat zaken. Althans volgens politieke kopstukken. Waarman heeft er, met een zucht van jaloezie, vrede mee.

Corona en voorheen

‘De ene virale crisis is de andere niet, en zo beroemd als de pest, pokken of Spaanse griep van 103 jaar geleden … daar moet je je best voor doen. Maar waar het allemaal vandaan komt; ik begrijp er geen SARS van. Toch lijken alle pandemische epidemieën op elkaar - daar moest ik aan denken toen ik een medisch verantwoord boekwerk doorbladerde en aantekeningen maakte.’ Waarman schakelde zijn Nokia 6310 uit en liep de zonovergoten tuin in.

COVID-19: einde neoliberaal tijdperk?

Toen eind januari het RIVM mededeelde dat het allemaal niet zo'n vaart zou lopen met het Coronavirus in Nederland, de uitbraak zou zich beperken tot China casu quo de regio Zuidoost Azië, konden wij als argeloze burgers niet bevroeden dat enkele weken later het publieke landschap zou zijn omgetoverd tot een surrealistisch tafereel, afkomstig uit een avant-gardistische film van Fellini of Bertolucci.
 

Kon het maar altijd corona zijn

Vanwege het corona-virus worden mensen en bedrijven wakker, de hele dag door sturen pr-bureaus de media persberichten waarin staat dat iedereen, voornamelijk MKB-bedrijven, toch zo goed bezig is. Waarman krijgt er een chronische anti-peristaltiek van.

Dom volk

Het gedrag in deze tijden van onbehoorlijke nood stuit de heer Buischwater ernstig tegen de borst. Wij blijken een zeer dom volk te zijn. De heer Buischwater heeft altijd gedacht dat wij, als Nederlanders een zeer betrokken gemeenschap waren.

Gemeente gaat onverdroten voort

Terwijl de wereld lijkt uit te gaan als een nachtkaars, speelt Vlaardingen de rol van noest werkpaard. Het regent goede berichten: nog dit jaar wordt een begin gemaakt met de aanleg van het Krabbepark: ‘Nog recreatiever en toegankelijker. Straks lekker genieten op de fiets, twee halvezolen en een hak, trek je badpak aan, ga vissen en sla een zwemmer aan de haak.’ Of niet.

Vlaardingen in corantaine

De wereld staat op zijn kop. Vergeten is alle politieke prietpraat en het salaris van een directeur is al helemaal geen issue meer. Het is aan burgemeester Bas Eenhoorn om zijn herbenoeming waar te maken en college en raad op te stuwen naar waar leiderschap. Gelukkig maken niet alleen katten in het nauw rare sprongen, maar is ook de mens in staat creatief alle ongerief te lijf te gaan.

Marcel Kerkhof over Herstelplan

Op 4 maart werd het financiële herstelplan gepresenteerd. Een duidelijk signaal dat veel ombuigingen/bezuinigingen ten koste gaan van het Sociaal Domein; het Armoedebeleid.

Stroomopwaarts bergafwaarts?!

‘Leuk werken hier.’
​   De tekst kan zomaar uit de immer goedlachse mond van Stroomopwaarts-directeur Desirée Curfs komen. ‘Maar intussen ploeteren wij voort in weer-en-wind voor een appel en een ei,’ aldus boze en teleurgestelde reacties van Stroomopwaarts-afhankelijke cliënten.

Opgeruimd staat netjes

Het beste idee dat Waarman de laatste jaren heeft gehoord, komt uit de geest en handen van Marjo Bazuin c.s. Ze vindt de stad maar een rommel en lijkt onderhand het halve inwonertal enthousiast te hebben gekregen er op 28 maart iets aan te doen.

Vlaardingen onleefbaar voor onrendabelen

Woensdagochtend 19 februari ging het gerucht dat de subsidie voor Argos Mobiel door de Provincie was geschrapt. Journalisten houden van geruchten maar varen daar niet blind op, dus ging deze scribent met gepaste nieuwsgierigheid direct op onderzoek. Wat bleek? Het was geen gerucht, maar keiharde waarheid.

Meest gelezen:

De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Hoogste Chef Stad doet niet aan zelfreflectie

Nieuwjaarsreceptie Gemeente strak beveiligd

Nieuwjaarsreceptie Gemeente strak beveiligd

We gingen gisteren welgemoed richting nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Vlaardingen. Altijd een goede gelegenheid om contacten te onderhouden; beetje netwerken en het genot van een hapje en een drankje.

Qua hapjes een overdaad aan vegetarische varia. De bezoeker door de strot gedrukt door een motie van GroenLinks. Een van de belangrijkste uitkomsten van de strakke besluitvorming van 2018. Was Vlaardingen een schip, het was roerloos. Politiek lag de stad er dan ook zo bij. De ware daadkracht werd met veel machtsvertoon en ander spierballenfetisjisme geopenbaard in de aanloop van en tijdens Oudejaarsnacht.

Het verbod op sfeervolle vreugdevuren resulteerde in veel commotie. De Vlaardingse bevolking is voornamelijk samengesteld uit aperte voorstanders van deze traditie. Op social media leek het, of dit het enige onderwerp van gesprek was. Kortom: verbaal was de eerste bom al gebarsten aleer er een daadwerkelijk lontje was ontstoken. Het hoofdstuk veiligheid stond centraal van de kern en decimeerde alle door Arnout Hoekstra opgepoetste financiële bombarie als achterhaald nieuws. Werkelijk alles werd uit de kast gehaald. De geaardheid van menig tv-coryfee bleek er niets bij. Camera's deden denken aan een scene uit War of the Worlds, de ME en het intrekken van alle verloven van politie en brandweer. Het leek de vooravond van de Tweede Wereldoorlog wel. En de noodzaak van dit alles? Daar zal nog lang over gediscussieerd worden.

Uiteindelijk bleef het relatief rustig. De brandweer bluste voornamelijk brandjes. Misschien dat de brand aan de Insulindesingel minder schade zou hebben opgeleverd, als daar eerder op was ingezet.Exact één regel had de burgemeester in haar toespraak over voor deze ramp. Alle kritiek sociale media werd op een hoop gegooid en met de grond gelijk gemaakt. Uiteindelijk heeft ze ook het gelijk aan haar kant. Geholpen door collega Krikke uit Den Haag. Medeverantwoordelijke voor het rampzalig verlopen vreugdevuur in Scheveningen.

Tim Thiel (Fractie Boers) deed een (in zijn ogen) ludieke oproep via Facebook. Hij had aan de receptie het label Project X geplakt. Een stormloop op de vegaburgers uitlokkende actie?  Nee, slechts vervuilde olie op matig vuur. De beveiliging had er een zinloze taak bij. Thiel ontbrak geheel op de receptie. Waarschijnlijk rouwkaarten aan het schrijven die zijn politieke zelfmoord moeten verklaren. En waarschijnlijk die van zijn fractiegnoot.

Was het gezellig? Zeker! En volgend jaar nog gezelliger zonder doorgeslagen wantrouwen naar de bevolking. Verdelen zonder heersen leidt tot ellende en onenigheid en zeker niet tot de door stadsgenoot Jos Lukassen gepromote verbinding. Verbinden, dat is toch wat de burgemeester wil? Haar woorden. Haringen verbinden, de Hoogste Chef van de stad heeft het er maar moeilijk mee.

3 commentaar(en) op artikel "Nieuwjaarsreceptie Gemeente strak beveiligd"

Is het ironisch bedoeld of kan je onderbouwen dat de meeste Vlaardingers een vreugdevuur willen?

Door: Pollie Op:

Ironie heeft hier de overhand

Door: frank maarleveld Op:

@Politie, Frank Rietdijk 08-08-1868 hier, het is dat jullie allemaal (De meeste) jonge broekies zijn uit Rotterdam overgeplaatst, ik heb heel wat met jullie te maken gehad, denk a.u.b. even na, traditie. VOC mentaliteit, Haringkoppen.

Ik ben nog van de Boisotstraat toen de Weteringschool er nog stond en wij ruzie maakten met de andere scholen. Mijn Pa en Opa deden al mee aan vreugdevuren en ik ben 50 jaar oud.

Als jullie dit tegen blijven houden krijg je meer gevaarlijke onzin, dat is logisch een gevolg van.

Laat die mensen lekker bouwen hou het laag en in de gaten, ga eens kijken wat een gigantisch terein er ligt. Of kom iig met een buurthuis. Alles is ons ontnomen in de afgelopen 20 30 jaar.

Buurthuis Oost OJC VOJ The Bull Noem het maar op. Ik kom niet meer op de vreugdevuren af, niet omdat ik er tegen ben, maar om mijzelf te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Dit meen ik serieus.

En betaal mijn voordeur nog even terug a 900 Euro die de vorige burgemeester eruit heeft laten halen.

Uit het CWI naar reintergratie gestuurd terug naar CWI gestuurd naar UWV, pandverbod, dus dan maar een uitkering aanvragen bij de gemeente, wederom een pandverbod en 2 weken zitten, dan Stoormopwaards. Denk je dan nog dat ikserieus ga werken?

Dus die deur kon ik niet betalen is meegenomen in de WSNP en nog is hij niet gerepareerd, omdat jullie het verstand hebben van een paard. Ik bedoel daarmee de oogkleppen die jullie dragen.

Dus wat bedoelen jullie met ironie.

Ik woon hier nu 50 jaar, en wil hier eigenlijk weg. Gewoon om het gezeik. Je betaald je groen en geel aan belastingen, en je krijgt er geen ruk voor terug.

Neem mij niet kwalijk, ik moest het even kwijt, en dit is een mooie gelegenheid.

btw als jullie pc's overhebben voor de telderstraat die gerepareerd moeten worden kom ze maar langsbrengen dan fix ik die wel gratis. Als je ze maar aan de minderbedeelden onder ons verspreid.

Dat wilde men niet bij het CWI want daar kan je niets aan verdienen.

Ga eens in gesprek met de burger, ipv met je stok slaan.

En plaats die camera's op strategische plaatsen verdekt zodat het tuig ze niet zien.

Ik kan nog wel een uurtje doorgaan, maar niemand zit op mijn mening te wachten, ook Cees Oostrom niet.

Groetjes en een fijn en veilig nieuwjaar.

p.s. Frank mocht het je niet bevallen haal je mijn reactie maar weg :-)

Door: Frank Rietdijk Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen