Wie Wil Weten Waar Jetten Woont?

Wie Wil Weten Waar Jetten Woont?

Hoe lang of kort is het nog maar geleden dat de vierjaarlijkse flyer met de titel Uw gemeenteraad, nota bene uitgegeven door de gemeente Vlaardingen, bol (35 stuks) stond van raadsleden, hun adres met postcode, een telefoonnummer, het e-mailadres en een pasfoto alsof de wereld enkel uit zonneschijn bestond.

OV? Oh, Vergeet het maar!

OV? Oh, Vergeet het maar!

Waarman sprak met een zo op het oog keurig heer. Strak in het zomerpak alsof ‘ie zo uit Max Havelaar was weggelopen. Fijne dictie, waar het gemiddelde raadslid annex collegedeel nog het een en ander van kon leren, en een verder vriendelijk voorkomen zoals je tegenwoordig nog zelden treft.

Columnist iedereen voor

Columnist iedereen voor

Consternatie in de Schelvispekelenclave. Volgens Waterweg Actueel was er 10 juni sprake van een primeur. De boze burgerstiefmoeder A.J. zou deels in Breda wonen. Wie de columns van Waarman leest kon op 28 mei al tussen de regels van dit feit kennisnemen: https://devlaardinger.nl/columns/artikel/staking-ov-niks-gemerkt

AH werkloos: ‘Nu beter op kleintjes letten!’

AH werkloos: ‘Nu beter op kleintjes letten!’

Waarman kuierde relaxed tussen 2.699 enthousiastelingen door en rond Vlaardingen. Na het ei-loze gekakel van M en de cabareteske en tot gemeend lachen stemmende teksten van Dorpsomroeper Peter de Jong, die van 04.00 t/m 09.30 uur de stad ludiek promootte, sloot de scribent naadloos aan in een schier oneindige rij kleurige wandelaars. Stuk-voor-stuk vanaf de start op weg naar de finish. Een enkele domme automobilist (met) haast(,) massaal de Westhavenkade induwend.

Staking OV? Niks gemerkt!

Staking OV? Niks gemerkt!

Het is weer eens een verontrustend bericht als het Journaal aankondigt dat er weer eens een staking is bij het Openbaar Vervoer. Zeker als de Belg er ook van bericht een feit om rekening mee te houden. Waarom dit (OV) met hoofdletters geschreven wordt is een raadsel. In Vlaardingen e.o. weet nog haast niemand wat dat is: OV. Alleen heel oude mensen als Waarman hebben nog een vaag idee van groene treinen en een redelijk kloppend dienstschema.

Meest gelezen:

De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Het dubbele wat u ons wenst … wensen wij u ...

Nieuwjaar 2.0(19)

Nieuwjaar 2.0(19)

Juist hebben we weer massaal een jaar uitgewuifd. Beter: een halt toegeroepen. Met 1.000 bommen en granaten in elke enclave dit landje rijk. Scheveningen haalde landelijk nieuws met een dorps-verschroeiende asregen, waarbij vergeleken de Etna op een volle asbak gelijkt waarin de na een paar drankjes te veel lollige oom hard geblazen heeft.

2018 was een jaar als alle anderen. Pakweg 365 dagen aaneengeregen rommel, leed, bedrog, list en wat niet meer. Af-en-toe uit het pessimisme gerukt door een oranje sportsuccesje op enig front.

De wereld is nog altijd rond. Dat zal ook best nog even blijven. Maar de pakweg 7 miljard eikels die er, gedreven door meest geldelijk gewin en zonder enig moreel besef, doen wel hun uiterste best er een afbrokkelend amorfe kluit van te maken.

Onder het motto: “Wie dan leeft, geen leven heeft,” putten we ons bolletje in hoog tempo uit. Waar dit scheepje stranden gaat? Wie het weet mag het zeggen.

Vanwege alle strenge verordeningen van de Hoogste Chef van de Stad was er op straat in legale zin weinig leuks. Geen ambtelijke kerstbomen rauzen (een sport die jarenlang ongestraft door Sjoerd Top met open ogen werd toegestaan, ondanks alle keiharde bewijs) en in de fik. Nee, lekker met de familie rond kachel en tv. Liedjes zingen en je vol laten lopen met bubbels en op zijn tijd een vette oliebol. Tot kotsen toe op weg naar 2.0(19).

Maar De Vlaardinger, die een afgeschermd politiebureau met een onthutst kijkende minister Grapperhaus (waar je echt niet om kunt lachen) die hulpverleners een hart onder de riem wilde steken waar het volk liever een vuurpijl of wat rotjes had gezien. Het was een triest eind van een al even treurig jaar. Ok, de zomer was lang en heet. Maar toen kwam de waterbrigade in het geweer. We zijn er nog steeds niet van hersteld.

Toch meent De Vlaardinger dat het een mooie traditie is om iedereen het allerbeste te wensen. Dat 2019 maar tweemaal zo mooi wordt als 2018. Aan de andere kant, en Fons Jansen zei het ooit al: “Tweemaal nul is toch ook …!” In ieder geval (en meest cynisch uitgesproken) was het mijn leraar natuurkunde Jaap Boon die in de jaren 70 al zei: “Ik wens jullie het dubbele van wat jullie mij toewensen.” En laat ons het ditmaal hierbij houden.

Een fijn en doorleeft 2019 allemaal, ook de politiek.

1 commentaar(en) op artikel "Nieuwjaar 2.0(19)"

Af en toe kan ik je verhaal niet helemaal volgen maar ik ben het met je eens dat ook in Vlaardingen beter nooit meer een vreugdevuur ontstoken kan worden

Door: Pollie Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen