VIP’s versus B&A

VIP’s versus B&A

ONS.Vlaardingen kan de komische kont niet keren of gemeente en Heijmans Woningbouw tekenen een intentieovereenkomst om op het voormalig Shellterrein Sportpark Vijfsluizen 300 tot 400 woningen te bouwen. Nota bene wethouder Frans Hoogendijk, van datzelfde ONS.Vlaardingen, zette namens de gemeente zijn (tot niets?) verplichtend kruisje.

Sprookjes van Andersson (Advies)

Sprookjes van Andersson (Advies)

Na te zijn bekomen van de komische maar zinloze impact van de moderne Sprookjes van Andersson, die het nieuwe Wetboek voor Politieke Kleuters voor € 17.000,- aan het Vlaardings bestuur kwam slijten, werd het voor Waarman tijd zich weer op serieuze zaken te storten.

Scenario nieuwe film?

Scenario nieuwe film?

In normale politieke werelden (schimmig en eng) worden bestuurlijke en organisatorische zaken die het daglicht niet kunnen verdragen onder het tapijt geveegd. Dat heet een adat of gewoonterecht. Maar niet in Vlaardingen, oh nee, daar wordt de loper juist over de duistere materie heen gerold. Hier geen nieuwe bezems die …

Gezapige vergadering met knetterend einde

Gezapige vergadering met knetterend einde

De burgemeester stelde aan het begin vast dat de vergadering uiterlijk zou eindigen om 23.45 uur en dat dat makkelijk gehaald moest kunnen worden. Die voorspelling bleek te kloppen, want om 21.45 uur was het plots gedaan met de reguliere bijeenkomst.

Menselijke smeerlappen gezocht

Menselijke smeerlappen gezocht

(Ra)wie is toch die Jean Pierre? Wie het AD minimaal trakteert op een weekendabonnement krijgt op zaterdag, of als de bezorger er zin in heeft een avondje eerder, de culturele bijsluiter, het magazine, op de kokosmat. Hierin wekelijks een interview met iemand die je onder het kopje “bekend” mag scharen.

Meest gelezen:

De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Het dubbele wat u ons wenst … wensen wij u ...

Nieuwjaar 2.0(19)

Nieuwjaar 2.0(19)

Juist hebben we weer massaal een jaar uitgewuifd. Beter: een halt toegeroepen. Met 1.000 bommen en granaten in elke enclave dit landje rijk. Scheveningen haalde landelijk nieuws met een dorps-verschroeiende asregen, waarbij vergeleken de Etna op een volle asbak gelijkt waarin de na een paar drankjes te veel lollige oom hard geblazen heeft.

2018 was een jaar als alle anderen. Pakweg 365 dagen aaneengeregen rommel, leed, bedrog, list en wat niet meer. Af-en-toe uit het pessimisme gerukt door een oranje sportsuccesje op enig front.

De wereld is nog altijd rond. Dat zal ook best nog even blijven. Maar de pakweg 7 miljard eikels die er, gedreven door meest geldelijk gewin en zonder enig moreel besef, doen wel hun uiterste best er een afbrokkelend amorfe kluit van te maken.

Onder het motto: “Wie dan leeft, geen leven heeft,” putten we ons bolletje in hoog tempo uit. Waar dit scheepje stranden gaat? Wie het weet mag het zeggen.

Vanwege alle strenge verordeningen van de Hoogste Chef van de Stad was er op straat in legale zin weinig leuks. Geen ambtelijke kerstbomen rauzen (een sport die jarenlang ongestraft door Sjoerd Top met open ogen werd toegestaan, ondanks alle keiharde bewijs) en in de fik. Nee, lekker met de familie rond kachel en tv. Liedjes zingen en je vol laten lopen met bubbels en op zijn tijd een vette oliebol. Tot kotsen toe op weg naar 2.0(19).

Maar De Vlaardinger, die een afgeschermd politiebureau met een onthutst kijkende minister Grapperhaus (waar je echt niet om kunt lachen) die hulpverleners een hart onder de riem wilde steken waar het volk liever een vuurpijl of wat rotjes had gezien. Het was een triest eind van een al even treurig jaar. Ok, de zomer was lang en heet. Maar toen kwam de waterbrigade in het geweer. We zijn er nog steeds niet van hersteld.

Toch meent De Vlaardinger dat het een mooie traditie is om iedereen het allerbeste te wensen. Dat 2019 maar tweemaal zo mooi wordt als 2018. Aan de andere kant, en Fons Jansen zei het ooit al: “Tweemaal nul is toch ook …!” In ieder geval (en meest cynisch uitgesproken) was het mijn leraar natuurkunde Jaap Boon die in de jaren 70 al zei: “Ik wens jullie het dubbele van wat jullie mij toewensen.” En laat ons het ditmaal hierbij houden.

Een fijn en doorleeft 2019 allemaal, ook de politiek.

1 commentaar(en) op artikel "Nieuwjaar 2.0(19)"

Af en toe kan ik je verhaal niet helemaal volgen maar ik ben het met je eens dat ook in Vlaardingen beter nooit meer een vreugdevuur ontstoken kan worden

Door: Pollie Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen