De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Bezem door de organisatie

Lijken uit de kast

Lijken uit de kast

Gisterenavond donderdag 19 september werd er met ietwat hooggespannen verwachting uitgekeken naar het aangekondigde interpellatiedebat inzake de kwestie van 650.000 euro ,die men was vergeten te innen in 2018 ,als onderdeel van de OZB voor bedrijven ten behoeve van het ondernemersfonds en uit Gemeentelijke middelen (lees: gemeenschapsgeld) bijgepast en dusdanig weggemoffeld op de begroting en jaarrekening ,dat de voltallige gemeenteraad en 3 verantwoordelijke wethouders hier overheen hadden gelezen.

Nu gebeurt dit wel vaker, want het lezen van stukken is vaak geen sinecure voor onze lokale politici door de tsunami van ambtelijke rapporten en notities die men tot zich krijgt, zodat de vraag zich wederom doet opkomen wie nu eigenlijk de stad bestuurt. Er van uitgaande dat de bestuurders en consorten niet totaal incompetent zijn en lijden aan, of gebukt gaan onder, enige vorm van meer of minder analfabetisch gebrek, lijkt het dat er binnen het ambtelijk apparaat toch enigszins minachting heerst voor diegene voor wie zij het beleid moet helpen vorm geven en dus ook voor u als burger c.q. kiezer. Dat menig ambtenaar zijn of haar residentie heeft buiten Vlaardingen zal de spreekwoordelijke worst die het hun zal zijn alleen maar vetter doen lijken. Daarbij opgeteld dat ambtenaren nog steeds het best beschermde beroep hebben zal dit de arrogantie in het functioneren wellicht alleen maar versterken.

Uitkomst van het interpellatiedebat dat er nu een ''bezem door de organisatie'' zal gaan geeft de burger echter enige moed. Interim gemeentesecretaris Gerrit van Hofwegen kan nu vanuit de conclusies uit zijn rapport die bezem ter hand gaan nemen. Hopelijk wordt dat geen opruiming zoals de burger die in het algemeen gewend is van Irado, want dan blijven we alsnog met de puinhopen zitten.

Laten we hopen dat het meevalt met de eventuele ''lijken uit de kast'', want als inwoners van regenboogstad Vlaardingen hebben we toch liever dat die kast een ietwat minder lugubere betekenis krijgt en er louter levende wezens uit tevoorschijn zullen komen.

 

Lees ook: marktuarium

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: