Zomerfeesten

Zomerfeesten

Als je er op het gemak eens goed over nadenkt is Vlaardingen allesbehalve een saaie zomerstad waar niets valt te beleven, en hijst de ware muzikale stapper zich maar weer van de Westhavenplaats naar ’t Hof of Oranjepark om daar, ongemakkelijk staand op wankele houten vlonders en als het tegenzit tot de enkels in de boerse prut, een duurbetaalde pils uit plastic soldaat te maken.

Zonnige en natte komkommertijd

Zonnige en natte komkommertijd

Ach, de zomer. Dat is het jaargetijde waarnaar we allemaal snakken. Maar eenmaal in volle gang vervloeken we het gelijk een keuterbaas die ressorteert onder het ministerie van Land- & Tuinbouw. Te droog is funest, maar te nat weer niet best. En vergeet de aanstaande wespenplaag vooral niet.

K*tzooi, dat Vlaardingen!

K*tzooi, dat Vlaardingen!

Het is al heel lang geleden dat Vlaardingen een hele goede en daadkrachtige burgermeester heeft gehad. En eigenlijk ook een goede gemeenteraad met mensen die een invoelend geweten hebben en zich inzetten voor de noden van de stad en niet alleen maar met hun eigen ego bezig zijn.

Bierfeest en goed haringweer

Bierfeest en goed haringweer

Waarman had zijn wandellaarzen aan. Geld in zijn zak en lekker genieten van Vlaardingen op zijn best. Nog worden de aantallen van vroeger tijden niet gehaald, maar het Haring- & Bierfeest is op zijn positieve retour. Van oude ambachten en hedendaagse leut. Zo moest de stad altijd kunnen zijn.

Wie Wil Weten Waar Jetten Woont?

Wie Wil Weten Waar Jetten Woont?

Hoe lang of kort is het nog maar geleden dat de vierjaarlijkse flyer met de titel Uw gemeenteraad, nota bene uitgegeven door de gemeente Vlaardingen, bol (35 stuks) stond van raadsleden, hun adres met postcode, een telefoonnummer, het e-mailadres en een pasfoto alsof de wereld enkel uit zonneschijn bestond.

Meest gelezen:

De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Tejo Buischwater fulmineert

K*tzooi, dat Vlaardingen!

K*tzooi, dat Vlaardingen!

Het is al heel lang geleden dat Vlaardingen een hele goede en daadkrachtige burgermeester heeft gehad. En eigenlijk ook een goede gemeenteraad met mensen die een invoelend geweten hebben en zich inzetten voor de noden van de stad en niet alleen maar met hun eigen ego bezig zijn.

Ik woon er niet meer, maar na 59 jaar inwoner te zijn geweest zit Vlaardingen nog steeds in mijn hart en maak ik mij zorgen waar het, met een slecht bestuur, en de onwil om naar de burger te luisteren, naar toe gaat. De stad verloedert. Af en toe kom ik er nog weleens, maar ik schrik ervan.

Er zijn heel veel mensen in de goede stad V die het een goed hart toedragen, maar dat word niet gehoord. Jammer, een gemiste kans. Je stem uitbrengen is ook geen oplossing, die wordt al jaren niet meer gehoord. De stem verdwijnt in de krochten van de markt en wordt verminkt door de verschillende partijen daar aanwezig. Ik heb, in de tijd dat ik in Vlaardingen woonde na de verkiezingen het gevoel gehad: "Dit is niet mijn keuze, maar goed, je moet het ermee doen, het zij zo en je moet het ondergaan hopende op betere dagen."

Het wordt nooit meer als toen, wat dat ook mag betekenen en of dat ook goed was. Maar wat er nu bezig is tart alle al jaren geldende normen. Een gevecht om het gelijk, verdeelde fracties. Meneer Boers en consorten die het geheel frustreren en die een bestuursorgaan belachelijk maken.

Andere bestuurlijke idioten die een eigen fractie beginnen in de hoop goed te doen en absoluut geen steentje bijdragen aan de bestuurlijke mores en alleen met hun blote billen het pluche willen beroeren.

Eigenlijk wil ik dat helemaal niet weten, is het allemaal in mijn gevoel een beetje ranzig. Maar goed, ga zo door en help de goede stad V. Wat eens het centrum was van de Haringhandel, totaal nu  naar de ratsmodee. Dat is geen moeilijkheid, dat kan iedereen. Maar doe nou eens je best als bestuurder, kijk eens goed rond wat je er tot nu toe van gemaakt heb en schaam je diep.

Zoals daar te zijn gezegd,

T.Buischwater, PG
Drager van zijn eigen kruis

4 commentaar(en) op artikel "K*tzooi, dat Vlaardingen!"

Goed geschreven. We hebben geen eigen burgemeester meer die komen we privé niet tegen met wandelen die altijd vriendelijk groeten we hebben nu een Breda Burgemeester die zakelijk naar Vlaardingen komt.We zijn niet meer onder Vlaardingers je hoort nog zelden de taal op de weg.je sieraden en tassen kan je niet meer openlijk dragen.het is triest.maar meer nog voor mijn kleinkinderen die daar nu in moeten leven.

Door: M.de Mos Op:

Misschien tijd om te verhuizen, je hebt het in Vlaardingen blijkbaar erg zwaar. Ik ben het eens met je verhaal over de politiek maar dat we allang geen krachtige burgemeester hebben gehad is wat erg kort door de bocht. Zowel de huidge als de vorige burgemeesters waren/zijn toppers. Tejo, je kruis is zwaar. Sterkte hoor!

Door: Willem van Hoof Op:

Beste heer van Hoof, lezen is een kunst die u niet helemaal beheerst.

Doe de heer Buischwater een plezier en lees de columnn nog eens goed. Ik ben al 9 jaar weg uit Vlaardingen.

Door: T. Buischwater Op:

Ik ben blij dat je op jouw leeftijd nog zo helder bent. Ik wellicht wat minder (al schrijf ik gelukkig niet zoveel onzin).

Door: willem van hoof Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen