De verloedering van een samenleving

Het stuit de heer Buischwater ernstig tegen de borst dat zijn leefomgeving en dat van vele anderen bedreigd wordt door een vorm van gedrag dat niet gedragen wordt door het sociaal zo gewone voor een samenleving. Kort gezegd het is een zooitje qua. Men is zijn spullen niet meer zeker, kwetsbare ouderen worden met een goedkope smoes ontdaan van kostbaarheden. Op straat lopend heeft men de kans, door een verkeerde blik op personen, klappen te krijgen. De heer Buischwater heeft menigmaal gedacht: Waar gaat dit naar toe? Komende uit een tijdperk, vele jaren geleden, toen alles nog heel gewoon en respectvol functioneerde, heeft de heer Buischwater de glijdende schaal in de afgelopen decennia meegemaakt. Van spruitjescultuur naar kebab.

Peter Kuipers Munneke

Waarman was uitgenodigd eens te komen kijken in een volkstuint. Geïntrigeerd keek hij rond en bibberde, van kou en genot. Hij zag een Salon Socialiste en haar Naamloze Vennootschap, die nieuwe rozen plantten. Zij hadden de moed dus nog niet opgegeven, van twee stokrozen er meer te maken.

Vlaardingers motten geen passie voor hun vuilbakkie

Ik hou niet van rommel. Niet op straat, niet in m’n huis en niet in de politiek. Zeker als het gaat om beleid dat iedereen raakt. De gemeenteraad van Vlaardingen heeft een ambitie: Het aantal kilo’s aan restafval verminderen. Dat is goed voor iedereen natuurlijk. Maar de raad heeft wel een klein geldprobleem ... van 12 miljoen euro.

Slaaf Pietje slaaf

Ja, de Sint is weer binnen. Ieder jaar met iets meer tegenzin gaat zijn stoomboot, komende vanuit het zuiden, bij Hoek van Holland hard stuurboord om ter hoogte van Vlaardingen idem bakboord op het centrum af te stevenen. En ook ieder jaar een festijn met iets meer slag of stoot en mediale aandacht.

Burgerlijke vervangingswaarde

Als Vlaardingen visie heeft, moeten het zich op de toekomst richten. Natuurlijk, de vermogende medemens moet ook ergens kunnen wonen, maar dat is maar een kleine groep van de bevolking. Bouw voor iedereen, waarbij Jan Modaal de ruggengraat is. Hij en zijn maatjes hebben in positieve zin de stad gemaakt tot wat het is geworden. Zij horen er ook bij. Zij horen er vooral bij.

Eliminering ener stadscentrum

De Hoogstraat had ooit, voor de totale verloedering en sloop van alles dat Vlaardingen was, een taak. Het was het epicentrum van de stad. Maar goed in de vaart der volkeren is het waarschijnlijk nodig om dingen te herzien.

Ollie B. Bommel naar Vlaardingen?

Ivo Opstelten maakt zaterdag 16 november zijn opwachting bij Plantage Pontier om zijn biografie te promoten. Zijn Vlaardingse fan-base krijgt de kans om huiswaarts te keren met een gesigneerd exemplaar. Plaatselijke neoliberale adepten als wethouder Bart Bikkers en VVD-fractieleden Kees Rijke, Leonie Claessen en Ruben van der Zande zullen ongetwijfeld van de partij (sic.) zijn om - trillend van vreugde - hun met persoonlijke opdracht opgesierde versie in ontvangst te nemen in hun grijpgrage handen. Graaiend met Ruttige glimlach.

Boekje open, oogjes dicht!

Zelf vind ik dat ik te weinig lees, immers van lezen leert men. In dit informatietijdperk is het echter lastig om goed te gaan zitten en een boek te lezen. Zo dacht ook mijn favoriete wethouder blijkbaar; Bart de Leede van GroenLinks. In juli boden wij hem namens ONS.Vlaardingen een boekje aan. Dankzij dit informatietijdperk ontworpen door uw columnist. U kunt zelfs de e-book versie nog altijd inkijken via onderstaande link: https://drive.google.com/file/d/1-0PAnl76rueMe3OO57UiC0xjBmT_3Gnx/view?usp=sharing.

Geachte mevr. Jetten

Beste mevr. Jetten, burgemeester der Stede Vlaardingen en aldus daardoor verantwoordelijke, dat is geen sinecure, dat is heel wat. De eerste vrouwelijke Vlaardingse burgemeester. Dat is nogal wat, zeker voor u.

Goed dat de Hoogstraat zo Kort is

Een prachtig gebaar: De Korte Hoogstraat weer de glans en glamour geven die het verdient. Een hartelijke toejuiching van de heer Buischwater bij dit ongetwijfeld goed doordachte plan. Tenminste dat dacht hij, goedgelovig als hij is. De waarheid werd anders. Wellicht door allerlei glijdende schalen langs elkaar heen bewegend. Zoals het bij een goed gemeenteapparaat gewoon is zijn de dingen uitgevoerd zoals waarschijnlijk niet gedacht en verwacht.

Het tij kan keren

Met het nodige bazuingeschal kondigde wethouder Arnout Hoekstra (SP) in mei 2017 aan dat Vlaardingen financieel weer gezond was. Het college van B&W volledig in euforie van de blijde boodschap, glimlachte mee om het behaalde resultaat.

Broodje Maffia

Door: Frank Maarleveld

Volgens Burgemeester Annemiek Jetten heeft Vlaardingen te maken met zogenaamde ondermijningsproblematiek.

Meest gelezen:

De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Tejo Buischwater fulmineert

K*tzooi, dat Vlaardingen!

K*tzooi, dat Vlaardingen!

Het is al heel lang geleden dat Vlaardingen een hele goede en daadkrachtige burgermeester heeft gehad. En eigenlijk ook een goede gemeenteraad met mensen die een invoelend geweten hebben en zich inzetten voor de noden van de stad en niet alleen maar met hun eigen ego bezig zijn.

Ik woon er niet meer, maar na 59 jaar inwoner te zijn geweest zit Vlaardingen nog steeds in mijn hart en maak ik mij zorgen waar het, met een slecht bestuur, en de onwil om naar de burger te luisteren, naar toe gaat. De stad verloedert. Af en toe kom ik er nog weleens, maar ik schrik ervan.

Er zijn heel veel mensen in de goede stad V die het een goed hart toedragen, maar dat word niet gehoord. Jammer, een gemiste kans. Je stem uitbrengen is ook geen oplossing, die wordt al jaren niet meer gehoord. De stem verdwijnt in de krochten van de markt en wordt verminkt door de verschillende partijen daar aanwezig. Ik heb, in de tijd dat ik in Vlaardingen woonde na de verkiezingen het gevoel gehad: "Dit is niet mijn keuze, maar goed, je moet het ermee doen, het zij zo en je moet het ondergaan hopende op betere dagen."

Het wordt nooit meer als toen, wat dat ook mag betekenen en of dat ook goed was. Maar wat er nu bezig is tart alle al jaren geldende normen. Een gevecht om het gelijk, verdeelde fracties. Meneer Boers en consorten die het geheel frustreren en die een bestuursorgaan belachelijk maken.

Andere bestuurlijke idioten die een eigen fractie beginnen in de hoop goed te doen en absoluut geen steentje bijdragen aan de bestuurlijke mores en alleen met hun blote billen het pluche willen beroeren.

Eigenlijk wil ik dat helemaal niet weten, is het allemaal in mijn gevoel een beetje ranzig. Maar goed, ga zo door en help de goede stad V. Wat eens het centrum was van de Haringhandel, totaal nu  naar de ratsmodee. Dat is geen moeilijkheid, dat kan iedereen. Maar doe nou eens je best als bestuurder, kijk eens goed rond wat je er tot nu toe van gemaakt heb en schaam je diep.

Zoals daar te zijn gezegd,

T.Buischwater, PG
Drager van zijn eigen kruis

4 commentaar(en) op artikel "K*tzooi, dat Vlaardingen!"

Goed geschreven. We hebben geen eigen burgemeester meer die komen we privé niet tegen met wandelen die altijd vriendelijk groeten we hebben nu een Breda Burgemeester die zakelijk naar Vlaardingen komt.We zijn niet meer onder Vlaardingers je hoort nog zelden de taal op de weg.je sieraden en tassen kan je niet meer openlijk dragen.het is triest.maar meer nog voor mijn kleinkinderen die daar nu in moeten leven.

Door: M.de Mos Op:

Misschien tijd om te verhuizen, je hebt het in Vlaardingen blijkbaar erg zwaar. Ik ben het eens met je verhaal over de politiek maar dat we allang geen krachtige burgemeester hebben gehad is wat erg kort door de bocht. Zowel de huidge als de vorige burgemeesters waren/zijn toppers. Tejo, je kruis is zwaar. Sterkte hoor!

Door: Willem van Hoof Op:

Beste heer van Hoof, lezen is een kunst die u niet helemaal beheerst.

Doe de heer Buischwater een plezier en lees de columnn nog eens goed. Ik ben al 9 jaar weg uit Vlaardingen.

Door: T. Buischwater Op:

Ik ben blij dat je op jouw leeftijd nog zo helder bent. Ik wellicht wat minder (al schrijf ik gelukkig niet zoveel onzin).

Door: willem van hoof Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen