Furieade in Maassluis, Furieus in Vlaardingen

Afgelopen weekend was ik, zoals beloofd, in Maassluis. Een spetterende (letterlijk, want het regende pijpenstelen) openingsact later en het vuurwerk begon. Echt vuurwerk en muziek van de Radio 538 DJ’s. M’n horloge niet verloren, de metro zowaar gebruikt en half Maassluis leren kennen onder het genot van een drankje en keiharde muziek. Beter bekend als een succesvolle avond.

Ernstige bedenkingen over verkrachting ener stad

De heer Buischwater heeft zich in een ver doch afzienbaar verleden opgeworpen als kandidaat raadslid. Onwetend als hij was, en nog niet bezoedeld door de liefde voor een partij maar alleen bezig met de Vlaardingese noden. Het bleek echter dat bij bepaalde partijen de noden in de goede stad V niet bepaald speelden. Dat stuitte de heer Buischwater ernstig tegen de borst. Politiek is bepaald geen vrijetijdsbesteding maar menig politicus of circa denkt daar anders over. Hoe fijn is het te weten dat jij als politiek bezigende denkt het beste te doen voor jouw stad en niet eens in staat bent te voelen, zien en te ervaren wat er wezenlijk leeft in de stad.

C’mon baby light my fire

Afgelopen weekend was ik, op zeer zeldzame uitzondering, in Schiedam. De Brandersfeesten waren in volle gang, een echt volksfeest, in 1984 verzonnen door bewoners en nu ruim 300.000 bezoekers. Natuurlijk kijk ik als ONS.Vlaardinger altijd met een politiek oog naar een stad. Wat kunnen wij stelen/overnemen? Maar ook wat kan er beter?

Samen sjoemelen we gezellig in de rondte

Probleem in de goede stad V. Gesjoemel met fractievergoedingen. Pfffff. Hoezo een probleem? De heer Buischwater kent het verschijnsel, het is er altijd geweest en nu is het een probleem. Als er gemeentelijk geld beschikbaar is voor bepaalde diensten, gepleegd door derden, klopt men aan en met goede plannen krijg je geld. Verantwoording achteraf is absoluut niet nodig. De heer Buischwater heeft dit vele malen in zijn eigen en andere omgevingen meegemaakt.

Blik op de Weg

Kent in Vlaardingen misschien iemand Garage Leendert van den Born te Breda, gevestigd op het Spinhuis 37, en verhandelaar van Nissan en Kia? Nou, dat is de plek waar stadsmoeder M. haar jongste voiture vandaan heeft. Het is maar dat de geïnteresseerde lezer het weet.

Het morele failliet van de Vlaardingse gemeenteraad

Donderdag 19 september was er in de gemeenteraad door ONS.Vlaardingen een interpellatiedebat aangevraagd omtrent de alom bekende vermissing van 650.000 euro aan belastinggeld. Geld dat Vlaardingen in deze zeer lastige tijd enorm goed kan gebruiken.

Meer lijken dan kasten

Wethouder van financiën, Sebastiaan Nieuwland, had vorige week donderdag tijdens het interpellatiedebat inzake de OZB-blunder nog aangegeven dat hij niet kon voorspellen of er nog meer ''lijken uit de kast'' zouden komen.
 

Lijken uit de kast

Gisterenavond donderdag 19 september werd er met ietwat hooggespannen verwachting uitgekeken naar het aangekondigde interpellatiedebat inzake de kwestie van 650.000 euro ,die men was vergeten te innen in 2018 ,als onderdeel van de OZB voor bedrijven ten behoeve van het ondernemersfonds en uit Gemeentelijke middelen (lees: gemeenschapsgeld) bijgepast en dusdanig weggemoffeld op de begroting en jaarrekening ,dat de voltallige gemeenteraad en 3 verantwoordelijke wethouders hier overheen hadden gelezen.

Komt het ooit nog goed met Vlaardingen?

Donderdag 5 september is het luie reces officieel beëindigd en gaat de politieke bestuursclub 35 + 5 op het stadhuis wederom noest aan de slag met de raadskamers. Dat is een zogenaamd rondetafelgesprek inzake de toekomst van het armoedebeleid. Noem het de Toekomstvisie 2020-2040 en een initiatiefvoorstel publicatie verantwoordingen fractievergoedingen 2018 zullen de revue passeren.

Groen Links of Rechts?

De ex-wethouder van democratisch socialistische statuur met christelijke inslag verveelde zich. Na zijn al-dan-niet gedwongen vertrek zat hij weliswaar ruim in zijn tijd, maar een stuk krapper in de allesbehalve stevige was. Goed, hij had een huis met een tuintje. Maar groene vingers? Daar stond zijn politiek ras niet bepaald om bekend.

Zomerfeesten

Als je er op het gemak eens goed over nadenkt is Vlaardingen allesbehalve een saaie zomerstad waar niets valt te beleven, en hijst de ware muzikale stapper zich maar weer van de Westhavenplaats naar ’t Hof of Oranjepark om daar, ongemakkelijk staand op wankele houten vlonders en als het tegenzit tot de enkels in de boerse prut, een duurbetaalde pils uit plastic soldaat te maken.

Zonnige en natte komkommertijd

Ach, de zomer. Dat is het jaargetijde waarnaar we allemaal snakken. Maar eenmaal in volle gang vervloeken we het gelijk een keuterbaas die ressorteert onder het ministerie van Land- & Tuinbouw. Te droog is funest, maar te nat weer niet best. En vergeet de aanstaande wespenplaag vooral niet.

Meest gelezen:

De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Column Frank Maarleveld

Gezapige vergadering met knetterend einde

Gezapige vergadering met knetterend einde

De burgemeester stelde aan het begin vast dat de vergadering uiterlijk zou eindigen om 23.45 uur en dat dat makkelijk gehaald moest kunnen worden. Die voorspelling bleek te kloppen, want om 21.45 uur was het plots gedaan met de reguliere bijeenkomst.

De Kadernota Sport en Beweging werd vastgesteld met een paar amendementen, want Vlaardingers zijn te dik en bewegen te weinig. Het gaat hier onder meer om kinderen in een achterstandssituatie en vrouwen met een migratieachtergrond. Overigens kent de Vlaardinger vele bewoners, die eenvoudigweg geen geld hebben om naar een sportschool te gaan of zich aan te sluiten bij een vereniging. Hopelijk hebben ze nog een paar centen om af en toe gezonde voeding te kopen, want de prijzen zijn aardig de pan uitgerezen na de schandelijke BTW verhoging op o.a. Groente en fruit.

Het agendapunt omtrent de veelbesproken noodverordening in het kader van het verbod op de vreugdevuren werd door een meerderheid ter vaststelling op de agenda gezet en werd door een ruime meerderheid van de raad gesteund. Alleen Ron Boers en Tim ''ongeleid projecThiel", die overigens opvallend stil was - in tegenstelling tot zijn bijna maniakale uitingen op Facebook -, Ben Trooster en Marco van Unen (BVV) stemden tegen.

Op het eind ging het toch nog even knetteren, want toen Ron Boers trachtte zijn stemverklaring te gebruiken om nog een debat aan te zwengelen, werd hij door Stefanie Solleveld (PvdA), als een soort verbale Pipi Langkous met het volume op standje scheepshoorn tot de orde geroepen. Zij kon op bijval rekenen van menig collega en dus trok Ron Boers zijn drol (zonder handschoenen) weer in. 

De dreigende toon die werd gebezigd door Stefanie Solleveld jegens Ron Boers zou zo maar kunnen leiden tot een aangifte. Die toon heeft de Hoogste Chef van de Stad immers gezet.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen