G4 … nieuwe pandemie?!

De huidige coronacrisis is nog niet achter de rug of in De Volkskrant wordt gewag gemaakt van weer een virale variant. Dit keer met de scheikundig aandoende naam G4 (al kan het ook een nieuw netwerk zijn) heet het een H1N1-griepvirus te zijn. Nog niet overdraagbaar van mens op mens kan het menselijke luchtwegen infecteren en is het afkomstig van Chinese varkensboeren en medewerkers van slachthuizen, die afgelopen jaren zijn besmet. Het betreft hier een mogelijk gevaarlijke griepvariant.

Hoe dom kan je zijn?

Het blijkt dat wethouder Ivana Somers weinig historisch besef heeft. In een interview met het Algemeen Dagblad zegt zij gezien de inspanningsverplichting om meer woningen te bouwen op zoek te zijn naar meer bouwlocaties en of de burgers daarover willen meedenken. Ook is na een interview op de radio op 25 mei jl. mogelijk bij inwoners de suggestie gewekt dat het bebouwen van een strook in de Broekpolder ingebracht kan worden binnen het participatietraject van de woonvisie.

2020

Het is een mooie zomerdag op 1 juli, en de klokken slaan dertien. Vrolijke Handelaar, zijn ogen weggeborgen achter een donkere bril, in een poging om te ontkomen aan de gemeen scherpe zonnestralen, glipt snel door de glazen deuren van een grootgrutter, maar niet snel genoeg om te voorkomen dat een schier onzichtbare dwarreling van stof, waarin verborgen ontelbare coronavirussen, met hem mee naar binnen golft.

Kort door de bocht?

Waarman las afgelopen zaterdag een verhaal in het AD dat in zijn algemeenheid en zonder geciteerde woordvoerder handelt over het financiële welzijn (Lees: morele en tastbare) failliet van de stad Vlaardingen. Wie een oplossing weet is welkom.

Dr. Mengele en Mrs. Halsema?

Ook Liefde voor de medemens in Tijden van Corona kent zo grenzen. Terwijl de pandemische epidemie nog altijd als een ongrijpbaar fenomeen c.q. fantoom rondwaart slaat links en rechts de verveling toe. Mensen zoeken elkaar op en als gezamenlijk onderwerp dient politioneel racisme in de VS; Amsterdam is de voedingsbodem van een veel te druk protest.

Bakstenen-rood PvdA-standpunt ondoordacht

Dit weekend kondigde PvdA Vlaardingen via sociale media aan komende raadsvergadering te zullen aandringen op het afbreken van door Ivana Somers  met Vlaardingse  inwoners gevoerde gesprekken. De PvdA wil niet dat de Broekpolder in de gesprekken over de regionale woningbouw-opgave wordt betrokken.

 

Democratie of politieke zwakte?

Ondanks alle medicinale en financiële heisa hecht Vlaardingen steeds beter aan klassieke waarden. Zo werden de straten weer eens machinaal en met menskracht van onkruid ontdaan en beleefde de markt bijna een historische wederopstanding aan de Broekweg. Zoveel geluk en realiteitszin; daar kan niets tegenop. Tenminste, als er geen democratie bestond.

We mogen weer!?

Beste Vlaardingers, beste lezers. We mogen binnenkort weer. Of niet. Dat ligt helemaal aan Rutte en zijn trouwe experts die het soms wel en soms niet weten.

Verveling, het nieuws en een komeet

Corona hier, corona daar. Je zou er wat van krijgen, van al dat virusnieuws. Het lijkt alsof het leven niets anders te bieden heeft. Van het RIVM krijg je staatjes waarin gestage afnamen besmettingen en dodelijke slachtoffers en een krant meldt dat Covid-19, naast druppels uit neus of keel, ook via de atmosfeer overdraagbaar is. Alsof humane nevel van A anders via Rijksweg 20 of langs De Waterweg naar B reizen. Een openbaring na maanden van onderzoek.

Jan Cremer 80

… het jaar is 2020. Corona en de mensen vallen als bladeren van de bomen. Op een lentedag loopt Onze Held langs een van Amsterdams zonovergoten grachten. In de bedaard voortstappende gestalte, donkergebruind en met grijsblonde haren, zijn staalblauwe ogen nog altijd priemend in de blikken van vrouwelijke voorbijgangers, die de in crèmekleurig regenjack gestoken playboy van het vorig millennium nog altijd verlangend zouden nastaren als er geen sprake was van een lockdown, gehuld in een wolk van dure aftershavelotion, herkennen wij nog altijd Ons Fenomeen Jan Cremer …

COVID-19 en het Pavlov effect

De Kafkaëske samenleving, die mede met toestemming van de meerderheid uit angst voor COVD-19 is gecreëerd, is voor menig vrijdenker en individualistisch ingestelde persoonlijkheid juist een beangstigende situatie en dat staat los van een of ander maatschappij ontwrichtend virus. De vanzelfsprekendheid waarop mensen hun individuele vrijheid en die van hun naasten bereid zijn in te leveren is een bewijs van hoe massapsychologie een volk kan beteugelen.

Zomkoot en Zombie

We wonen op een heel oude planeet. De aarde is vandaag de dag 4.543 miljard jaar oud en als er geen coronavirus rondwaarde, het vieren van een feestje waard. De bewoners, vorig jaar om deze tijd zo’n 7.7 miljard, slagen er al jaren niet in ons bolletje schoon te houden.

Theme picker

Meest gelezen:

De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Column Frank Maarleveld

Gezapige vergadering met knetterend einde

Gezapige vergadering met knetterend einde

De burgemeester stelde aan het begin vast dat de vergadering uiterlijk zou eindigen om 23.45 uur en dat dat makkelijk gehaald moest kunnen worden. Die voorspelling bleek te kloppen, want om 21.45 uur was het plots gedaan met de reguliere bijeenkomst.

De Kadernota Sport en Beweging werd vastgesteld met een paar amendementen, want Vlaardingers zijn te dik en bewegen te weinig. Het gaat hier onder meer om kinderen in een achterstandssituatie en vrouwen met een migratieachtergrond. Overigens kent de Vlaardinger vele bewoners, die eenvoudigweg geen geld hebben om naar een sportschool te gaan of zich aan te sluiten bij een vereniging. Hopelijk hebben ze nog een paar centen om af en toe gezonde voeding te kopen, want de prijzen zijn aardig de pan uitgerezen na de schandelijke BTW verhoging op o.a. Groente en fruit.

Het agendapunt omtrent de veelbesproken noodverordening in het kader van het verbod op de vreugdevuren werd door een meerderheid ter vaststelling op de agenda gezet en werd door een ruime meerderheid van de raad gesteund. Alleen Ron Boers en Tim ''ongeleid projecThiel", die overigens opvallend stil was - in tegenstelling tot zijn bijna maniakale uitingen op Facebook -, Ben Trooster en Marco van Unen (BVV) stemden tegen.

Op het eind ging het toch nog even knetteren, want toen Ron Boers trachtte zijn stemverklaring te gebruiken om nog een debat aan te zwengelen, werd hij door Stefanie Solleveld (PvdA), als een soort verbale Pipi Langkous met het volume op standje scheepshoorn tot de orde geroepen. Zij kon op bijval rekenen van menig collega en dus trok Ron Boers zijn drol (zonder handschoenen) weer in. 

De dreigende toon die werd gebezigd door Stefanie Solleveld jegens Ron Boers zou zo maar kunnen leiden tot een aangifte. Die toon heeft de Hoogste Chef van de Stad immers gezet.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker