De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman's ogenblik

Gemeente gaat onverdroten voort

Gemeente gaat onverdroten voort

Terwijl de wereld lijkt uit te gaan als een nachtkaars, speelt Vlaardingen de rol van noest werkpaard. Het regent goede berichten: nog dit jaar wordt een begin gemaakt met de aanleg van het Krabbepark: ‘Nog recreatiever en toegankelijker. Straks lekker genieten op de fiets, twee halvezolen en een hak, trek je badpak aan, ga vissen en sla een zwemmer aan de haak.’ Of niet.

De gemeente vergeet te vermelden dat er voorlopig en vanwege alle tunnelgeweld niets te genieten valt. Daarnaast is er een corona-virus en staat de kwaliteit van het zwemwater niet eens ter discussie; zo slecht is die. Is de waterkwaliteit van de Krabbeplas recentelijk al getest? Misschien dat juist hier de wereldwijde bron huist van alle corona-kwaad. Of juist niet.

Waterzuiveraar De Groote Lucht laat vanaf 2024 schoon maar levenloos water de Krabbeplas in. Waarman had ooit verkering met zo’n meisje en na enige weken is zij begraven. Dit water stroomt zigzaggend door een groot gebied vol riet en waterplanten; een Waterharmonica. Hierdoor keren natuurlijke bestanddelen terug en geeft blauwalg minder kans. Zoveel is zeker.

Verder is er in de Bachstraat een hennepplantage opgerold. Liefst 135 plantjes en potjes zijn geboeid afgevoerd en op het hoofdbureau van de Irado ter aarde besteld. Ook is er een corona zieke in de Sweelinckstraat uit huis getakeld.

Verder geen woord over de corona-crisis. Op dit punt blijft het oorverdovend stil van ambtelijke zijde. Toch mag er best iets naar buiten sijpelen dat op coördinatie lijkt. Toegegeven, Aboutaleb is in dit geval voor deze regio leidend. Maar verwacht van Bas Eenhoorn c.s. bestuurlijke coördinatie, veiligheid en samenwerking (of juist niet!).

Het zal in strijd zijn met de Wet op Privacy, maar wordt het niet eens tijd om besmette stadgenoten met naam en toenaam, adres en sociale Umwelt per geval te duiden?
   Het geeft anderen een richtlijn; misschien ben je met die persoon in aanraking geweest. In dat geval kun je gerichter testen. Of misschien ook wel niet.

Je zul het altijd zien. Net voor plaatsing een teken van ambtelijk leven onder het kopje: Vlaardingen helpt - Digitaal overzicht voor hulp aan Vlaardingers. Of ze Waarman ruiken op de Markt.

 

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker