Wie Wil Weten Waar Jetten Woont?

Wie Wil Weten Waar Jetten Woont?

Hoe lang of kort is het nog maar geleden dat de vierjaarlijkse flyer met de titel Uw gemeenteraad, nota bene uitgegeven door de gemeente Vlaardingen, bol (35 stuks) stond van raadsleden, hun adres met postcode, een telefoonnummer, het e-mailadres en een pasfoto alsof de wereld enkel uit zonneschijn bestond.

OV? Oh, Vergeet het maar!

OV? Oh, Vergeet het maar!

Waarman sprak met een zo op het oog keurig heer. Strak in het zomerpak alsof ‘ie zo uit Max Havelaar was weggelopen. Fijne dictie, waar het gemiddelde raadslid annex collegedeel nog het een en ander van kon leren, en een verder vriendelijk voorkomen zoals je tegenwoordig nog zelden treft.

Columnist iedereen voor

Columnist iedereen voor

Consternatie in de Schelvispekelenclave. Volgens Waterweg Actueel was er 10 juni sprake van een primeur. De boze burgerstiefmoeder A.J. zou deels in Breda wonen. Wie de columns van Waarman leest kon op 28 mei al tussen de regels van dit feit kennisnemen: https://devlaardinger.nl/columns/artikel/staking-ov-niks-gemerkt

AH werkloos: ‘Nu beter op kleintjes letten!’

AH werkloos: ‘Nu beter op kleintjes letten!’

Waarman kuierde relaxed tussen 2.699 enthousiastelingen door en rond Vlaardingen. Na het ei-loze gekakel van M en de cabareteske en tot gemeend lachen stemmende teksten van Dorpsomroeper Peter de Jong, die van 04.00 t/m 09.30 uur de stad ludiek promootte, sloot de scribent naadloos aan in een schier oneindige rij kleurige wandelaars. Stuk-voor-stuk vanaf de start op weg naar de finish. Een enkele domme automobilist (met) haast(,) massaal de Westhavenkade induwend.

Staking OV? Niks gemerkt!

Staking OV? Niks gemerkt!

Het is weer eens een verontrustend bericht als het Journaal aankondigt dat er weer eens een staking is bij het Openbaar Vervoer. Zeker als de Belg er ook van bericht een feit om rekening mee te houden. Waarom dit (OV) met hoofdletters geschreven wordt is een raadsel. In Vlaardingen e.o. weet nog haast niemand wat dat is: OV. Alleen heel oude mensen als Waarman hebben nog een vaag idee van groene treinen en een redelijk kloppend dienstschema.

Meest gelezen:

De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman's ogenblik

Explosieve raad?

Explosieve raad?

Het is al zes uur in de politieke ochtend en nog altijd is er geen moment geweest waarop de gemeenteraad constructief en zonder aanziens des persoons de stad heeft bestuurd. Nog altijd is het hard-tegen-hard. Alsof alle marvelnamen die we kennen, geheel krachteloos: dat wel, bezig zijn elkaar af te maken in plaats van de aarde die Vlaardingen heet, te redden van de totale ondergang.

Morgenavond (donderdag 9 mei, red.) iets na 20.00 uur wordt Frans Hoogendijk voor de derde maal geïnaugureerd. Eenmaal als wethouder en nu voor de tweede keer (node) als raadslid. Dat zal me een feest geven en de indirecte haatcampagne van supertrio Annemiek Jetten, Trol Kegel en Ron Boers lijkt slechts ten dele geslaagd.

Als we Frans mogen geloven zit hij enkel nog in de politieke burelen om ONS.Vlaardingen rijker en volwassener te maken. Als hij in 2022 definitief een punt zet achter zijn korte, maar veelbewogen carrière, is wat hem betreft de maat vol en is zijn missie volbracht. Dan wordt zijn partij geachte een grote knul te zijn.

Hij zal er zeker een sport van maken bovengenoemde drie fel op de huid te zitten en ze in keurige woorden afzeiken waar mogelijk. Het wordt tijd dat Omroep Vlaardingen snel een nieuw digitaal abonnement van de stadscenten (waarvoor ze ook zijn bedoeld) neemt om de thuisblijver om de drie weken te trakteren op ouderwets amusement.

Dat de omroep dit niet doet is evident en lijkt de makke van voorzitter Paul Marseille, die liever 30 uur per week de microfoon ter hand neemt, dan dat hij probeert sponsors te werven. en de omroep een volwaasen gezicht te geven. Als een Donald Trump, die in zijn spaarzame vrije uren moddert, metselt hij eigenhandig met troffel en specie de muur langs Mexico, maar vergeet dat Amerika echte sturing nodig heeft. Zo viert Marseille dagelijks zijn eigen feestje en laat de omroep de omroep. 

Ondertussen is de lokale kijker verstoken van spetterend nieuws en aangewezen op ONS, dat alleen maar herhalingen en reclame uitzendt.

Vlaardingen grossiert nog altijd in gemiste kansen. Aan Frans Hoogendijk de broodnodige taak om ongepaste elementen als genoemde Drie van Vlaardingen een halt toe te roepen, ze aan te spreken op eerder gedane beloften en diepgaand onderzoek in te stellen naar de werkelijke woonplaats van M.

Walman: ‘Ik stap zo naar Mark Weststrate, mijn advocaat.’
Biermaker: ‘Waarom?’
Walman: ‘Ik wil uitzoeken of je omroep, raad en college kan aanklagen voor het niet live uitzenden van zulke goede shows.’

1 commentaar(en) op artikel "Explosieve raad?"

Het lijkt er inderdaad op dat we niet meer mogen mee genieten van de perikelen in de raad. Keek er altijd graag naar om te zien wat er nu weer voor ellende over de stad uit gestrooid zou worden van onze belastingcenten. Want eigenlijk is wat nu van omroep Vlaardingen over blijft weg gegooid geld.

Door: Stef Drop Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen