Afscheid niet altijd zwaar

De heer Buischwater kreeg de mededeling dat de burgemeester van de goede stad V de handdoek heeft gegooid. Hij denkt een juiste keuze. Het verhaal - over het hoe en wat - was wat prestigieus maar goed, het zij haar vergeven. Men gaat weg en probeert een goede indruk achter te laten. Haar bestuurskundige kennis en kunde was niet wat de stad nodig had. Vlaardingen is een stad waar duidelijkheid naar alle kanten een behoefte is. Dat werd niet gezien, haar duidelijkheid was niet wat men verwachtte na het jarenlange charme offensief van de heer Bruinsma.

De verloedering van een samenleving

Het stuit de heer Buischwater ernstig tegen de borst dat zijn leefomgeving en dat van vele anderen bedreigd wordt door een vorm van gedrag dat niet gedragen wordt door het sociaal zo gewone voor een samenleving. Kort gezegd het is een zooitje qua. Men is zijn spullen niet meer zeker, kwetsbare ouderen worden met een goedkope smoes ontdaan van kostbaarheden. Op straat lopend heeft men de kans, door een verkeerde blik op personen, klappen te krijgen. De heer Buischwater heeft menigmaal gedacht: Waar gaat dit naar toe? Komende uit een tijdperk, vele jaren geleden, toen alles nog heel gewoon en respectvol functioneerde, heeft de heer Buischwater de glijdende schaal in de afgelopen decennia meegemaakt. Van spruitjescultuur naar kebab.

Peter Kuipers Munneke

Waarman was uitgenodigd eens te komen kijken in een volkstuint. Geïntrigeerd keek hij rond en bibberde, van kou en genot. Hij zag een Salon Socialiste en haar Naamloze Vennootschap, die nieuwe rozen plantten. Zij hadden de moed dus nog niet opgegeven, van twee stokrozen er meer te maken.

Vlaardingers motten geen passie voor hun vuilbakkie

Ik hou niet van rommel. Niet op straat, niet in m’n huis en niet in de politiek. Zeker als het gaat om beleid dat iedereen raakt. De gemeenteraad van Vlaardingen heeft een ambitie: Het aantal kilo’s aan restafval verminderen. Dat is goed voor iedereen natuurlijk. Maar de raad heeft wel een klein geldprobleem ... van 12 miljoen euro.

Slaaf Pietje slaaf

Ja, de Sint is weer binnen. Ieder jaar met iets meer tegenzin gaat zijn stoomboot, komende vanuit het zuiden, bij Hoek van Holland hard stuurboord om ter hoogte van Vlaardingen idem bakboord op het centrum af te stevenen. En ook ieder jaar een festijn met iets meer slag of stoot en mediale aandacht.

Burgerlijke vervangingswaarde

Als Vlaardingen visie heeft, moeten het zich op de toekomst richten. Natuurlijk, de vermogende medemens moet ook ergens kunnen wonen, maar dat is maar een kleine groep van de bevolking. Bouw voor iedereen, waarbij Jan Modaal de ruggengraat is. Hij en zijn maatjes hebben in positieve zin de stad gemaakt tot wat het is geworden. Zij horen er ook bij. Zij horen er vooral bij.

Eliminering ener stadscentrum

De Hoogstraat had ooit, voor de totale verloedering en sloop van alles dat Vlaardingen was, een taak. Het was het epicentrum van de stad. Maar goed in de vaart der volkeren is het waarschijnlijk nodig om dingen te herzien.

Ollie B. Bommel naar Vlaardingen?

Ivo Opstelten maakt zaterdag 16 november zijn opwachting bij Plantage Pontier om zijn biografie te promoten. Zijn Vlaardingse fan-base krijgt de kans om huiswaarts te keren met een gesigneerd exemplaar. Plaatselijke neoliberale adepten als wethouder Bart Bikkers en VVD-fractieleden Kees Rijke, Leonie Claessen en Ruben van der Zande zullen ongetwijfeld van de partij (sic.) zijn om - trillend van vreugde - hun met persoonlijke opdracht opgesierde versie in ontvangst te nemen in hun grijpgrage handen. Graaiend met Ruttige glimlach.

Boekje open, oogjes dicht!

Zelf vind ik dat ik te weinig lees, immers van lezen leert men. In dit informatietijdperk is het echter lastig om goed te gaan zitten en een boek te lezen. Zo dacht ook mijn favoriete wethouder blijkbaar; Bart de Leede van GroenLinks. In juli boden wij hem namens ONS.Vlaardingen een boekje aan. Dankzij dit informatietijdperk ontworpen door uw columnist. U kunt zelfs de e-book versie nog altijd inkijken via onderstaande link: https://drive.google.com/file/d/1-0PAnl76rueMe3OO57UiC0xjBmT_3Gnx/view?usp=sharing.

Geachte mevr. Jetten

Beste mevr. Jetten, burgemeester der Stede Vlaardingen en aldus daardoor verantwoordelijke, dat is geen sinecure, dat is heel wat. De eerste vrouwelijke Vlaardingse burgemeester. Dat is nogal wat, zeker voor u.

Goed dat de Hoogstraat zo Kort is

Een prachtig gebaar: De Korte Hoogstraat weer de glans en glamour geven die het verdient. Een hartelijke toejuiching van de heer Buischwater bij dit ongetwijfeld goed doordachte plan. Tenminste dat dacht hij, goedgelovig als hij is. De waarheid werd anders. Wellicht door allerlei glijdende schalen langs elkaar heen bewegend. Zoals het bij een goed gemeenteapparaat gewoon is zijn de dingen uitgevoerd zoals waarschijnlijk niet gedacht en verwacht.

Het tij kan keren

Met het nodige bazuingeschal kondigde wethouder Arnout Hoekstra (SP) in mei 2017 aan dat Vlaardingen financieel weer gezond was. Het college van B&W volledig in euforie van de blijde boodschap, glimlachte mee om het behaalde resultaat.

Meest gelezen:

De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman's ogenblik

Explosieve raad?

Explosieve raad?

Het is al zes uur in de politieke ochtend en nog altijd is er geen moment geweest waarop de gemeenteraad constructief en zonder aanziens des persoons de stad heeft bestuurd. Nog altijd is het hard-tegen-hard. Alsof alle marvelnamen die we kennen, geheel krachteloos: dat wel, bezig zijn elkaar af te maken in plaats van de aarde die Vlaardingen heet, te redden van de totale ondergang.

Morgenavond (donderdag 9 mei, red.) iets na 20.00 uur wordt Frans Hoogendijk voor de derde maal geïnaugureerd. Eenmaal als wethouder en nu voor de tweede keer (node) als raadslid. Dat zal me een feest geven en de indirecte haatcampagne van supertrio Annemiek Jetten, Trol Kegel en Ron Boers lijkt slechts ten dele geslaagd.

Als we Frans mogen geloven zit hij enkel nog in de politieke burelen om ONS.Vlaardingen rijker en volwassener te maken. Als hij in 2022 definitief een punt zet achter zijn korte, maar veelbewogen carrière, is wat hem betreft de maat vol en is zijn missie volbracht. Dan wordt zijn partij geachte een grote knul te zijn.

Hij zal er zeker een sport van maken bovengenoemde drie fel op de huid te zitten en ze in keurige woorden afzeiken waar mogelijk. Het wordt tijd dat Omroep Vlaardingen snel een nieuw digitaal abonnement van de stadscenten (waarvoor ze ook zijn bedoeld) neemt om de thuisblijver om de drie weken te trakteren op ouderwets amusement.

Dat de omroep dit niet doet is evident en lijkt de makke van voorzitter Paul Marseille, die liever 30 uur per week de microfoon ter hand neemt, dan dat hij probeert sponsors te werven. en de omroep een volwaasen gezicht te geven. Als een Donald Trump, die in zijn spaarzame vrije uren moddert, metselt hij eigenhandig met troffel en specie de muur langs Mexico, maar vergeet dat Amerika echte sturing nodig heeft. Zo viert Marseille dagelijks zijn eigen feestje en laat de omroep de omroep. 

Ondertussen is de lokale kijker verstoken van spetterend nieuws en aangewezen op ONS, dat alleen maar herhalingen en reclame uitzendt.

Vlaardingen grossiert nog altijd in gemiste kansen. Aan Frans Hoogendijk de broodnodige taak om ongepaste elementen als genoemde Drie van Vlaardingen een halt toe te roepen, ze aan te spreken op eerder gedane beloften en diepgaand onderzoek in te stellen naar de werkelijke woonplaats van M.

Walman: ‘Ik stap zo naar Mark Weststrate, mijn advocaat.’
Biermaker: ‘Waarom?’
Walman: ‘Ik wil uitzoeken of je omroep, raad en college kan aanklagen voor het niet live uitzenden van zulke goede shows.’

1 commentaar(en) op artikel "Explosieve raad?"

Het lijkt er inderdaad op dat we niet meer mogen mee genieten van de perikelen in de raad. Keek er altijd graag naar om te zien wat er nu weer voor ellende over de stad uit gestrooid zou worden van onze belastingcenten. Want eigenlijk is wat nu van omroep Vlaardingen over blijft weg gegooid geld.

Door: Stef Drop Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen