Zomerfeesten

Zomerfeesten

Als je er op het gemak eens goed over nadenkt is Vlaardingen allesbehalve een saaie zomerstad waar niets valt te beleven, en hijst de ware muzikale stapper zich maar weer van de Westhavenplaats naar ’t Hof of Oranjepark om daar, ongemakkelijk staand op wankele houten vlonders en als het tegenzit tot de enkels in de boerse prut, een duurbetaalde pils uit plastic soldaat te maken.

Zonnige en natte komkommertijd

Zonnige en natte komkommertijd

Ach, de zomer. Dat is het jaargetijde waarnaar we allemaal snakken. Maar eenmaal in volle gang vervloeken we het gelijk een keuterbaas die ressorteert onder het ministerie van Land- & Tuinbouw. Te droog is funest, maar te nat weer niet best. En vergeet de aanstaande wespenplaag vooral niet.

K*tzooi, dat Vlaardingen!

K*tzooi, dat Vlaardingen!

Het is al heel lang geleden dat Vlaardingen een hele goede en daadkrachtige burgermeester heeft gehad. En eigenlijk ook een goede gemeenteraad met mensen die een invoelend geweten hebben en zich inzetten voor de noden van de stad en niet alleen maar met hun eigen ego bezig zijn.

Bierfeest en goed haringweer

Bierfeest en goed haringweer

Waarman had zijn wandellaarzen aan. Geld in zijn zak en lekker genieten van Vlaardingen op zijn best. Nog worden de aantallen van vroeger tijden niet gehaald, maar het Haring- & Bierfeest is op zijn positieve retour. Van oude ambachten en hedendaagse leut. Zo moest de stad altijd kunnen zijn.

Wie Wil Weten Waar Jetten Woont?

Wie Wil Weten Waar Jetten Woont?

Hoe lang of kort is het nog maar geleden dat de vierjaarlijkse flyer met de titel Uw gemeenteraad, nota bene uitgegeven door de gemeente Vlaardingen, bol (35 stuks) stond van raadsleden, hun adres met postcode, een telefoonnummer, het e-mailadres en een pasfoto alsof de wereld enkel uit zonneschijn bestond.

Meest gelezen:

De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman's ogenblik

Explosieve raad?

Explosieve raad?

Het is al zes uur in de politieke ochtend en nog altijd is er geen moment geweest waarop de gemeenteraad constructief en zonder aanziens des persoons de stad heeft bestuurd. Nog altijd is het hard-tegen-hard. Alsof alle marvelnamen die we kennen, geheel krachteloos: dat wel, bezig zijn elkaar af te maken in plaats van de aarde die Vlaardingen heet, te redden van de totale ondergang.

Morgenavond (donderdag 9 mei, red.) iets na 20.00 uur wordt Frans Hoogendijk voor de derde maal geïnaugureerd. Eenmaal als wethouder en nu voor de tweede keer (node) als raadslid. Dat zal me een feest geven en de indirecte haatcampagne van supertrio Annemiek Jetten, Trol Kegel en Ron Boers lijkt slechts ten dele geslaagd.

Als we Frans mogen geloven zit hij enkel nog in de politieke burelen om ONS.Vlaardingen rijker en volwassener te maken. Als hij in 2022 definitief een punt zet achter zijn korte, maar veelbewogen carrière, is wat hem betreft de maat vol en is zijn missie volbracht. Dan wordt zijn partij geachte een grote knul te zijn.

Hij zal er zeker een sport van maken bovengenoemde drie fel op de huid te zitten en ze in keurige woorden afzeiken waar mogelijk. Het wordt tijd dat Omroep Vlaardingen snel een nieuw digitaal abonnement van de stadscenten (waarvoor ze ook zijn bedoeld) neemt om de thuisblijver om de drie weken te trakteren op ouderwets amusement.

Dat de omroep dit niet doet is evident en lijkt de makke van voorzitter Paul Marseille, die liever 30 uur per week de microfoon ter hand neemt, dan dat hij probeert sponsors te werven. en de omroep een volwaasen gezicht te geven. Als een Donald Trump, die in zijn spaarzame vrije uren moddert, metselt hij eigenhandig met troffel en specie de muur langs Mexico, maar vergeet dat Amerika echte sturing nodig heeft. Zo viert Marseille dagelijks zijn eigen feestje en laat de omroep de omroep. 

Ondertussen is de lokale kijker verstoken van spetterend nieuws en aangewezen op ONS, dat alleen maar herhalingen en reclame uitzendt.

Vlaardingen grossiert nog altijd in gemiste kansen. Aan Frans Hoogendijk de broodnodige taak om ongepaste elementen als genoemde Drie van Vlaardingen een halt toe te roepen, ze aan te spreken op eerder gedane beloften en diepgaand onderzoek in te stellen naar de werkelijke woonplaats van M.

Walman: ‘Ik stap zo naar Mark Weststrate, mijn advocaat.’
Biermaker: ‘Waarom?’
Walman: ‘Ik wil uitzoeken of je omroep, raad en college kan aanklagen voor het niet live uitzenden van zulke goede shows.’

1 commentaar(en) op artikel "Explosieve raad?"

Het lijkt er inderdaad op dat we niet meer mogen mee genieten van de perikelen in de raad. Keek er altijd graag naar om te zien wat er nu weer voor ellende over de stad uit gestrooid zou worden van onze belastingcenten. Want eigenlijk is wat nu van omroep Vlaardingen over blijft weg gegooid geld.

Door: Stef Drop Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen