De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Tejo Buischwater jaloers op Schiedam

Eigenlijk te gek voor woorden

Eigenlijk te gek voor woorden

Het is toch allemaal voor een eenvoudige burger niet echt meer bij te houden. Waar duidelijkheid nodig is worden er, door het college verschillende dikke rookgordijnen opgetrokken die de goedwillende burger en de door hem verkozenen in een ontoelaatbaar niemandsland plaatst. Men krijgt, als goedwillende raad een hand toegestoken als vertrouwensmiddel en gaat met een aantal lieden, college en gemeenteraadsgerelateerd vol vertrouwen om de tafel zitten en van die hand worden er dan achter de rug van de overleggenden simpel de vingers afgerukt. Einde overleg, wantrouwen en weer een beschamende voorstelling aan de lange lijst toegevoegd.

Daar zit volgend de heer Buischwater het probleem. Achterkamertjes politiek, dubbele agenda’s, machtsmisbruik. De heer Buischwater ziet het duidelijk voor zich. Een zich verkneukelend gezelschap van wethouders die in hun eigen grootheid denken het beter te weten en de raad in hun onderbroek en hun respectievelijke slip laten staan. Hoe kan je in godsnaam besturen als je geen eenheid bent, als je elkaar, als bestuur van een stad, en dat is een vertrouwens- positie niet verteld van de hoed en de rand en samen een gemeente die het zo nodig heeft er weer bovenop probeert te helpen.

Vlaardingen is in zeer grote nood, niet van deze tijd maar al een hele poos. Volgens de heer Buischwater is een van redenen dat er, in der tijd heel veel gelden besteed zijn aan vele onvolwaardige projecten Vlaardingen onwaardig en er een aantal zeer broodnodige dingen over het hoofd gezien zijn. Wat de ondernemers, een belangrijke sector in het Vlaardingse betreft kan de heer Buischwater duidelijk zijn. In de ogen van het dagelijks bestuur zijn zij niet een belangrijke factor en is een vorm van medewerking aan deze, voor Vlaardingen zeer belangrijke sector een afgesloten dossier. Een belachelijk besluit. Een stad leeft op zijn ondernemers, daar moet je zuinig op zijn en niet wegzetten als een lastig volkje.

De heer Buischwater zegt het niet graag en eigenlijk is het moeilijk uit de bek te krijgen maar hij is heel erg jaloers op Schiedam. Daar lukt het wel om de diverse neuzen een kant op te krijgen. Waar in Vlaardingen alleen maar geouwehoerd wordt en men op de diverse zetels geplakt zit, onmachtig het grote geheel te zien is men daar daadkrachtig bezig en met het gewenste resultaat.

Geacht College, u zijt ongetwijfeld een leuk ploegje en heeft het naar enorm uw zin. Het is natuurlijk niet niks, zomaar tot wethouder gebombardeerd te worden zonder kennis en kunde met alleen maar uw fractie ervaring, wat dat ook maar betekend. Met die bagage bent u, volgens de heer Buischwater absoluut niet in staat het tij te keren. De duale gedachte is u absoluut vreemd is al vele malen gebleken. Ongetwijfeld in uw eigen gedachte-wereld denkt u een onmetelijke bijdrage te leveren in een oplossing Vlaardingen in de vaart der volkeren weer een plaats te geven waar het hoort, maar echter de resultaten zijn mager, eigenlijk zijn er tot nu toe geen resultaten en ze zullen er ook niet komen als u zo doorgaat. U beheert eigenlijk een failliete gemeente en kan zonder goedkeuring van de Provincie niet functioneren. Wat is uw meerwaarde dan nog?

In uw verregaande eigenwijsheid om niet samen met uw raad een oplossing te zoeken en uw zekere onwil daarin zal het Vlaardingse geen goed doen en alleen maar erger doen verslechteren. De heer Buischwater weet niet hoe u de Vlaardingse geschiedenis wilt ingaan maar als u op dit niveau zo doorgaat zal dat waarschijnlijk zwart afgelakt zijn.

Eerlijkheid is een groot goed, dat verwacht de gemiddelde burger van zijn bestuurderen. Een correcte en veilige samenleving. U kan en bent verplicht dat te bieden. De raadszaal heeft hele grote ramen, trek die vieze vitrage er eens af en kijk eens naar buiten, daar gebeurd het allemaal, daar wonen uw burgers, daar wonen en wachten alle inwoners op een mooie samenleving, en dat al heel erg lang. Erg lang wachtend op een ernstige duidelijkheid door u geboden.

De heer Buischwater wenst de heer Eenhoorn, als eerste burger heel veel sterkte en hoopt dat hij het zooitje ongeregeld het juiste pad kan wijzen want Vlaardingen en zijn inwoners verdienen dat als geen ander. Het is alleen jammer dat u dat maar een korte tijd kan doen als zijnde interim. Onder uw vleugels zal er een nieuwe burgemeester moeten worden verkozen. Uw invloed daarop is er geen maar misschien kan u stiekem nog wat adviezen geven aan de diverse lieden die daarmee behept zijn. Het zou de heer Buischwater een gerust gevoel geven.

 

Zoals daar te zijn gezegd,

T. Buischwater. pg

Oprecht liefhebber.

Tunnelvisionair bij uitstek.

Ontwerper van de Zilveren Vlaardingse haringspeld.

Zoals een oud Chinees spreekwoord zegt, Zolang men de waarheid niet zegt kan er geen recht geschieden.

 

 

3 commentaar(en) op artikel "Eigenlijk te gek voor woorden"

wil graag met schrijver een kopje koffie drinken en bespreken hoe er opbouwend positief geschreven kan worden .

Door: Han Raeijmaekers Op:

Zeer goed waargenomen en geschreven! Bravo! Misschien dat er raadsleden zijn van deze coalitie, die hun wethouder hier ook voor op het matje roepen! Leg verantwoording af! In het openbaar

Door: Beja Kluiters Op:

Beste heer Raemaekers. Uw wens een kopje koffie met mij te drinken is in deze geen optie. De heer Buischwater is wars van koffie, alleen in de zeer vroege ochtend en is daarbij niet aanspreekbaar. Wat er opbouwend positief geschreven kan worden is iets wat u zelf dient te doen. De heer Buischwater signaleerd en schrijft op wat er in zijn beleving gebeurd. En dat is al erg genoeg.

Door: Tejo Buischwater Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: