De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman's ogenblik

Doos dildo’s van € 266.666?

Doos dildo’s van € 266.666?

Waarman vindt op zijn tijd een al-dan-niet belegen grap een prima uitgangspunt voor bijvoorbeeld een column. Het betekent dat de actualiteit weleens in het gedrang komt, maar - net als een pas geschoten hert - dat de kwaliteit van het gebodene er door dit journalistieke verstervingsproces deerlijk op vooruit gaat.

De sociale media stonden er niet bol van. Maar dat ex-raadslid van Trots […] administrateur Reinald D. en zijn muze in het kwaad Anthea D.-R. wegkomen met een taakstraf van 240 uur na het wegsluizen van circa € 800.000 tart elke realiteitszin. Er zou geen gevangenisstraf zijn uitgedeeld omdat het paar een legbatterij aan DNA-gebonden kroost in huis heeft.
   Huidig wethouder Jacky Silos (CDA) krijgt hierbij van Waarman een vrijbrief het vakantiebudget boetevrij illegaal aan te vullen en voor zijn part schraapt ze elke kas van om het even welke VVE tot de laatste cent leeg.
   Opruiend? Hoe zo! Maakt niet uit wat je doet, staat toch geen straf op.

Op vrijdag 4 januari een nieuw bericht op Teletekst dat Waarman verfrist aan het denken zette. Het betrof hier immers een nieuw jaar. De boodschap luidde:

Tegen de vijf mensen die in oktober bij het Flevolandse provinciehuis een pakketje legden, heeft het OM een taakstraf van 80 uur geëist en een voorwaardelijke celstraf van een maand.

De vijf zeiden bij de behandeling van de rechtszaak dat ze met het pakketje wilden protesteren tegen het afschieten van herten in de Oostvaardersplassen.

In de doos zaten een besmeurde knuffel, een plastic zeis en een dildo met de naam van de gedeputeerde. Het seksspeeltje moest uit de doos floepen als die werd geopend.

Het centrum van Lelystad was door de vondst van de doos urenlang ontregeld.

Kortom 240 uur taakstraf voor aantoonbare verduistering van € 800,000 van een hele trits gedupeerden, staat gelijk aan de taakstraf voor het neerleggen van drie dozen vunzige trivia.
   Die 80 uur taakstraf vertegenwoordigen op die manier een doos […] ter waarde van liefst € 266.666. Die dildo’s (een genotsmiddel, dus BTW van 6 naar 9%) zijn anders aardig aan de prijs geraakt.

Wie zo van de leg raakt van een open floepende doos waarin wat trivia, kan zich beter verre houden van: de Wallen, de Schildersbuurt, Wagh el Birket, Avenue Lalla Yacout, Pattaya, de Aarschotstraat, Reeperbahn, Quartier Pigalle, v/h Hardebollenstraat, Calle Luna, Malmskillnadsgatan, Zona Rosa, Combat Zone, Venus Alley, Tenderloin of de ehemalige Joy Division.
   De lezer begrijpt dat Waarman een beperkt vakantiebudget heeft en dat Waarvrouw, sinds hun bloeiend samenzijn, het een en ander in de melk te brokkelen heeft als het om gezamenlijke besteding ervan gaat.

Aangezien Waarman Teletekst een onuitputtelijke bron van vermaak vindt hierbij nog een korte mededeling met een verborgen seksueel tintje?

Vier Skiërs worden in de Noorse regio Troms vermist nadat ze door een lawine werden overvallen. Het zijn drie Finnen en een Zweedse vrouw. Gisterenavond … et cetera.

En de lezer gelooft dat dit kwartetje slechts uit was op een ordinaire glijpartij waarvan het hoogtepunt aan het begin lag? Welnee, dit was een pure latrelatie. Niks meer, niks minder.
   De Hoogste Chef van de Stad zou beter eens een weekje gaan skiën met het college an de wat raadsleden.

1 commentaar(en) op artikel "Doos dildo’s van € 266.666?"

Meesterlijk geschreven, mijn complimenten.

Door: Willem Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: