De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Tejo Buischwater maakt zich zorgen

Dom volk

Dom volk

Het gedrag in deze tijden van onbehoorlijke nood stuit de heer Buischwater ernstig tegen de borst. Wij blijken een zeer dom volk te zijn. De heer Buischwater heeft altijd gedacht dat wij, als Nederlanders een zeer betrokken gemeenschap waren.

Diverse Wereld en Europese kampioenschappen, Olympische spelen, het songfestival, noem maar op. Wij waren één volk en samen sterk. En toen kwam Corona niet in de vorm van een biertje maar in de vorm van een heel erg geniepig en dodelijk virus. En wat doet dat met een hele bevolkingsgroep?
   Aan de ene kant denkt men een probleem te hebben en gaat als een dolle allerlei overbodige dingen doen. Toiletpapier en allerlei dingen die men nodig acht in een crisisgevoelige situatie op een zeer asociale manier tot zich nemen, geen rekening houdende met de aanwezige medemens. Aan de andere kant meet men zich een houding aan van "wat kan mij gebeuren" en loopt gezellig groepsgewijs het strand en de verschillende natuurgebieden e.d.  op.

Dood door schuld, de heer Buischwater vindt dat een zeer beladen term maar  eigenlijk in deze wel van toepassing. Als je de regels niet in acht neemt is dat helemaal geen raar gegeven. De heer Buischwater heeft zich in een huiselijke omgeving teruggetrokken en wil geen enkel contact, hoe dan ook. Kinderen en kleinkinderen via Face time of ander digitaal geweld; meer ook niet. De heer Buischwater  heeft een buurman die nu niet coronabestendig is opgenomen.
   Het komt dichtbij, heel dichtbij. Een sluipend gegeven. Ware het oorlog, dan kon het gevaar herkend worden door wapentuig. Maar dit is niet te herkennen, sluipend, stiekem, onverwacht en niemand wordt uitgesloten.

De geadviseerde anderhalve meter is niet genoeg, zeer zeker niet in een supermarkt. Men loopt door elkaar de verschillende vakken te bezoeken en vergeet in de hebberigheid van zijn doen afstand te nemen. Een complete Lock Down zou een oplossing kunnen zijn met alle gevolgen van dien.
   Bedrijven vallen om, ontslagen zullen volgen en voor velen zal dat een grote ramp zijn. Maar we zijn, als land meerdere malen een grote crisis doorgekomen en dit zullen wij, met een aantal grote littekens ook overleven.
   Alleen een groot aantal mensen snapt jammer genoeg de ernst van de situatie in deze niet. Voor deze mensen geeft de heer Buischwater de raad lees eens een krant, handmatig of digitaal, kijk eens naar het Journaal en begrijp nou eens de situatie, waarin wij als land verkeren en dat jij niet het belangrijkste bent maar dat er in de wereld heel veel mensen wonen die ook belangrijk zijn en die het zelfde leven willen hebben als jij.
   Dat noemen ze je medemensen. Wees daar zuinig op.

Zoals daar zijn gezegd,

Tejo Buischwater.
Tot nu toe corona vrij.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker