De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman's ogenblik

De Afrekening

De Afrekening

Waarman vindt het huidig lokaal politiek niveau getuigen van grote onvolwassenheid. Het noopte hem ertoe zijn ganzenveer schoon te vegen, de inktpot te sluiten en te wachten op beter tijden.

Vanuit literaire hoek kreeg hij bijval. Niet alleen werd hem duidelijk dat politici in alle tijden onkundige egoïsten zijn, ook dat zij gelukkig met beperkte houdbaarheid hun malle stadse fratsen vertonen.

Sjöwall & Wahlöo hakten in de jaren 60 en 70 al in op bestuurderen (Bron: Jos Werkman) en hun verfoeilijke daden. Een voorbeeld?

In de Terroristen (1975) heeft een meisje de Zweedse minister-president neergeschoten. Zegt politieman Nöjd tegen hoofdrolspeler Martin Beck: “Ik wil niet zeggen dat ik tot zijn bewonderaars behoor … Binnen een half uur hebben ze een andere die net zo is.”

Trevanian heeft het in zijn De Plee Killer (1973) over: “Maar zo te zien maakt u zich niet overmatig druk over de verkiezingen.” “Het is moeilijk je erover op te winden als ’t gaat om de keus tussen een idioot en een schurk.”

Of iemand van de schrijvers eerder kennis had gemaakt met Vlaardingen is onduidelijk. Niet altijd is de Schelvispekelenclave immers middelpunt der aarde geweest.

Hij kwam jong, deed jong en ging jong. Nog voor de strijd losbarstte zit hij al aan boord bij DFDS richting politiek buitenland. Het gaat niet zoals Arnout Hoekstra wil en dus gooi je gelijk het bijltje erbij neer. ‘Wat nou strijd? Dat is voor dinosaurussen als Remi Poppe,’ je hoort het hem al zeggen.

Maar het ware woord is de geldelijke ongelijkheid waarvan volgens Arnout sprake is. Onlangs kreeg ex-raadslid Reinald D. voor het verduisteren van circa 800.000 euro de somma van 240 uur werkstraf.

Wie een beetje kan rekenen komt op een uurtarief uit van circa 3.333,33 euro per uur. Hiervan hoef je kennelijk niets af te dragen aan de fiscus, terwijl de SP 50% afsnoept van je wedde.
   Om niet openlijk in huilen uit te barsten trok Arnout zijn plan en wilde liefst in 2018 richting Brussel/Straatsburg. Hiervoor stond hij al eerder op die lijst, op plek 26.

Zo’n acht jaar terug liet Arnout zich op het terras van Café de Waal ontvallen dat de SP niet hield van het compromis en daarom uit om-het-even welke te vormen coalitie stapte. De SP duldt geen compromissen en kun je best uitleggen als een milde vorm van dictatuur. Hij zal de opmerking ongetwijfeld als een leugen afdoen. Net als ex-wethouder Hans Versluijs/Versluys die indertijd mededeelde dat een ondertunnelde Marathonweg grofweg 35 miljoen kosten zou.

Nu de SP zich opmaakt voor klassieke strijd en de oorlogskleur tomatenrood agressief op hun kakesement, wangen en voorhoofd prijkt, lijken na een klein jaartje stadsbesturen Nieuwe Stijl alle goede voornemens alweer verdwenen.
    Dat ONS.Vlaardingen de strijdbijl aan het opgraven is zal duidelijk zijn. Maar dat ze zichzelf direct een arm afhakte (Zie: Lijst Boers) viel buiten verwachting. Wanneer die indianenbijl het scharlakenrood, appelvormig besvruchtje klieft blijft nog even koffiedikkijken.
   Anders wordt het wachten tot de volgende verkiezingen van 2022. Tot dan.

2 commentaar(en) op artikel "De Afrekening"

Bron Jos Werkman? Leg uit ik ben benieuwd

Door: T.Buischwater Op:

Heb je een link naar de uitspraak in de zaak tegen Don voor me? Het verbaast me te lezen dat hij niets hoeft terug te betalen als de werkstraf gedaan is

Door: Pollie Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: