De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman's ogenblik

Bierfeest en goed haringweer

Bierfeest en goed haringweer

Je drinkt een biertje, je hapt een haring, je danst op K’BAM!, je lacht naar iedereen, je geniet van het Haring- & Bierfeest.

Waarman had zijn wandellaarzen aan. Geld in zijn zak en lekker genieten van Vlaardingen op zijn best. Nog worden de aantallen van vroeger tijden niet gehaald, maar het Haring- & Bierfeest is op zijn positieve retour. Van oude ambachten en hedendaagse leut. Zo moest de stad altijd kunnen zijn.

Waar je in het centrum ook je oog te kijken en je oor te luisteren legde was er sfeer. En maar één klein discussiepuntje. Want waarom aan de kant van het Liesveld en halverwege de Brede Havenstraat een Checkpoint Charlie?
   De plaats waar je je elders in de "buitenwijken" gekochte drankje (mét en zónder alcohol in plastic verpakt) direct moest leegdrinken of wegmikken. Raar. Zeker als je meerekent dat wie via de Smalle Havenstraat de Westhavenkade betrad vrij spel had. Om van andere routes nog maar te zwijgen. Dit laatste omdat het Waarman op die plaatsen niet is opgevallen. Te zeer in beslag genomen door alle moois.

Het Haring- & Bierfeest verdient een prijs. Zeker na zessen een bruisend feest zoals in stadse slogans al jaren gebruld, maar zelden gerealiseerd. Na, vanwege hitte, de dagbesteding (op zaterdag) op strand of aan een meer te hebben doorgebracht, liep einde middag de Westhavenplaats c.s. gezellig vol.

Er werd gedanst en iedereen had het naar zijn of haar zin. Waarman pinkte zelfs een traantje weg bij het zien en meebeleven van zoveel stads geluk. Dat het hem opviel dat wederom niet al te veel politici het vrolijke strijdtoneel aandeden vond hij van een meteorologische en vakantionele bijkomstigheid. Het deed hem voor één keer de schouders ophalen en de criticaster feestte onbekommerd verder.

1 commentaar(en) op artikel "Bierfeest en goed haringweer"

Je bedoelt waarschijnlijk Haring en Bandietenfeest. 3 euro voor een biertje uit een plastic bekertje. Goed gedaan om het volksfeest toch vooral voor iedereen toegankelijk te maken. Met name de minima. De volgende stap zal waarschijnlijk zijn dat de prijs van een muntje bij het zomerterras ook 3 euro zal gaan kosten. Ik zou zeggen. Gemeente, organisatie en horeca, goed gedaan en op naar de 3,50. Was eigenlijk van facebook af maar hiervoor toch even terug. Ben weer weg doei

Door: Aad van 't Hof Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: