De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Lekker eten van alle dagen en tijden

Traiteur de Culinair 20 jaar

Traiteur de Culinair 20 jaar

Het verzinnen, boodschappen doen, koken en de afwas die alle voorafgaande en afsluitende gangen rond een copieus maal normaal gesproken kenmerken, die de smaakpapillen van opwinding doen juichen als ze stembandjes hadden en lustopwekkende opwinding teweegbrengen als je thuis lekker aan het eten bent, staan in geen verhouding tot het snel halen, weinig sjouwen, geen gasverbruik en ook geen afwas als je jezelf en je naasten trakteert op iets van de uitgebreide menukaart van Traiteur de Culinair.

Deze openingszin op zich is al een mondvol, maar om kort te gaan: Traiteur de Culinair bestaat 7 maart 20 jaar; een porseleinen jubileum en het vieren met de trouwe en andere klandizie meer dan waard en het lezen van een lange zin stilt geenszins de lekkere trek; laat dat duidelijk zijn.

Het feest van de plezierige verjaring wordt geheel 2020 per week breed uitgemeten met gerechten van toen; een culinaire Memory Lane waarin tong en verhemelte strijden om de hoogste smaakbeleving. Dus: de hardlopers van toen vanaf aanstaande zaterdag 7 maart bij toerbeurt en opnieuw op je bord.

Na een korte periode van niet tastbaar, maar geestrijk verzinnen, ging op 1 december 1999 de eerste schep de toen nog virtuele 10 liter pan in; de inschrijving bij de K.v.K. verbeeldde deze stap. Traiteur de Culinair was, nu nog enkel op papier, een feit. De tijd van praktisch handelen was aangebroken.

Een eigen winkel beginnen, met in het kielzog een uitgelezen catering, is een avontuur waarvan de afloop ongewis is. Zoals bij elke zaak, natuurlijk. Het geluk van Traiteur de Culinair was en is en zal altijd zijn dat administratieprinses Sylvia en keukenprins en Danny van Velzen elkaar hebben. Hierdoor zijn de taken verdeeld en blijven sfeer en kwaliteit optimaal.

Maar, zoals romantici al jaren beweren, van de liefde alleen kun je niet eten. Dus is een zakelijk strak plan een belangrijk ingrediënt van het geestrijk voedsel dat Traiteur de Culinair is en maakt. Er kwam een winkel en achterin, naast een uitgebreid magazijn, een almaar moderner keuken en een toenemende hoeveelheid personeel. De opening kenmerkte zich, klanten van het eerste uur weten dit nog als de dag van gisteren, met een met oranje zeil afgeplakt raam.

Wie een keuken heeft en een winkel, weet dat het verzinnen van aansprekende gerechten een belangrijke taak is. De klant moet kunnen kiezen, de menukaart een luxeprobleem omdat alles smaakvol is. Het werd een geestelijke oriëntatietocht in een Vlaardingen dat twee decennia terug buiten shoarma en de oosterse keuken culinair niet veel voorstelde.
   De insteek had met veelal vleesgerechten direct succes. Vandaag-de-dag is er meer en meer aandacht voor de vegetarische lekkerbek, die komt hier nu ook volop aan zijn en haar trekken.

Het verkopen van eten is één ding, het verpakken ervan een tweede. Van tempex bakjes en papieren zakken naar een geheel eigen en herkenbare lijn met steeds meer oog voor het milieu; dat is nog altijd Traiteur de Culinair.
   ‘We willen ons steentje bijdragen aan een beter milieu, zonder dat de kwaliteit van het eten hieronder lijdt,’ aldus Sylvia en Danny, ‘de niet altijd even goedkope verpakking maakt inmiddels duurzaam deel uit van de maaltijd als geheel.
   Zo zijn er altijd aandachtspunten; groente die moet geseald, een efficiënt ingerichte keuken met nieuwe apparatuur, een bus met equipment zodat de enige jaren later gestarte catering van huis naar de klant alles en op temperatuur kan afleveren.

Een onderneming als Traiteur de Culinair beginnen betekent beurzen en het internet afstruinen op nuttige noviteiten en veel investeren, want wie mooi en effectief wil zijn moet daar tijd en geld insteken. Het heeft Traiteur de Culinair geen windeieren gelegd en de groei gaat gestadig. Het heeft dit kindje van Sylvia en Danny gemaakt tot wat het momenteel is: een druk beklant afhaalpunt en geliefd cateraar, die je vaak tegenkomt in en buiten Vlaardingen.
   Dat je groeit roept vragen op. Want: wil je blijven wie je bent of ga je op zoek naar een andere extra locatie en stort je je op andere culinaire initiatieven? Een goede ondernemer is ook na de boekhouding nog lang niet klaar. Niet alleen regeren is vooruitzien.

Feestjaar
Wie de winkel binnenstapt ziet op de vitrine de menukaart, herkenbaar en met een rode culinaire speldenprik voor het gerecht dat die week de Memory Lane naam geeft. Dat gaat 20 weken door, waarna de heerlijke cyclus zich herhaalt. En omdat een jaar meer weken telt dan 40, is er de laatste weken nogmaals de toppers van de toppers van toen. Snap je het nog?
   Op de website staat wat er allemaal te krijg is, wanneer de traiteur open is en nog veel meer.

Wie nu dus eens niet wil nadenken over de boodschappen, et cetera, of met vrienden of familie gebruik wil maken van de, in kwaliteit en uniciteit, verrassende catering, die is goed af met een blik op de website.
   Rest ons vanuit hart en maag een feestelijk gebruld: ‘Van harte en nog vele jaren!’

Wie jarig is trakteert … met een winkelactie
Van 8 t/m 13 maart krijg je ieder afhaalgerecht een gratis dessert. Dit lekker extraatje geldt niet voor magnetron- en ovenschotels die koud worden meegenomen of voor de catering. 

Traiteur de Culinair
Billitonlaan 14
3131 LK Vlaardingen

Telefoon: 010-234 17 97
Website: www.traiteurdeculinair.nl

1 commentaar(en) op artikel "Traiteur de Culinair 20 jaar"

Ook al 20 jaar onze cateraar en organisator van onze feesten. Nooit een ander!

Door: Bert Roubos Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker