De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Drukte van belang

Renewi houdt open dag

Renewi houdt open dag

We doen er allemaal aan mee: afval creëren, en zolang er bedrijven zijn als Renewi is dat geen probleem. Renewi heeft sinds enige tijd een Vlaardings filiaal, een epicentrum van recyclingwerkzaamheden. Hiermee is de term afval van een achterhaalde taalkundigheid, want Renewi maakt van oud, nieuw.

Dat je van iets wat is gebruikt, en in Vlaardingen is dat veel hout en hout gerelateerde producten als spaanplaat, pallets en wat al niet meer, een nieuw product maakt is ietsje bezijden de waarheid. Renewi maakt van 90% van alle ingezamelde afvalstoffen halfproducten (houtsnippers) die als grondstof dienen voor spaanplaat, die aan de basis staan van weer iets echt nieuws.

Van oud glas wordt nieuw glas gemaakt, en bedrijfsafval ziet het leven weer als Icopower Energiepellets en ook papier, kunststof en metaal krijgen een herkansing.

Om alle processen te stroomlijnen is aan kruiwagen niet genoeg. Naast alle mankracht heeft Renewi circa 80 vrachtwagens en 8 shovels/kranen/shredders. In de werkplaats zorgen monteurs middels dagelijks onderhoud en kleine reparaties (ook: containers) dat deze machinerie blijft draaien en functioneren.
   Dat alles hand-in-hand gaat met mens, maatschappij en milieu mag geen twijfel wekken en wie een rondje over het bedrijfsterrein maakt weet dat dit geen holle kreet is..

Om stadgenoten en andere geïnteresseerden een kijkje in deze keuken te geven organiseerde Renewi voor de tweede keer een open dag. Eentje die druk werd bezocht en waar jong en oud op speelse wijze kennis maakte met alle bedrijfsmatige processen. Wie nog even tijd heeft: de open dag is nog tot 15.00 uur deze middag. Er is van alles te doen en gesecondeerd door een vers bakje koffie of thee en een poffertje, alsmede speeltjes en leuke uitdagingen ligt een welbestede middag nog (even) in het verschiet.

En ook voor wie niets heeft met afval valt er genoeg te zien en te beleven. Immers je hebt mooie verborgen hoekjes waardoor je de Waterweg als de pittoreseke economische buurman kunt zien die het dan ook is. Geduldig kabbelend een mooi fotomoment. En voor de scherpe geest, die zich afvraagt of er ook kattenbakvulling van alle gerecyclede materialen wordt gemaakt ... lopen er genoeg medewerkers die op elke (dus ook deze) vraag een passend antwoorde hebben.

Renewi locatie Vlaardingen
Kreekweg 80
3133 AZ Vlaardingen

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: