De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Stroomopwaarts opent Het Opleidingshuis

LTS en LHNO terug van weggeweest

LTS en LHNO terug van weggeweest

Hoera, de LTS en de LHNO zijn er weer! Na in 1992 te zijn opgegaan in vbo en weer 7 jaar later het vmbo, zijn Ambachtsschool en Huishoudschool weer helemaal terug. Althans, in de regio Rotterdam en natuurlijk in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis, zijnde de basis van Stroomopwaarts.

In een tijd waarin het functioneren van de organisatie en de beloning en vier bijbanen van directeur Desirée Curfs voer zijn voor pers en sociale media, gloorde afgelopen middag een lichtpuntje op de scheefzakkende Toren van Stroomopwaarts. Het Opleidingshuis werd officieel voor geopend verklaard.

Werd het werken met de handen qua opleiding een ondergeschoven kindje, met alleen maar “hersenen” kom je toch een belangrijk deel tekort. Initiator Martin van de Merwe ventileerde het idee: Een (korte) opleiding die mensen in de basis klaarstoomt voor het werkzame leven.
   Dit idee werd door Stroomopwaarts en de onderwijsinstellingen Lentiz, Zadkine en het Albeda College opgepikt. Het Opleidingshuis kreeg handen en voeten en donderdag 5 maart was de opening een feit.

Ook naar Het Opleidingshuis?
Wie ingeschreven staat bij Stroomopwaarts meldt zich bij consulent of assessmentcentrum. Dan een intakegesprek en een 3-6 maanden durende opleiding, gevolgd door een bedrijfsstage plus tot slot een toets of examen.
   Is dit traject naar volle tevredenheid volbracht, dan krijgt de leerling een praktijkverklaring of basisdiploma en dan kunnen de handen uit de mouwen; er moet worden gewerkt.

In grote lijnen worden leerlingen geconfronteerd met gevoel voor arbeidsverhoudingen en wordt een beroep gedaan op het doorzettingsvermogen. Dit in combinatie met nauwkeurigheid in werken, communicatie op de werkvloer, zelfstandigheid en het opdoen van vaktechnische vaardigheden.
   Dat van de kandidaat enige flexibiliteit en het nakomen van gemaakte gezamenlijke afspraken lijkt logisch, maar vormt niet zelden een hinderpaal.

Welke vakgroepen zijn er?
Er is voor elk wat wils, ongeachte de sekse. De leerlijnen of branches waarin Het Opleidingshuis les geeft zijn: Transport en Logistiek, het Groen, Zorg en Dienstverlening, Metaal en Techniek, Sloopwerk.

Het betere handwerk lijkt hiermede regionaal in volle glorie hersteld. Het zou goed zijn als op landelijk niveau dit initiatief wordt opgepikt en LTS en LHNO, met modern jasje, dat wel, opnieuw het levenslicht gaan zien.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker