De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Spelen met een dak boven je hoofd

Game Plaza vult leemte

Game Plaza vult leemte

Omdat de jeugd buiten weinig gelegenheid heeft tot Vlaardings vertier, is Game Plaza sinds 20 december j.l. een welkome aanvulling om de verveling tegen te gaan. Met welk doel spelen jong (en oud) aan kleurrijke glazen objecten? Ten eerste om je lekker te vermaken en daarbij kan de volhouder machtig mooie prijzen winnen.

Game Plaza is net open en het is overdag nog rustig.  Een prettig muurtje van gekleurd licht en een kakafonie aan spelletjesgeluid vullen de circa 120 m2 metende spelletjeshal. Achter de balie Jennifer Kanters, Rotterdams van origine en door regelmatig bezoek met haar kinderen aan de bioscoop van Vue Vlaardingen geattendeerd op een mooie leegstaande plaats.

Hiervoor was Jennifer Kanters assistent van de directie bij een PR-bureau: ‘Van huis uit ben ik gevuld met ondernemersbloed. Dat ging steeds sneller stromen en toen ik deze ruimte zag ben ik in de pen geklommen en heb een ondernemersplan gemaakt. Daarmee ben ik naar de bank gegaan en binnen de kortste keren had ik toestemming om te starten.’

Jennifer heeft veel onderzoek gedaan tot ze een wensenlijst had waarop de in haar optiek meest leuke en spannende spellen. Dat onderzoek bestond er veelal uit dat internet werd afgestruind, en met de kinderen, immers de grootste doelgroep, bezocht ze menig speelhal. Alle opgedane impressies bundelde ze en zo ontstond Game Plaza.

Alle apparatuur en spellen heeft ze betrokken bij Game Castle uit Rijen. Een bedrijf met ruim twee decennia ervaring en, is duidelijk, een meedenkende partner.

Het idee van Game Plaza is niet nieuw. ‘In de jaren 70 had je in Amerika de zogeheten Arcade Hallen. Die raakten snel in zwang en stonden bekend om met name de flipperkasten en de Pacman-spellen. De opzet is hetzelfde, de uitvoering van vandaag. De speelhal 2.0 is aan een revival bezig en tref je vrijwel in alle grotere steden.’

Kaartje kopen en spelen maar
Wie wil spelen koopt aan de balie bij Jennifer of een van haar twee collega’s, een Game kaart, die kost een € 1,- en blijft je eigendom. Hierop zet je je speeltegoed en dan is het … spelen maar. Om te kunnen spelen hou je Game kaart voor de gekleurde swiper en voor een bedrag van € 0,29 kun je al spelen. De vaste klant of VIP’er geniet 10% korting.

Je kunt spelen voor het spel, maar bij Game Plaza kun je ook prijzen winnen. Bij de meeste automaten kan je tickets winnen. Deze kun je inwisselen voor leuke prijzen. Dat varieert van een rubberbal (10 punten) tot aan Playstation VR met 5 spellen (62.500 punten) toe. Het geeft ieder spel een extra dimensie.

Bij Game Plaza waan je je op de kermis. Sommige spellen als de grijper en de muntenschuiver komen dan ook bekend voor. De behendigheidspelen zijn er in diverse smaken. Van zombies te lijf gaan met een koude waterstraal tot aan een circuit ronden op de motorfiets of gezeten in de auto. Ook kun je blokken stapelen en …

Feestje?
Jennifer Kanters heeft direct ook de combi-party’s omarmt. Kun je half uurtje gamen en daarna naar Vue of McDonalds. Op de site vind je alle informatie. De eerste klant die hiervan, met veel plezier, gebruik maakte was haar vorige werkgever. Oude liefde roest niet.

Voor wie eens lekker een uurtje de mobiele telefoon in een hoek wils slingeren is Game Plaza van een aangename en alleszins betaalbare afleiding.

In februari komen er nog twee Mario Karts. Nog altijd onverminderd populair is deze van origine loodgieter, die niemand trouwens nog ooit aan het werk heeft gezien. ‘Super Mario is de held van meerdere generaties en zal een trekpleister worden,’ daarvan is Jennifer overtuigd. Maar tot die tijd verveel je je ook geen moment aan het Veerplein.

En als om het gelijk van Jennifer te bewijzen stappen op het moment dat ons gesprek klaar is drie rijpere dames binnen, die zich schaterend vermaken met Down the Clown. In totaal staan er liefst achttien 24 verschillende kasten en de dames lijken dan ook voorlopig nog niet uitgespeeld.
   ‘Ook voor kinderen,’ zullen we maar zeggen.

Game Plaza
Veerplein 134a

Website: www.gameplaza.nl
E-mail: info@gameplaza.nl
Facebook & Instagram: game_plaza_vlaardingen

Openingstijden:
Zondag t/m donderdag: 12.00 t/m 23.00 uur
Vrijdag & zaterdag: 12.00 t/m 24.00 uur

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker