Subsidie maakt betaalbare woningen mogelijk in Rivierzone

Woningstichting Samenwerking redt Vlaardingen

Woningstichting Samenwerking redt Vlaardingen

VLAARDINGEN - Woningstichting Samenwerking Vlaardingen gaat in de Rivierzone twee woontorens bouwen met in totaal 144 betaalbare sociale huurwoningen. Twee subsidies van de provincie Zuid-Holland zijn een steun in de rug om deze nieuwbouw daadwerkelijk mogelijk te maken.

Samenwerking ontwikkelt in District U een woontoren voor startende jongeren op de woningmarkt met 101 nieuwbouwappartementen. De tweede woontoren, gericht op een bredere doelgroep, telt 43 nieuwe zorggeschikte woningen. Tijdens de woonbeurs Vlaardingen overhandigde gedeputeerde Anne Koning van de provincie Zuid-Holland een cheque ter waarde van in totaal € 715.000,- aan wethouder Bouwen en Wonen, Ivana Somers - Gardenier. 

Anne Koning, gedeputeerde provincie Zuid-Holland: "Iedereen kent wel iemand die dringend op zoek is naar een woning. We weten allemaal hoe hard het nodig is flink bij te bouwen. Daarom ben ik heel blij dat we als provincie kunnen helpen om Vlaardingen snel aan de slag te laten gaan."

Steun van provincie
De cheque ging vervolgens naar Mark van de Velde, directeur-bestuurder van Samenwerking, die het symbolische bedrag glunderend in ontvangst nam. Mark van de Velde: “Dankzij de steun van provincie en gemeente is het mogelijk om twee woontorens met compacte appartementen te ontwikkelen in District U.” 

Seinen op groen
Alle seinen staan op groen om de betaalbare nieuwbouw in de Rivierzone te realiseren. Ivana Somers - Gardenier, wethouder Wonen, is dolblij dat door nauwe samenwerking met alle partijen er nu een voldoende stevige financiële basis is om daadwerkelijk met de bouw te kunnen beginnen. “Door de nauwe samenwerking met zowel ALV als verkoper van de grond, Samenwerking als ontwikkelaar van de sociale huurwoningen, de provincie Zuid-Holland als subsidieverstrekker en gemeente Vlaardingen als subsidieaanvrager en begeleider van het proces, liggen we op koers. Komende zomer kunnen we beginnen met bouwen.” Samen maken we de stad.

De verwachting is dat de startbouw in de tweede helft van 2025 begint. De oplevering van de nieuwe appartementen is in 2026-2027. De verhuur vindt medio 2026-2027 plaats via Woonnet Rijnmond.

Fotobijschrift
overhandiging cheque op woonbeurs Vlaardingen: Anne Koning (Provincie Zuid-Holland), wethouder Ivana Somers-Gardenier (gemeente Vlaardingen) en Mark van de Velde 
(Samenwerking)

Fotografie
Tamara Heck

21-10-2024