Triumviraat der heerlijkheid bij Groenhart Wijn & Spijs

Wijn, brood en kunst

Wijn, brood en kunst

VLAARDINGEN - Sinds zaterdag 10 augustus hangen er bij Groenhart Wijn & Spijs een aantal prachtige werken van de Rotterdamse kunstenaar BAN aan de muur. BAN maakt van lijm en kleine stukjes papier kunstwerken, elk met een mooi of grappig verhaal.

BAN
BAN is geboren en getogen Rotterdammer in hart, nieren en creativiteit. Het jaar was 1962, de maand maart, de dag de eerste - een donderdag en het sneeuwde: BAN was geboren. Hij is actief als kunstenaar sinds 1966.

Na het doorlopen van de verschillende scholen (lagere, detailhandel, MTS-meubel) toog hij naar de Kunst Academie Rotterdam en werd leerling van Rien Bout. Daarna medeoprichter van Kunst Collectief Kaos.

Eind jaren 70 werkte hij bij Carlier (kantoor en kunstartikelen winkel) en in het magazijn van Termeulen. In de jaren 80 deed hij zijn dienstplicht bij de marine, waarna hij zijn krachten arbeid technisch inzette in de mechanische ventilatie.

In de jaren 90 werkte hij bij Scrap (Stichting Creatief Gebruik Afvalproducten), het Ro Theater en de Rotterdamse Schouwburg (techniek met specialiteit locatie theater). 

In 2002 geëmigreerd hij naar Ierland. Daar deed hij het lichtontwerp voor het Kilkenny Arts Festival en werkte in een tuincentrum in Clonmel en als chef techniek bij The Source Arts Centre, Thurles.

In 2014 keerde BAN terug in Rotterdam en ging aan de slag als zzp’er theatertechniek.

Vernissage
Marianne Groenhart: ‘Ik ben er enorm trots op dat de kunst van BAN in mijn winkel mag hangen. Ik vind het echt een verrijking voor de uitstraling van Groenhart Wijn & Spijs. En dat verdient natuurlijk een feestje.

Graag nodig ik liefhebbers van brood, wijn & kunstje uit voor de vernissage op zaterdag 7 september van 15.00 tot 17.00 uur. Onder het genot van een hapje en een drankje kun je niet alleen de creaties van BAN bewonderen, maar ook kennismaken met de maker zelf.’

Groenhart Wijn & Spijs
Kuipershof 12
(Ingang poort t/o Die Grenze (v/h V&D)
3131 CH Vlaardingen
E-mail: marianne@groenhartwijnenspijs.nl
Website: www.groenhartwijnenspijs.nl
Telefoon: 06-4262 5561

Openingstijden
Woensdag t/m zaterdag: 09.00 t/m 17.00 uur

17-08-2024