Alleen markt of ook “ommelanden” schoon?

Weekmarkt maakt er een rotzooi van

Weekmarkt maakt er een rotzooi van

De financieel wankele positie van de gemeente werpt met groeiende frequentie wrange vruchten af. Bewoners van Vlaardingen-Centrum klagen over de weekmarkt. Op woensdag en zaterdag rest aan het eind van de dag een berg rommel voor een deel bestaand uit plastic en etenswaren een uitnodigende dis voor ratten en meeuwen.

Grote vraag is wie de verantwoordelijkheid draagt voor het opruimen ervan. Zijn dit de marktkraamhouders? Navraag leert dat dit marktexploitatiebedrijf M. Speyer is. Niet alleen dragen zij zorg voor op- en afbouw, ook het schoon achterlaten maakt onderdeel uit van hun contract.

Niet dat er geen sprake is van een schoon Veerplein of Schoutplein; dat is in orde. Het gaat om de “ommelanden”. Daar blijft het nodige vuil achter na een marktdag. We kunnen spreken van een hiaat in de afspraak; is Speyer verantwoordelijk voor alle marktvuil of enkel het/de marktterrein(en)?

Het wordt tijd dat de gemeenteraad zich hierover buigt en een ei legt richting oplossing. Maar wel zonder de schalen achteloos weg te werpen.

 

Auteur: Frank Maarleveld  Fotograaf: Frank Maarleveld

21-01-2021