Lezing Prof. Joris Voorhoeve in De Windwijzer

Ware moed bij Oekraïeners?

Ware moed bij Oekraïeners?

VLAARDINGEN - In het kader van de Vredesweek bent u van harte uitgenodigd voor een boeiende lezing door Prof. Joris Voorhoeve op dinsdag 19 september in De Windwijzer.

Centraal staat Oekraïne, een land dat dagelijks in het nieuws is vanwege de oorlog, maar waar de menselijke verhalen vaak onderbelicht blijven. Tijdens de lezing zal Prof. Voorhoeve verhalen delen uit zijn recent verschenen boek Ware Moed, waarin de nadruk ligt op de Oekraïense mensen die strijden voor hun vrijheid en waardigheid.

Ware Moed biedt een ontroerend en krachtig perspectief op de persoonlijke offers die Oekraïners brengen in hun verzet tegen de Russische overmacht. Het boek gaat niet primair over de geopolitieke situatie in Oost-Europa, maar over de mensen die, met hun vechtlust en overtuigingen, ook strijden voor de idealen van vrijheid en democratie in Europa.

Na de lezing is er gelegenheid om in gesprek te gaan met Prof. Voorhoeve. Deze open dialoog biedt de kans om dieper in te gaan op de besproken onderwerpen en persoonlijke vragen te stellen. De discussie eindigt om 21:30 uur, waarna een leidinggevende van Inclusia, de organisatie die onder andere de Oekraïense wijk Mrija in Vlaardingen ondersteunt, een presentatie zal geven. Zij zal vertellen over de ontstaansgeschiedenis van de wijk, de groei en de huidige situatie, en hoe de Oekraïners, die al meer dan twee jaar in Vlaardingen wonen, zich verbinden met de lokale gemeenschap.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het boek Ware Moed: het boek is normaal verkrijgbaar voor €25, maar op deze avond kunt u het aanschaffen voor €20, direct van de schrijver zelf. Al met al belooft het een interessante en informatieve avond te worden met sprekers en discussie.

Je bent van harte welkom op donderdag 19 september om 20.00 uur in De Windwijzer, Schiedamseweg 95. De toegang is gratis, en een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

15-09-2024