Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

De Plataan houdt van makkelijke taal

VLAARDINGEN - Word je ook wel eens duizelig van die ingewikkelde brieven van de overheid? Of lijkt een overheidswebsite soms net een doolhof waar je maar niet uitkomt? Maak het jezelf gemakkelijk en kom op woensdag 11 september naar de Afdeling Makkelijke Taal bij het Stadskantoor in Vlaardingen.

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

In begrijpelijke taal alle regeldingen op een rijtje
Op 11 september helpen we alle Vlaardingers bij regelzaken. Of het nu gaat om een brief die je niet begrijpt, een formulier dat je moet invullen of het vinden van informatie over toeslagen: wij maken het simpel.

De Afdeling Makkelijke Taal is een van de activiteiten tijdens de Week van lezen en schrijven en wordt georganiseerd door de Bibliotheek de Plataan en Stroomopwaarts. Het team bestaat uit medewerkers van de Formulierenbrigade, het Informatiepunt Digitale Overheid, Schuldhulpverlening en computercursussen.

In een informele sfeer, onder het genot van een kopje koffie, helpt het enthousiaste team je stap voor stap door deze zaken heen. Of je nu wilt weten of je recht hebt op huurtoeslag, moeite hebt met het invullen van een online formulier, of gewoon beter wilt begrijpen wat die brieven van de gemeente betekenen - wij staan voor je klaar.

Kom langs met je brief of vraag
Iedereen is welkom, of je nu jong of oud bent, werkend of op zoek naar werk, met een beetje hulp kom je een heel eind. Dus kom langs met je brief of vraag, ontmoet andere inwoners, deel ervaringen, en ga naar huis met het gevoel dat je de zaken weer in eigen hand hebt.

Praktische informatie
Datum: Woensdag 11 september 2024
Tijd: 11:00 - 15:00 uur
Locatie: Buiten bij het Stadskantoor, Westnieuwland 6, Vlaardingen
Kosten: Gratis

Je hoeft je niet aan te melden. Kom gewoon langs wanneer het jou uitkomt. We zien je graag op 11 september.

02-09-2024