De First Lego League is inmiddels na 15 jaar een vast begrip in het Westland. Deze robotwedstrijd voor scholieren vindt inmiddels voor de 15de keer plaats.
Op zaterdag 14 januari 2023 nemen maar liefst 18 teams het tegen elkaar op. Zij laten een robot rijden op een wedstrijd tafel en worden door een deskundige innovatie jury bevraagd.
De First Lego League kan echter niet bestaan zonder de hulp van vrijwilligers.
Scheidsrechters, juryleden, presentatoren, geluidstechnici, baliemedewerkers en workshopbegeleiders zijn allemaal noodzakelijk om de FLL in goede banen te leiden. Voelt u zich aangesproken om als vrijwilliger mee te draaien bij dit evenement? Laat het dan weten
via fll@vanderkruit.nl of kom op dinsdag 15 november naar de Hoornbloem op het Koningin
Julianaplein 1 in Den Hoorn.
Hier bent u vanaf 19:30 uur welkom voor een vrijwilligersavond. Wij vertellen u dan meer over het jaarprogramma, de robots en de diverse rollen. Als u aanwezig wil zijn, geeft u zich dan uiterlijk 13 november op.
Aanvullende info treft u aan op onze website Techniek fascineert (vanderkruit.nl).|
PS: bent u op 14 januari verhinderd? Niet getreurd! Op 21 januari en 28/29 januari zoeken wij nog vrijwilligers voor de regiofinales in Delft en Den Haag.
***
Kinderen zien overal techniek om zich heen en de techniek ontwikkelt zich razendsnel. Uiteraard willen wij kinderen voorbereiden op de toekomst door ze te leren omgaan met deze technologische ontwikkelingen. Anno 2021 zijn de meeste kinderen echter niet digitaal vaardig. Ondanks het feit dat zij van jongs af aan in de weer zijn met smartphones en tablets. Helaas zijn zij slechts consument en basiskennis ontbreekt.
W&T-onderwijs moet hier de oplossing voor bieden. Want pas als je genoeg kennis hebt kun jezelf zaken creëren. En door zaken te creëren train je vaardigheden die nodig zijn om in deze samenleving, privé en op de werkvloer, goed te kunnen functioneren.
Maak echter het W&T-onderwijs niet te ingewikkeld maar begin klein. Bouw traditionele instructielessen om tot praktische lessen. Durf kids lost te laten en laat ze zelfonderzoeken, experimenteren en spelen.
Laat je niet overrompelen door alle termen en begrippen want kort gezegd:
Werk je met W&T-onderwijs aan de 21ste-eeuwse vaardigheden waarbij de manier van werken Onderzoekend en Ontwerpend leren is. Kennis, vaardigheden en houding spelen hierbij een rol Om W&T-onderwijs succesvol te introduceren in het onderwijs zijn naast deskundige docenten materialen/gereedschappen nodig. Lego biedt dit! Zelfs een complete leerlijn behoort tot de mogelijkheden. En aanhaken bij de First Lego Leaguewedstrijden is de slagroom op de taart.
First Lego League in getallen
• In meer dan 110 landen.
• Meer dan 570.000 kinderen bereikt wereldwijd.
• Meer dan 30.000 kinderen bereikt in Nederland.
Opbrengst First Lego League
• 70 % van de deelnemers kiest een technische studie.
• 59% van de vrouwelijke deelnemers kiest een technische studie.
• 95% van de deelnemers verbeterd zijn team work en time management skills.
De 3 verschillende First Lego League divisies
De First Lego League wedstrijden bestaan uit 3 divisies met bijbehorende leeftijdscategorieën waarin elk kind op zijn eigen niveau wordt uitgedaagd te weten:
- De FLL Challenge (9 t/m 15 jaar)
De Challenge waarbij leerlingen onderzoek doen naar het thema van het seizoen , een
oplossing bedenken en een eigen Lego-robot ontwerpen, bouwen en programmeren.
- De FLL Explore (6 t/m 10 jaar)
De divisie waarbij leerlingen met Lego onderzoeken, ontwerpen, bouwen en programmeren
als oplossing voor een echt probleem uit de omgeving.
- De FLL Discover (4 t/m 6 jaar)
De divisie waarbij leerlingen op ontdekkingstocht gaan met een model van Lego Duplo
stenen.