Vredeswandeling 2024

Vredeswandeling 2024

VLAARDINGEN - Samen voor Vrede. Nu! Het is de slogan van landelijk PAX en Len Munnik heeft er ook dit jaar weer een pakkende poster voor gemaakt. In Vlaardingen vragen we ons echter af: HOE?

Als je ’s avonds naar het journaal kijkt word je moedeloos van alle berichten over wat mensen elkaar wereldwijd aandoen. Dus moeten we klein beginnen. Door kennis te maken, naar elkaar te luisteren, samen iets te ondernemen. Echt te horen en zien wat de ander bedoelt.

Daarom wordt in Vlaardingen op zondag 22 september de Vredesweek 2024 afgesloten met een wandeling waar iedereen aan deel kan nemen. Met het hele gezin, met een vriendengroep, of alleen. Om in gesprek te komen met mensen die je nog niet eerder ontmoet hebt en zo jezelf en de ander te verrassen.

Onderweg zijn er stopplaatsen waar met aandacht stilgestaan wordt bij de belangrijke, maar vaak verborgen nevenschade van oorlog en geweld. Er wordt gestart bij Buurtpunt Groot Ambacht, waar deelnemers welkom geheten worden, de eerste ontmoetingen plaatsvinden en verteld wordt over het belang van taal. Daarna is Molen Aeolus een stopplaats, vanwege de betekenis van cultureel erfgoed in tijden van oorlog én de verstrekkende gevolgen van voedseltekorten.

Een bijzondere stop is in ’t Hof, waar we samen gaan bewegen op muziek. Iets wat in veel landen helemaal niet vanzelfsprekend is in het openbaar, en zeker niet in de vrije natuur. De route voert verder langs het Mensenrechtenmonument, waar sprekers zijn van Amnesty Vlaardingen en van Palestina Netwerk NL. Hier worden ook opnamen gemaakt voor een televisieprogramma van NPO 1.

Het eindpunt is bij De Groene Luiken, het centrum voor inclusiviteit en verbinding aan de Oosthavenkade 8, waar iedereen altijd welkom is. Hier worden de deelnemers getrakteerd op muziek, hapjes en drankjes.

Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig. Het dragen van witte kleding of accenten wordt op prijs gesteld. De organisatie hoopt op veel deelnemers, zondag 22 september 2024. De inloop is vanaf 13.30 uur aan de Rotterdamseweg 176, gestart wordt om 14.00 uur. Aankomst in De Groene Luiken om circa 16.15 uur, waar wandelaars en sprekers gezellig samen kunnen zijn tot 17.00 uur.

Jong en oud, iedereen is uitgenodigd om mee te doen.

02-09-2024