Volop aandacht voor de jeugd in Bibliotheek Holy

Gedicht vereeuwigd als lasergravure

VLAARDINGEN - Woensdag 15 mei 2024 bruiste De Bibliotheek de Plataan, vestiging Holy, van de met name literaire feestelijkheden.

Volop aandacht voor de jeugd in Bibliotheek Holy

In aanwezigheid van wethouder Lianne van Kalken en veel genodigden hebben de directeuren van Het Lyceum Vos, De Mavo Vos en Het College Vos en de directeur van De Bibliotheek De Plataan hun handtekening gezet onder een overeenkomst om samen te gaan werken aan leesplezier en leesbevordering bij de leerlingen van deze scholen. We zijn al een tijd aan het werk met en binnen de scholen, maar nu is het officieel.

Tijdens het tweede deel van de feestelijke bijeenkomst is de jongerenafdeling van de bibliotheek Holy officieel geopend. Indy Sprado, Junior Stadsdichter Vlaardingen, droeg haar gedicht, speciaal geschreven voor De Bibliotheek de Plataan, voor en onthulde het gedicht samen met de wethouder. Een lasergravure van het gedicht is bevestigd op een speciale plek binnen de vestiging en nu voor iedereen te lezen.

In de vestiging Holy is er speciale aandacht voor de jongeren, uiteraard naast die voor de andere bezoekers. In de wijk Holy zijn veel VO-scholen. In de vestiging vind je een uitgebreide jongerencollectie, in overleg met leerlingen samengesteld. In Holy vind je ook het ‘IDO voor jongeren’, waar jongeren hun vragen kunnen stellen over allerlei digitale overheidszaken zoals het aanvragen van een DigiD, toeslagen etc.

Ook vind je in Holy het Taalenthuis voor de doelgroep 12- 18 jaar, voor jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij alles wat met basisvaardigheden te maken heeft, (digi)taal en rekenen. Een speciale programmering van activiteiten voor jongeren is in ontwikkeling. Kortom, na maandenlang hard werken door de projectgroep en ieder ander die daar bij geholpen heeft, is er een mooie speciale plek voor jongeren, een plek die al door veel jongeren gevonden wordt.

Fotobijschrift
Indy Sprado (links) en Lianne van Kalken

www.debibliotheekdeplataan.nl 

16-05-2024